שאלה לימים שאחרי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לימים שאחרי
    מאיה
    26/12/2010

נפרדנו, בעזרתך העצומה היו לי כוחות, רק שאנחנו עדיין מדברים פה ושם, על אף רצוני להימנע הוא בשתלטנות שלו, לא מאפשר.הוא ממש עבר תהליך קיצוני של התחזקות, מרגיש לי כמו פנייה למשהו קיצוני אחר אבל לא משנה. היה לו יומולדת וידעתי שהוא חולה ולבד ועצוב ולא יכולתי להעביר את היום בלי שנדבר, אז קפצתי ונפגשנו והיה נחמד, כשאני יודעת שאין שום סיכוי שזה יעבוד ביננו, בזה אין לי ספק. ואז הוא מדבר איתי, כשאנחנו לא יחד ושמע שהייתי בשבת אצל החברה ההיא, נשוא המריבה שלנו, זו שעשה לה דמוניזציה לא נורמלית. והתחיל להטיף לי שוב! שאני לא מבינה כלום וחוזרת לסורי והוא מתפלל עלי אבל זה לא יציל אותי, שאני לא יכולה לומר שקשה לי ובאותה נשימה לפגוש את החברה. וכל מיני דברים מעליבים שמבחיתו הם האמת שכנראה כואבת לי.ואני לא מבינה למה אני צריכה לשמוע את זה. בהתחלה שיתפתי פעולה, מתוך הרגל ואז אמרתי לו שאין לי עניין לשמוע אותו יותר. אמר שהוא מודה לי שכל פעם אני מראה לו איזה בחורה אני. נמוך, אבל מעליב. בא לי לפתוח ת'פה על כל הפרעות האישיות שלו שנזהרתי מלהטיח בו. אני רוצה להמשיך בחיי, להחזיר ביטחון, לעבור הלאה והיומיים תחנונים ואז הטפות לא ממש עוזרים לי. אני מרגישה בזבוז זמן. גבר שאומר לי דברים כאלו אחרי תקופה יחד, אז בזבזתי את הזמן שלי וזה ממש מתסכל אותי. הוא כל כך מאושר שהוא לא איתי, שהוא מתחזק וחושב שהשריטות שלו קשורות לערכים ולא לעיוותים. התחושה הזו קשה לי, אני נורא רוצה להטיח את האמת ומצד שני מה הטעם. אבל זה מתסכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לימים שאחרי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לימים שאחרי - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    26/12/2010

מאיה יקרה,

שמחה לשמוע ממך, שוב. יחד עם זאת, צר לי על התקופה הקשה שאת עוברת, על הקשיים שאת חווה מול בן-זוגך לשעבר ובגללו ועל התסכולים והכעסים שאת עדיין חשה.
    תודה על השיתוף.
    שמחה שהייתי בשבילך, אם כי אני חייבת לציין שהכוחות הם שלך ובזכותך. אני רק שיקפתי לך את מה שלמדתי עלייך במהלך ההתכתבויות כאן, בפורום. בדומה לתהליך אימוני, בו המאמן משקף את תובנותיו, מתוך הקשבה לסיפור חיי המתאמן.
    מה שחשוב הוא שתזכרי, תמיד, שיש לך את הכוחות האלה. בעזרתם ובזכותם תוכלי להמשיך הלאה בחייך, ולהשאיר מאחור את התקופה הזו, שכרגע נראית לך " בזבוז זמן", כפי שכתבת, אך חווית בה גם אהבה גדולה.
    חשוב גם, שתיקחי איתך את התובנות שלך, ממערכת היחסים הזו, כדי שתוכלי לחסוך מעצמך עוגמת נפש בבואך ליצור זוגיות חדשה. אל תשפטי את עצמך לחומרה. היית, אהבת, הרגשת, נתת, קבלת, חיית.
    היה פחות טוב אבל היה גם טוב. קחי איתך רק את הטוב, את הפחות טוב תשאירי מאחורייך .
    התמקדי בך ובעתידך ותעשי דברים שיחזקו אותך בדרכך החדשה.
    מפגשים או קשר אחר, מכל סוג שהוא, עם בן-זוגך לשעבר, אינם נמנים על הדברים המעצימים אותך.

אשמח לשמוע ממך גם בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה לשמוע

מאיה
    27/12/2010

תודה על המילים, אלו דברים שכשאני במערבולת של עצמי אני לא מסוגלת לראות אותם, הם נשמעים לי כמו קלישאות כשאני מנסה לחשוב עליהם ולשמוע את זה ממך מחזק אותי.
    תחושה של כעס מלווה אותי, שזה דבר שאני לא מכירה, לא מתנהלת לפיו. אני מרגישה צורך לומר לו את הדברים, את חוסר המודעות שהוא נמצא בה, את הבעיה באישיות ומנסה כל בוקר להתגבר על זה, להבין שאין טעם, שאני לא צריכה לצאת מנצחת. שכשלפני שבועיים הוא היה שבור לב והקשר החלקי שהיה לנו חיזק אותו והוא שלם והלוואי ולא הייתי חושבת עליו כל כך הרבה! יש לי חיים לקדם ואני חייבת לשחרר מהכעס בשביל שזה יקרה.
    שוב חשוב לי לומר, שאני לא חושבת שהייתי עושה זאת בלעדייך. לכל דבר הרי יש סיבה, ושיטוט בלילה אחד באינטרנט, מתוך מצוקה, רצון לדבר עם מישהו, הציל אותי מהסתגרות טוטאלית, מחיים של חוסר כבוד והרבה בכי. שום דבר לא קורה סתם ושוב אני מודה מקרב לב,הפורום הזה פשוט נפלא ועוזר, שינה לי את התפיסה ואני לוקחת אותו איתי הלאה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה לשמוע - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    27/12/2010

מאיה יקרה,

ראשית, תודה על המילים החמות. כמו שציינתי בעבר, שמחתי להיות בשבילך.
    היום אני שמחה על כך שאת שלמה עם החלטתך, עם בחירתך ועם הצעד האמיץ שנקטת.

קיימות שתי תפיסות אימוניות, העשייה (doing) וההוויה (being).
    את מאוד בהוויה. מרגישה, חושבת, כועסת ונשאבת לתוך המערבולת הזו, כפי שהיטבת לתאר את תחושותייך.
    ב"תקופה שאחרי", כמו שקראת לזה, את צריכה לאסוף את כוחותייך הנפשיים, ולהתמקד בעשייה ולא בהוויה, עשייה למענך ולמען עתידך, על-פי ערכייך, רצונותייך ושאיפותייך.
    להתמקד בתוצאה אליה את רוצה להגיע (זוגיות, שקט נפשי, לחיות על-פי אמונותייך וכד') ולשאוף אליה.
    לכוון את כל מחשבותייך, תחושותייך ומעשייך אל המטרה הרצויה ורק אליה.
    זה לא פשוט להתעלם מכל המחשבות והרגשות שמתרוצצות אצלך, אולם ההתמקדות במטרה תקל עלייך ותביאך, בסופו של דבר, לכל מקום שתרצי.
    הכל תלוי בך!
    העבירי את המוקד ממנו אלייך. במקום לנסות להעמיד מולו מראה כדי שיראה את המציאות כפי שהיא, את ה"בעיה באישיות שלו", כפי שכתבת, נסי להעמיד את המראה מול עצמך ולראות איזה אישה ערכית וחזקה את, איזה החלטה אמיצה לקחת וכמה כוחות נפש צריך בשביל זה, וכפי שציינתי בתגובתי הקודמת, הכוחות הם כולם שלך, הכל בזכותך.
    ככל שתתמקדי יותר בעצמך, הדגש יעבור ממנו אלייך.

כמו שאני רואה זאת, את כבר יצאת מנצחת. לו את לא צריכה להוכיח שום דבר.
    כל שנותר לך זה להוכיח לעצמך שאת יכולה ליצור עבור עצמך את החיים שתמיד רצית, עם הזוגיות הנכונה עבורך, תוך מימוש ערכייך.

אשמח, כתמיד, לשמוע ממך.
    מאחלת לך הצלחה ואהבה גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו