מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הוא רוצה?Y27/12/2010
שלום. 6ח' היינו ביחד ולפני חודשיים נפרדנו. היו 5ח' יפים ובחודש האחרון הוא התרגז מכל שטות, דיבר בצורה פוגענית וכעבור זמן קצר התנהג כאילו כלום לא קרה. בי זה מאוד פגע. כמה פעמים השתתקתי והתחלתי לבכות לאחר שאמר לי דברים מאוד קשים (זה לא אופייני לי, אבל הרגשתי שהדברים שהוא אומר, הם "מחוץ למגרש", דברים שלא אומרים לאף אחד, לא רק לבת זוג). לאחר הפעם האחרונה בה זה קרה, אמרתי לו שלא אבוא אליו, כפי שתכננו. לא רציתי להיפרד, אלא לברר מה קורה, אך הוא, באימפולסיביות, אמר שנגמר. לא היינו בקשר חודש, וכשבתום החודש הזה נפגשנו (כדי לקחת/ להחזיר דברים), הוא רצה שנחזור. מאוד הופתעתי. היה לי מאוד קשה. בדיעבד אני מבינה שהוא בכלל לא ממש התכוון שניפרד, אלא אמר את דבריו בלי ממש לחשוב עליהם עד הסוף. בגלל שאני לא צפיתי שירצה לדבר איתי, שלא לדבר על האפשרות שירצה לחזור אלי, נתתי לו מכתב בו כתבתי את כל התחושות שלי; אמנם כתבתי שאני מאוד אוהבת אותו, אך כתבתי גם דברים מאוד קשים- שאני חוויתי את ההתנהגות שלו כלפי בחודש האחרון כאלימות ושמאוד נפגעתי. שוב הוא הגיב באימפולסיביות, ענה בצורה פוגענית, והוסיף ואמר שאמנם מאוד אוהב אותי, אך יחזיק את עצמו ולא יתקשר אלי. חלפו שבועיים ופתאום הוא הופיע אצלי. אמר שמאוד אוהב אותי, קשה לו וכו', אך בגלל שהוא במצב מאוד קשה עם עצמו (זה נכון), הוא לא יכול לעשות כרגע שום החלטה רגשית לגבינו, או בכלל, והוא אטום לכל מה שלא קשור לטרדות שלו. הוא היה אצלי שעה, ודיבר בקרבה ורוך ואהבה. הוא הוסיף ואמר שלא רוצה שארדוף אחריו (מי רודף? הוא בא אלי), אך שאל אם זה יהיה בסדר אם הוא ימשיך לבוא ולהתייעץ איתי על הבעיות האחרות שלו. עניתי שכן. נראה אם באמת יבוא. אני חושבת שלאחר שקרא את מה שכתבתי לו כמה פעמים, אולי נפלו לו כמה אסימונים. אבל לי משהו כאן לא מובן; אני חושבת שאם שני אנשים מבוגרים (בני 30+) אוהבים זה את זה, עליהם לעשות כל מאמץ כדי להתגבר על הקשיים ולהיות ביחד (את זה אמרתי לו כמה פעמים, ואולי לזה הוא מתכוון כשאומר שלא ארדוף אחריו), לכן לא מובן לי איך הוא יכול לומר לי שאוהב אותי (ועוד דברים), להתנהג כאילו הוא מרגיש כך, אך לא לרצות לנסות ולהיות ביחד, או להתחייב על מה יהיה הלאה, כי הוא עסוק עם הבעיות שלו (ושוב, באמת יש לו בעיות). אולי הוא סתם אומר? אבל למה לו לשקר לגבי הרגשות שלו? מחד אני חושבת שאם הוא רוצה אותי, ש"ירדוף" אחרי, כי אני כבר אמרתי מספיק פעמים שהייתי רוצה לחזור ולנסות ולהתגבר על כל הקשיים; מאידך אני תוהה אם אני צריכה בכל זאת להתקשר אליו, רק כדי לשאול אותו מה קורה עם כל העניינים שלו, לאחר שלפני שבוע הוא בא להתייעץ איתי, אבל לא בא לי לשמוע אותו אומר "אל תרדפי אחרי". מה אני צריכה להבין ממנו? מה הוא רוצה? אני יודעת שאני עדין מאוד אוהבת ומתגעגעת, למרות כל הדברים הקשים ששמעתי, ומוכנה להיות איתו, אם יטפל/ נטפל בהתנהגות הזו שלו.אני כ'כ מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הוא רוצה? - תגובה
מוניקה הרשקוביץ28/12/2010Y יקרה,
על פי התפיסה האימונית ומתוך ניסיוני אוכל לומר, כי אנו פועלים על-פי דפוס פעולה קבוע במשך כל ימי חיינו. בדומה למנוע של מכונה כלשהיא, גם ה"מנוע" שלנו פועל, תמיד, באותה הדרך ובאותה הצורה.
אנו יכולים לנסות ולעדן את התנהלותנו, אך, בסופו של דבר נפעל בדרכנו.
לאור זאת, ולאחר שציינת שחווית אלימות בהתנהגותו כלפייך, שמצאת את עצמך בוכה בגלל הדברים שאמר, שהתפרץ שוב לאחר שקרא את מכתבך, למה את מבולבלת?
האם זו הזוגיות שאת מאחלת לעצמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה?
Y28/12/2010שלום. תודה על תשובתך. לא, זו אינה הזוגיות שאני מאחלת לעצמי, וכמובן שלא אחזור לזה. אבל בכל זאת יש לי שאלה (שיכול להיות שהיא היפותטית לגמרי); האם, במצב כזה, יש טעם לעשות ניסיון לחזור להיות ביחד, תוך ליווי של יעוץ זוגי? האם טיפול זוגי (הוא עצמו הולך לטיפול פסיכולוגי בשנים האחרונות) יכול לעזור במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה? - תגובה
מוניקה הרשקוביץ28/12/2010Y יקרה,
אימון לזוגיות נותן מענה להתמודדויות עם אתגרים וקשיים בין בני-הזוג, תוך התמקדות בפתרון הבעיות במציאות, על בסיס חשיבה, תכנון וביצוע משותפים, ובתהליך המוביל לפתרונות, אשר בני-הזוג עצמם מייצרים.
האימון לזוגיות מבוסס על ערכי ההדדיות והשותפות המכילים התחשבות מרבית, זה בצרכיו של זה, תוך נתינה גדולה, האחד לשני.
לדעתי, תהליך כזה לא יוכל להיות לכם לעזר.
הבעיות ביניכם נובעות מחוסר השליטה של בן זוגך לשעבר בזעמו ובתגובותיו בשעת כעסו. כאשר הוא מתפרץ, לא בשליטה, הוא אומר דברים שהם "מחוץ למגרש", כפי שניסחת זאת, ולוקח החלטות בצורה אימפולסיבית, מתוך הכעס וסערת הרגשות, ולא בצורה שקולה. לאחר שכעסו שוכך, הוא חוזר בו, חושב אחרת, ומתנהג אחרת. התנהלותו לא עקבית, לא יציבה ולא צפויה.
טוב שהוא מודע לליקויים במבנה אישיותו ומטפל בכך, אולם, נראה לי כי יקשה עלייך לנהל זוגיות בריאה איתו, ובוודאי להתמודד יחד איתו, כשותפים, עם האתגרים אשר הזוגיות נאלצת להתמודד עימם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת על טיפול זוגי
דורית כהן29/12/2010y יקרה, מוניקה ביקשה שאגיב אף אני מנקודת המבט שלי. אני מסכימה עם מוניקה לגבי מקור הבעייה - התגובות הסוערות והבלתי נשלטות של בן זוגך. יחד עם זאת יש סיכוי שבטיפול זוגי יתרחשו תובנות, ותצליחו לאתר את הטריגרים - הכפתורים הרגישים שנלחצים אצל כל אחד מכם ומוציאים משניכם תגובות כה קיצוניות. אצלו אלו מילים קשות ביותר ואצלך בכי וייאוש והתנתקות ממנו שכנראה פגעה בו אנושות. אני מודה שזה לא קל לשינוי, אבל לא בלתי אפשרי.
אבל הביאי בחשבון שהתגובות הבלתי נשלטות האלו נמצאות אי שם ב "די אנ איי" (כוונתי בהיבט שאלו תגובות ממקום מאוד ילדותי ועמוק) שלו וגם אם תעבדו חזק על כך - זה יבצבץ גם בעתיד במשברים קשים. יתכן שהתגובות האלו שלו מקורן בדברים שראה אצל הוריו.
האם את יכולה ומוכנה לעמוד בטלטלות האלו כל חייך?
יחד עם זאת, לאחר קריאת שני מכתבייך, יש לי הרגשה שבן זוגך לשעבר יותר רוצה בך בתור ידידה ואוזן קשבת מאשר בתור אהובה. ואולי זה פשר המשפט "אל תרדפי אחרי" כאשר הוא זה שבא אלייך ביוזמתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה?
Y04/01/2011תודה רבה על תשובתך. בינתיים הוא בא שוב. הוא "מרים לי להנחתה", בכך שאומר כמה נמשך אלי, רוצה לחבק ולנשק אותי (בטיפשותי, זה גם קצת קרה) שקשה לו שאנחנו מדברים כי זה מחזיר את שנינו אחורה וכו'. לא יודעת אם אלו דיבורים של ידיד. אני לא יודעת אם הוא באמת אוהב, כמו שהוא אומר, אבל הוא כן נמשך אלי, כן יודע שעשיתי הכל עבורו ושיש בינינו התאמה אינטלקטואלית. לדעתי אלו הדברים שמרכיבים אהבה, אבל לדעתו כנראה לא. כתגובה לאמירותיו, שוב שאלתי למה לא ירצה שנחזור ושנלך לטיפול. הוא אמר שלא מסוגל, בשלב הזה של חייו, לקחת החלטות רגשיות ולחשוב בשיקול דעת על דברים שחורגים מבעיותיו המקצועיות (ויש כאלה רבות עכשיו, אני יודעת. זו לא המצאה). שאלתי מה בהתנהגותי פגע בו, ולראשונה קיבלתי תשובה; הוא נפגע מכך שסיפרתי להורי שרבנו. אני בקשר מאוד טוב עם הורי ונראה לי טבעי, שכשמישהו פוגע בי בצורה כ'כ קשה והיחסים שלנו נגמרים, אספר על כך להורי. אציין שהוא היה בקשר מצוין עם הורי, ולכן נדמה לי שכעת הוא מתבייש מהם. עוד אמר, שנפגע מכך שאמרתי בזלזול שאני לא קוראת את אותם הספרים שהוא קורא, שאני מזלזלת באנשים שהם ניו-אייג'ים (הוא לא כזה) וכו'. הייתי המומה מכדי לענות. נשמע לי סתם תירוצים. אני מעלה טענות כבדות משקל (התפרצויות זעם למשל), והוא נפגע שזלזלתי באמונות של אנשים זרים. אני חושבת שאלו לא סיבות בגללן מפילים מע' יחסים, בפרט לאור הדברים שאומר ומרגיש, ונדמה לי שאם אוהבים, נמשכים וכו', מנסים להיות ביחד למרות קשיים ולחצים, כבדים ככל שיהיו. אני אפילו לא מדברת עכשיו על טיפול זוגי, כי זה לא רלוונטי. אבל לא ברור לי למה הוא ממשיך לדבר על אהבה ומשיכה. אני לא מצליחה להבין אותו; הוא אוהב או שסתם אומר? למה לו לומר סתם? כדי לשמור אותי על "אש קטנה"? בעוד כמה ימים יש לו איזה עניין חשוב שהוא מתכונן לקראתו רבות, אני צריכה להתקשר ולאחל בהצלחה (אחרי שהוא התקשר אלי אתמול לאחר משהו חשוב שהיה לי), או שעדיף שלא לומר כלום, כדי שלא "לרדוף אחריו", ולתת לו לחשוב על הדברים? מצד אחד אני חושבת שהכי טוב לשכוח ממנו וזהו, אבל מצד שני, למרות כל הקשיים, אני יודעת שבבסיס, היתה בינינו התאמה כ'כ יפה (גם הוא יודע זאת), ולכן עצוב לי. אני כל פעם מתבלבלת מהתגובות שלו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה? - תגובה
דורית כהן05/01/2011ממה שאת מתארת עכשו, מתחזק אצלי הרושם שהוא לא ממש אוהב, אלא יותר נמצא במצב של נ ז ק ק לך כי קשה לו עכשו בחיים. זה שיש משיכה וחיבור אלנטלקטואלי - לא מבטיח כלל שיש מספיק אהבה. אהבה משנה את סדרי העדיפויות ולא נראה לי שזה המצב אצלו. נוח לו הקשר איתך כרגע - ואין לו אנרגיות למשהו אחר או להתחייב על טיפול כלשהו. אז הוא אומר לך את המילים המבלבלות - אולי כי הוא מרגיש שזה תופס אותך ומשאיר אותך איתו, אבל זה לא נראה לי רציני מספיק. אני מאמינה שאם היתה שם מספיק אהבה מצידו - הוא היה נלחם על הזוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...ומה את רוצה?
