יחסים שלאחר נישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסים שלאחר נישואין
    נטלי
    06/12/2007

שלום רב,
    אני (26) ובעלי (31) נשואים כמעט 3 שנים, יש לנו תינוק בן שנתיים ומאז שהתחתנו איננו מפסיקים לריב. שנינו אנשי צבא, ובגלל השעות המרובות שאנחנו מבלים בעבודה החלטנו להשאיר את הילד אצל הורי, בצפון הארץ. מאחר והבנו כי לא נוכל להתמודד לבד עם תינוק קטן ללא עזרה. אנחנו גרים ועובדים במרכז הארץ. את הילד רואים כל כמה ימים וכמובן סופי שבוע וחופשות.
    אך למרות העובדה שאיננו מרגישים כמשפחה, בגלל הריחוק הפיזי של הילד, אני חושבת שהבעייה היא יותר בנו.
    החלטנו להינשא לאחר היכרות של 3 חודשים, כשמתוכם יצאנו רק חודש וחצי. בזמן שתכננו את החתונה, גיליתי שאני בהריון. כמובן ששמחנו על כך מאוד, אך לא הבנו את המשמעות של משפחה אמיתית. לפני הנישואין היחסים היו מצוינים וגם אחרי, בתקופת ההריון כמעט ולא היו מריבות (גם כשהיו ידענו לפתור אותן מהר ככל הניתן).
    אחרי הלידה עברתי לגור עם הורי בצפון למשך כ- חצי שנה. בעלי נשאר במרכז, בא לבקר בסופי שבוע. בתום תקופת 5 חודשים חזרתי לעבוד והילד נשאר אצל הורי. כאן הכול התחיל, המריבות, חוסר הסכמה מוחלט בשלל הנושאים (כסף, הוצאות, יחסים עם הורים וכו').
    החלטנו לנסות טיפול פסיכולוגי אך לאחר כמה ביקורים וויתרנו כי לא הרגשנו שאנחנו מתקדמים לכיוון הנכון. זה רק החמיר את המריבות בינינו.
    שנינו אוהבים אחד את השני, אבל גם מרגישים שיחסינו מתפרקים והנישואים לפני קריסה.
    האם הטעות שלנו היא שהתחתנו מהר מדי?? אולי כי לא הכרנו אחד את השני לעומק אנו נתקלים עכשיו בבעיות?? האם כדאי לקבל ייעוץ? כדאי להתגרש?
    אשמח לקבל הכוונה או ייעוץ כלשהו.
    תודה מראש,
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים שלאחר נישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות צעירה מול אירועים לא פשוטים

דורית כהן
    09/12/2007

נטלי היקרה, נראה לי שבגלל האירועים המהירים שעברתם, ובגלל הנסיבות המיוחדות בהן לא התאפשר לכם להפוך לזוג הורים ולמשפחה בהדרגה, ביחד, אלא את עם הורייך, והוא רק בסופי שבוע וכו' - לא התאפשר לכם להתמודד עם כל השינויים האלו, ומן הסתם כל אחד הביא ל"סיר הלחץ" את ערכת הכלים שכבר היתה לו מן הבית, וזה לא עבד, כמו שאצל הרבה זוגות שעוברים את כל אירועים האלו בדרך היותר רגילה - זה חורק וחושף הרבה בעיות.

ראשית, אתם צריכים לדעתי למצוא את הייעוץ שיהיה מתאים ונכון עבורכם. זה לא מובן מאליו שהיועץ הראשון אליו הגעתם הוא האדם המתאים לעבוד איתו.

שנית, נראה לי שיש לבחון את סדרי העדיפויות שלכם גם בטווח הארוך - האם אתם באמת שלמים עם כך שילדכם יהיה כה מרוחק משניכם? האם זה לא יוצר רגשות אשמה ומתח ומקשה על איכות הביקורים אצל ההורים? אני לא כותבת זאת בטון שיפוטי אלא רוצה להדגיש את "באמת שלמים". כי אם אתם שלמים עם ההחלטה, אז אין מתח סביב הנושא הזה, ואפשר לטפל בנושאים הזוגיים. אבל אם אתם בקונפליקט סביב השארת הילד - אני מניחה שיש לכך ביטוי בריבים שלכם. אני מרגישה מכתיבתך שאינך שלמה עם השארת הילד אצל הורייך, אבל אולי אני טועה.

לבסוף את שואלת שאלות כבדות משקל, שברור שלא ניתן לענות עליהן בלי לפגוש אתכם...כי גם אם אולי נעשתה טעות בכך שמיהרתם להינשא, זה לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו, החשוב הוא לא להסתכל על מה שהיה אלא להביט קדימה ולחשוב מה חשוב לכם ואיך להגיע לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו