אשמח למחשבות שונות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח למחשבות שונות
    אני
    16/12/2010

שלום
    יש נושא שמאוד מעניין אותי בימים האחרונים ואניאשמח למוע דעות מגוונות של נשים וגברים ואנשי מקצוע

אגיד תחילה שאני מאוד צעירה ,אבל אני בזוגיות של שנתיים וחצי שאומנם לא חושבת על חתונה או ילדים ב5 או יותר שנים הקרובות אבל הנושא מעניין ,וגם מעט מטריד כי אומנם שנינו רוצים לחיות את חיינו ולגמור תארים ולעבוד לפני שנקים משפחה,אך כנראה הכיוון הוא ביחד.

והנושא הוא,שניכם אנשים שלמדתם השכלתם והתחלתם את התפתחות המקצועית היישומית שלכם,בד בבד אתם רוצים להביא ילד לעולם,שאלה ראשונה למה אתם רוצים ילד? בבקשה תשובה ג מגבירם וגם מנשים

האם את בתור אמא תרצי להיות עם הילד?עד איזה שלב /גיל האם תרצי להמשיך את עבודתך ,נראה לך שתוותרי יותר על העבודה מאשר אם לא היה לך ילד
    האם מתקבל על דעתך שתהייה מטפלת שתטפל בילד עד שתשובי מהעבודה כך שבעצם את תהיי הורה של סופ"ש ?
    האם מתקבל על דעתך שבן זוגך יהיה כזה וכך התקדמותו שלו לא תפגע וזה משום שהןא לא מרגיש סיפוק ושואב את סיפוקו מהעבודה ,האם זה לא על חשבון הילד?
    ומה איתך למה ךנו הנשים כן יש רצון להיות עם הילד שלנו גם אם זה יפגע לנו קצת בעבודה ואולי אפילו נרגיש שאנחנו לא שלמות ולא בסדר אם נשקיע בעבודה כשיש לנו ילדים קטנים?

השאלות האלו מאוד מעניינות אותי לראות מה גברים ונשים חושבים על הנושא
    ואיך יודעים אם להחליט אם להשאר עם בן הזוג אם בתור בם זוג הוא טוב עבורי אך עולה השאלה איך הוא יהיה לכשנביא ילדים? והרי באיזשהו אופן יש את העניין שאנו בזוגיות גם עבור הבאת ילדים בעתיד לא?

אני כן חושבת שאישה וגבר וכל אדם צריך לחיות את חייו ,ואישה שפתאום אבדה לה זבהותה כי הפכה להיות רק אם ופתאום אחרי 10-15 שנים הילדים גדלו ומי אני זה דבר בעייתי ,אבל גם הויתור שאנו בוחרות מצד אחד הוא קשה,מצד שני למה להביא ילדים כדי שמישהי אחרת תגדל אותם?

תודה
    (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח למחשבות שונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשתף משלי ומזמינה את המשתתפים לענות

עדי בדיחי
    17/12/2010

שלום לך

שמת על השולחן נושא חם מאוד- איפה הזוגיות וההורות, ואיפה הקריירה והסיפוק האישי.

אני פותחת את השאלה שלך לכלל המשתתפים כפי שהצעת כאן .

אעלה כמה נקודות:

אצל נשים לפחות- תמיד יש ויתור. לא משנה מה נחליט, ילדים קודם, קריירה קודם, מה החלק של העבודה ומה החלק של הקמת המשפחה- בשל העובדה שתינוק מיום היוולדו זקוק קודם כל לאמא (הזנה, הנקה, אותה הוא מרגיש ראשונה)- לאשה יש ויתור, בין אם היא תבחר כך או כך. ה"ויתור" הזה לא פעם מביא סיפוק אחר.
    נקודה נוספת שחשוב להזכיר- שאשה בלי גבר שיתמוך בה במהלך חודשי ההריון והלידה- מתקשה הרבה יותר גם בהמשך. ולכן, מדובר בשרשרת תמיכה- הגבר באשה, האשה בתינוק וכו'.
    היבט נוסף- התפקידים בחברה. אנחנו לא חברה שוויונית וספק אם נהיה כזאת (אם בכלל טוב שנהיה כזאת?), ועל כן יש מעין תפקיד לאשה כמו שגם לגבר. אשה שלא מגדלת את הילדים שלה סביר שתחטוף יותר ריקושטים מהסביבה לעומת גבר שלא מגדל את ילדיו. איך יתכן שאמא תזנח ילדיה, יותר מזה- איך יתכן שאשה תוותר על הבאת ילדים לטובת קריירה? מי היה מאמין. והאם היינו אומרים אותו דבר על גבר?

אני מקוה שהמשתתפים יכתבו דעתם על שאלותייך החשובות, ויותר מזה אני מקוןה שהתשובות והתובנות יעזרו לך למצוא איזו תשובה מספקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו