מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני בהריון והבעל בחוסר פרגוןעדי19/12/2010
שלום,
אני נמצאת באמצע חודש שלישי. הריון ראשון שלנו.
שנינו עצמאיים שעובדים מהבית. הרבה שעות יחד וחלוקת נטל די ברורה לרב.
אני על הבית - נקיון, כביסה, בישולים
הוא בחצר וכל הצד הטכני
השבועות האחרונים הפכו סיוט עבורי. עייפות וכהות חושים שכזו שפשוט אין לי כח לכלום.
רב הזמן נחה. במיטה. הבית נראה זועות. אני מאוד משתדלת לתמרן בים העבודה לבית ולעייפות שלי...
בשבוע האחרון באמת ששברתי שיאים. הייתי פשוט במיטה המון והבגדים נערמו על הרצפה, הבית לא ממש מסודר ואוכל - כמעט ולא הכנתי.
הוא עובד במרץ על הדברים שלו ולא עוזר בלקיחת דברים ממני כי הוא עמוס מספיק גם כך לדבריו...
היום הוא התפוצץ עלי על איך שהבית נראה, ושאני לא מתפקדת ושלא עושה כלום, ושנמאס לו... ואני ממש לא מוכנה לשמוע את הדברים האלו.
היו לי היום בדיקות אצל 2 רופאים שתי ערים שונות ונסעתי לבד. עברתי אצל אימילעוד ביקור של שעה וחצי והוא נטרף משזה שאני מאפשרת לעצמי זמן ביקור משפחתי ונסיעות כשהוא עובד ויש מה לעשות.
איך להסביר לו ושיבין שזה מצב עדין שעוד ישתנה כשההריון יתייצב יותר ושכן, יש דברים הוא יצצטרך להתחיל לקחת יותר ... כי גם אני אקח עוד מעט יותר תפקידים אחרים שקשורים לאמהות שהוא לא יכול לעשות כמו הנקה וקימה בלילה וגם החלפת חיתולים וכו' אני ממש לא רואה אותו עושה את זה.
אז מה לעשות? אני מנסה כבר בכל דרך להסביר לו והוא לא מבין. אומר שכן, ואז נרגע ליומיים ושוב - מתהפך עלי.
אני עייפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שינויים דורשת גמישות
דורית כהן20/12/2010אורנה יקרה, ראשית - איחולים על ההריון הראשון - ושתרגישי טוב יותר בהמשך. רוב הנשים בשליש האמצעי מתחילות להרגיש הרבה יותר טוב.
לדעתי מה שקורה הוא שבעלך חושש שמא הסטטוס קוו ישתנה וייפול עליו עומס באופן קבוע והוא ירגיש עם זה "שפוט" או "פראייר". יתכן גם שהוא חושב שאת מגזימה ומתפנקת והוא לא "קונה" את הדיווח שלך על תחושותייך העייפות. אולי הוא עצמו בנוי כך שאינו עושה עניין ממחלות ומצליח להתגבר עליהן במהירות ובלי לעשות עניין...והוא מצפה לכך גם ממך? אלו כמובן רק השערות, שמנסות להסביר את ההתנגדות שלו לתמוך בך ולהקל עלייך.
יתכן שמה שיעזור הוא קודם כל שיחה "מוזמנת" שתקבעי איתו מראש. רוב הזוגות "עורכים שיחות חשובות" בצורה ספונטאנית מייד עם התפרצות אירוע או ויכוח. כל אחד משמיע את עמדתו עם הרבה הצדקות ושכנוע עצמי ובתוספת כעסים ומרירות כלפי השני. מאוד לא נכון לנהל שיחות כאלו. עדיף להמתין, להתקרר כמה שעות ולתאם איתו שיחה שבה שניכם תהיו פנויים ולא טעונים רגשית בעיצומו של ריב או ויכוח.
בשיחה נסי להביע את רגשותייך ולהגיד מה יקל עלייך - בלי להאשים ולבקר אותו. התמקדי בך ולא בו ובציפיות/ אכזבות שלך ממנו. תבקשי ממנו שיגיד אף הוא מה הוא מרגיש וחושב ומה עובר עליו. רק לאחר שתציפו את רגשותיכם - העלו את השאלה - אז מה ניתן לעשות?
חשוב לדעת ולהפנים שכמו שכתבת בעצמך - עוד יהיו שינויים ויהיו לחצים נוספים לאורך כל הדרך, וכללים שהתאימו לתקופה אחת לא תמיד מתאימים לתקופה אחרת ותצטרכו לרענן ולשנות אותם תוך הגעה להבנות ולהסכמות.
מקווה שנתתי לך קצת כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)