מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני מגזימה?רונית אשטמקר23/12/2010
בעלי ואני נישואים כבר 3 שנים ויש לנו בת בת שנה.מאז שאני זוכרת אותו תמיד הייתי תריכה לרדוף אחריו שיזיז את עצמו.הכוונה שלי לקום בבוקר לוקח לו המון זמן אני וביתי קמות והוא עדיין ישן מכבה את השעון המעורר וחוזר לישון (אפילו שאני וביתי בבית ורק הוא עובד)אם זה לשחק עם הילדה בדיוק בזמן הזה הוא צריך לראות משהו מטלויזיה או לדבר בטלפון.ואם זה אחרי האוכל ליעזור לי וישתוף לילדה פנים הוא ישחק איתה כאילו זה הזמן לשחק.אותי זה מכעיס גם ככה אני זאת שרודפת אחרי הילדה עם הכפית ובסך הכל מה אני מבקשת שישתוף לה את הפנים ואח"כ שישחק איתה
ניסיתי לדבר איתו והוא אומר ללא כל דבר צריך להיות בזמן שלי שהוא גם יכול ליזום ולהחליט מתי לעשות דברי. אני תמיד נותנת לו דוגמא עם הילדה האם אנחנו רוצים לרדוף אחריה שתנקה את החדר.שתחזיר את המשחק למקום למה אי אפשר לעשות את המטלות ואז לשבת ולהנות?
מבחינתי זה מרדף אין סופי כאילו יש לי עוד ילד בבית תמיד אני צריכה לשכנע אותו לעשות דברים אפילו בעזרה בבית זה רדיפה אין סופית למרות שבסוף הוא עושה כי אני כועסת
האם אני מגזימה?ואיך אפשר לשפר את המצב הלא נעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גישה
עדי בדיחי23/12/2010הי הודיה,
תודה על השיתוף. אני חושבת שלבעלך קשה מעט להתרגל למצב הזה, אמנם הוא כבר שנה, ובכל זאת להפוך מבן זוג ובעל לאבא- זה לא אוטומט, כנראה לא כמו אצל האמהות שבנינו.. העשיה, הרדיפה, ההזנה הזאת לילדה כנראה די חדש לו. העובדה שאת כועסת ומודדת עם "סטופר" כנראה גם לא קלה לו ואז יש יותר זליגה למחשב, למשחקים, לכיף. הוא זורק אלייך משפטים כמו- תני לי לעשות את הדברים בקצב שלי. אני חושבת שכדאי לשנות איתו גישה, כי ככל שיהיה כעס סביב זה והטיפול בילדה יהפוך לעול, מה יהיה הלאה? ואיך זה ישפיע עליכם כזוג?
לכן כל עוד נתפוס את זה מוקדם, כן יטב. כדאי בשלב ראשון לרדת לגמרי מהדרישה. קודם כל לנסות להתאפק ולהיות סבלנית, עד שיש זמן יותר רגוע לשוחח איתו. כשהילדה ישנה, ואתם לבד, כדאי שתנסי לבנות איתו "חוזה" מה הוא רוצה (!) לעשות איתה, ואיך (!) הוא רוצה לטפל בה- בדרך שלו. אולי תתפלאי לגלות שהוא דווקא מעוניין לסייע לך בטיפולה, אבל כרגע הוא עסוק במשחק ההתנגדות מולך כיוון שהמצב הפך ללא נעים. אני לא בטוחה שאת מגזימה, כמו שכדאי בכל זאת לנסות לגשת אליו ממקום אחר.. לא לגרום לו לעשות כי את כועסת. נסי לחשב כמה פעמים את צריכה לכעוס ותצטרכי לכעוס עד שהוא יעשה מה שאת רוצה?...
אם נשים על כפות המאזניים מה עדיף- שהוא יעשה אחרי שהכעיס אותך או שיעשה בדרך שלו ואת תישארי רגועה יותר.? נראה שהוא טיפוס של חופש גם לפי מה שאתרת שקורה בבקרים. לכן תנסי לדבר אליו מהמקום הזה ותאפשרי לו מרחב לפעול עם הילדה ע"י X דברים שהוא מעוניין לעשות. ככה אולי תשיגי תוצאה טובה יותר לטווח הארוך. חשוב מאוד שכבר עכשיו עם הילד הראשון אתם תשתפו פעולה ותשלימו זה את זה.. בע"ה יהיו ילדים נוספים ואז יהיה קשה יותר לבצע שינוי.
מאחלת לך בהצלחה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני מאוד מעריכה את התשובה
רונית אשטמקר27/12/2010אתם עושים עבודת קודש..תודה רבה ישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)