מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעדיף את ילדיו?לי21/12/2010
אני גרושה מזה כשנתיים וכך גם בן זוגי. אנו ביחד כשנה וחצי. איננו גרים יחד. לי שני ילדים בני 7 ו-3. לו שני ילדים בני 5 ו-2. ילדיי אצלי, רואים את אביהם פעמיים בשבוע. ילדיו אצל גרושתו רואים אותו גם פעמיים בשבוע. לבן שלי יומולדת בשבוע הבא. ביקשתי מבן זוגי שיקח אותו בשעה 19:00 באותו ערב מוצ"ש למשחק כדורגל כמתנת יומולדת, גם כדי לקרב ביניהם וגם כי אביו לא חובב כדורגל. מוצ"ש זהו היום היחידי בו קבוצה זו משחקת. בן זוגי סירב בטענה כי אינו מוכן להפסיד שעתיים מזמנו עם ילדיו (חרף העובדה כי הוא יהיה איתם כבר מיום שישי בצהריים). אמרתי לו שיביא את ילדיו אליי בזמן זה והוא ענה כי אינו מסוגל להביט לילדיו בעיניים ולומר להם כי הוא הולך עם ילד אחר. לדבריו הוא רואה את ילדיו רק פעמיים בשבוע ואילו אני רואה את ילדיי 5 פעמים בשבוע. אודה לכם מאוד על דעתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעמדו של בן זוגך במשפחתו לא פשוט
עדי בדיחי21/12/2010הי אלה,
אני יכולה להבין את הנקודה אותה הוא מעלה. גבר גרוש, אבא, בד"כ נשאר לבד במערכה מול ילדיו והגרושה. גם בתי הדין נוטים לפסוק לטובת האשה, כפי שאת בטח חווית. מבחינת אבא כזה, הוא ירצה להילחם על כל דקה שיכולה להיות לו עם הילדים. נסי לחשוב עלייך, אם היית רואה את ילדייך ש\בשעות ובזמנים קצובים, להשאיל אותם, ולהחזיר אותם חזרה מתי שסוכם. את, וטוב שכך, חווה ונושמת את האמהות שלך ואת ילדייך רוב השבוע. הוא- רק פעמיים בשבוע, נסי לחשוב כמה את מחכה לראות את ילדייך אחרי הרבה שעות שלא ראית אותם- וכמה הוא מתגעגע לילדיו שלו.
עוד נקודה שהוא מעלה- הבלבדיות שהוא רוצה להעניק לילדיו- ה"בלבד" וה"רק" שלהם. אבא עכשיו שלי- הוא רוצה לתת להם את החוויה הזאת, המכילה, שאני פה בשבילכם ולא בשביל ילד אחר. ניכר כי יש בו מקום שהוא קצת קרוע, בין העולם עם הילדים שלך, לבין שלו.. יתכן ולא פעם זה קשה להיות בשני המקומות האלו בו זמנית. לא לפגוע בך- ע"י לא להגיע למשחק כדורגל, אבל גם לא להחסיר מהילדים שלו את מה שמגיע להם, ומה שהם, כמוהו, חיכו לזה כ"כ.
אני מבינה את הרצון שלך למלא עבור ילדך את החלק החסר של הכדורגל, אבל לדעתי יש מקום לרגישות מולו, כגבר גרוש, כאבא- שמראש כמו רוב הגברים- מפסיד את הילדים לטובת האמא. נסי להבין את המקום שלו, ואולי למצוא פתרון אחר באותו מוצ"ש. אני כן הייתי יוזמת מפגשים עם ארבעת הילדים, מעין תקופת מעבר, בכל זאת כדי לחשוף אותם אלו לאלו ובהמשך אפילו לערוך מפגשים יחד. אז אולי יהיה ניתן לחשוב על אותם מוצאי שבתות. כרגע- נראה לי שהוא נאבק על המקום שלו מול הילד, מול הגרושה, וכמו הילד- גם אצל האבא יש את הפינה החמה הזאת לילד שלי, למי שאני "נטשתי" בתהליך הגירושין. את בטח יודעת שעבור הילד מדובר בטראומה- מיתוס האהבה בין אמא לאבא נשבר, אבא עזב, אמא כועסת, יש מישהו רע בסיפור ויש מישהו טוב לא פעם. הרבה גם תלוי במערכת היחסים בין ההורים. ולכן היבט נוסף הוא תחושת האשמה/התסכול/הפיצוי שבן זוגך רוצה להעניק לילדים שלו.
אז- אני לא בטוחה שאפשר להגיד שהוא "מעדיף" את ילדיו. אלו ילדיו. אני שואלת האם את מרגישה שהוא מעדיף משהו אחר, לא על פני ילדך, אלא על פנייך. אולי שם הרגשת את הפגיעה? אולי עצם הסירוב שלו להנות עם הילד שלך- פגע בך? וזה בסדר אם חשת ככה, גם זה מובן. בכל זאת כדאי רגע לנסות להיות בנעליים שלו ולהבין שמקום הגבר הגרוש במשפחה הוא בהחלט שונה ממקום האמא, זה יהיה ככה כל השנים, ולכן הוא נאבק על הזמן איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)