מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכאן לאין? אשמח לכל עיצה ודעהאני22/12/2010
שלום,
יצאתי מזוגיות רעה וסוף סוף. הייתי בטוחה שמרגע בו אצא מימנה אוכל למצוא אהבה,זוגיות כפי שמגיעה לי. אני יודעת איזו זוגיות אני רוצה שתהיה בה הבנה,קבלה, שותפות,אהבה ונאמנות זה לזו. אבל מה לעשות המציאות היא קשה ומשום מה לא עמדתי בציפיות שהצבתי לעצמי. מצאתי את עצמי שוב בזוגיות בעייתית למדי.
הכרתי בחור צעיר ממני בהרבה, זה היה נראה לי שלא יחזיק מעמד הרבה. כי הוא צעיר ובכל זאת הקשר נמשך אוטוטו כבר שנה. תקופה די ארוכה ובה כל אחד צריך כבר לדעת מה הלאה. בעיקר הקשר צריך להיות ברור וחזק יותר. אך זה לא המצב. אין שיחות טלפון ואין הודעות עוברים ימים עד שמדברים. זה לא היה ככה בהתחלה. לרוב זה כמעט לא מורגש אצלי אני נורא עסוקה עם לימודים, עבודה והילדים. אבל שאלתי את עצמי האם זו הזוגיות שאני מבקשת לי באמת,האם לא הגיע הזמן לסיים את הקשר הלא ברור הזה ולמצוא משהו מתאים- מישהו פחות או יותר במצב דומה לשלי?.
האם זוגיות בין אישה מבוגרת עם "חבילה"רצינית יש בה עתיד ואריכות ימים בעולם ציני
של ימינו?
איך אוכל לדעת שהבעיה נובעת מימני ולא ממנו? איך אפשר באמת להגיע לתשובה ברורה אם צריך לסיים עכשיו או להסחב עם מה שיש?
יש לי הרבה שאלות ודילמות אך אשמח לשמוע דעות שונות בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכאן לאין? אשמח לכל עיצה ודעה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ22/12/2010"אני" יקרה,
על-פי התפיסה האימונית, אנו פועלים, לאורך כל חיינו, בין אם במודע או לא, לפי דפוס פעולה קבוע ומובנה, מה שנקרא "מנוע הפעולה" שלנו.
סביר להניח שהזוגיות הנוכחית אינה עומדת בציפיותייך כי משהו בהתנהלות, הבלתי-מודעת שלך, מחזיר אותך לאותו "סרט", פחות או יותר, ממנו יצאת.
ציינת שת יודעת בדיוק מהי מהות הזוגיות שאת מאחלת לעצמך, וזו התחלה מצוינת!
כאשר אנו יודעים מה אנו רוצים, מובטחים לנו 50% הצלחה. כעת, כדי לממש את ה - 50% הנותרים, עלינו לדעת כיצד לעשות זאת. כלומר, איך להפוך את הדבר שאנו רוצים למציאות חיינו.
לאור מה שכתבת, הקושי שלך טמון ב"איך". איך להפוך את חזון הזוגיות שלך למציאות חייך, איך ליצור את הזוגיות הנכונה עבורך, הזוגיות אשר מתקיימים בה כל אותם ערכים חשובים, שהזכרת, הבנה, קבלה, שותפות, אהבה ונאמנות.
כדי שתוכלי להתחיל ליצור את הזוגיות הנכונה עבורך במציאות, עלייך להתמקד בכך, כמו שאומר הפתגם "אם אין אני לי מי לי".
כתבת שאת מאוד עמוסה. למרות זאת, ומאחר וזוגיות חשובה לך, עלייך לפנות לעצמך זמן ליצירת הזוגיות, זה לא משהו שיקרה "על הדרך" או "תוך כדי" ובוודאי לא כפי שאת רוצה זאת, ולראייה, הזוגיות הנוכחית.
ובאשר לזוגיות זו, שאלת ואני מחזירה אלייך את השאלה, האם הקשר הנוכחי בחייך, זה שהגדרת כ"זוגיות", האם הוא עונה להגדרת הזוגיות שלך?
אני מתרשמת שלא! הקשר הזה לא מכיל את ערכי הזוגיות החשובים לך, אלה שהזכרת, וחסר בו ערך מרכזי נוסף וחשוב של הזוגיות, תקשורת זורמת ובונה. שיחה אחת לכמה ימים אינה מהווה תקשורת מספיקה, אם בכלל...
אני מאמינה שלכל אחד מגיעה זוגיות איכותית, בריאה, מעצימה ויציבה בלי קשר לגילו או ל"חבילה" שהוא נושא עימו. בכוחנו וביכולתנו לעשות עבורנו.
לאור זאת, אני מציעה לך סיים את הקשר הנוכחי ולפנות את עצמך לקשר אמיתי, לזוגיות, בדיוק כזו שאת רוצה.
מאחלת לך הצלחה, אהבה וזוגיות טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)