מוניקה הרשקוביץ05/01/2011Y יקרה,
השאלה החשובה והמהותית היא, מה את רוצה? איזו זוגיות את רואה בעתידך? מה את מאחלת לעצמך?
ציינת בפנייתך הראשונה, שאתם בני 30+.
נכון שבגיל זה כבר חושבים על מיסוד הקשר והקמת המשפחה, ואני בהחלט יכולה להבין את הצורך והרצון שלך בשניהם. אך, בכדי לבחור נכון את הבחירה הזוגית הנכונה עבורך, עלייך לקחת החלטה ולפעול מתוך תחושת שלמות וידיעה וודאית שבן-זוגך הוא האחד עבורך, הנכון מבחינתך והראוי ביותר, ליצירת שותפות שכזו. אני מתרשמת, מדברייך, שאת לא נמצאת במקום של השלמות והוודאות לגביו.
למרות שבתחילת הקשר, חשת שהזוגיות ביניכם טובה, אין זה יכול להעיד על מהות הזוגיות בהמשך הדרך. ראשית, הייתם יחד תקופה יפה, לדברייך, במשך חמישה חודשים, וזו תקופה קצרה מאוד, ושנית, תחילתו של כל קשר זוגי מתאפיין באופוריה של ההתחלה, ההתאהבות, הלמידה האחד את השני, השקעה מאוד גדולה ורצון עז לעשות למען האחר. לאחר מכן, כאשר הדברים הופכים למעין שגרה, המינונים, קצת, משתנים, וההתנהלות ה"רגילה" שלנו תופסת את מקומה בקשר.
כאשר תקופת האופוריה, בעיני בן-זוגך, הסתיימה, התנהלותו השתנתה מאוד, וחווית התפרצויות זעם, מצבי-רוח משתנים, התנהגות לא עקבית ולא יציבה ואף אלימות מילולית שהביאה אותך לידי דמעות.
עלייך להביא בחשבון, שאת צפויה לחוות עוד הרבה מההתנהלות ה"רגילה" הזאת שלו.
האם זהו רצונך? חלום הזוגיות שלך?
זאת ועוד, וכאן אני מסכימה עם דורית, הוא זה שמחליט אם בכלל, מתי וכמה לפגוש אותך, בהתאם לנוחיות שלו. הוא גם ביקש ממך במפורש ש"לא לרדוף אחריו", כדי שהשליטה על המפגשים תהייה בידיו בלבד. (האם הבחנת שיש לו צורך חזק בשליטה גם במהלך הקשר ביניכם? בתחומים אחרים?)
כך שבפועל, את על "HOLD" עד אשר הוא מחליט שמתאים לו.
ומה לגבי מה, מתי וכמה שמתאים לך?
לשאלתך לגבי איחולי ההצלחה, לדעתי, זה בסדר להתנהג בנימוס/פרגון/אנושיות ולאחל הצלחה למישהו, כאשר הוא עומד בפני עשייה חשובה בחייו. יחד עם זאת, את צריכה להיות מאוד ברורה, ולומר לו, בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, שאת עושה זאת רק כדי לאחל לו הצלחה.
צרי הזדמנות בה תסיימי את הקשר הזה. כמו שאני מתרשמת מדברייך, בכל עדכון שלך, כאן בפורום, הוא מתמקד בעצמו בלבד, לא בך ולא בזוגיות.
מאחלת לך הצלחה.
אשמח באם תשתפי גם בהמשך, לאחר שיחת הסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה?
Y05/01/2011שלום מוניקה. אני שוב רוצה להודות לך ולדורית על התשובות המפורטות, הרגישות והמחשבה. ראשית אומר שאני מסכימה עם כל מה שכתבת. אני חושבת שעיקר הבעיה אצלי כרגע הוא הדיסוננס שקיים בין הרגש לשכל; ודאי שאני יודעת שאיני יכולה להיות במע' יחסים שאינה שוויונית, שאף מלווה בפגיעות מילוליות. ברור לי שגם עכשיו הוא מנסה לשלוט, בכך שהוא קובע מתי נהיה בקשר. יש בו יסוד שתלטני, אך זה כמעט ולא בא לידי ביטוי איתי בתחומים אחרים, מה גם שהוא יודע שמאוד קשה לתת לי הוראות. הוא מאוד אהב שאני חזקה ויודעת בדיוק מה אני רוצה, אך כנראה שגם קשה לו עם כך.
על עצמי אני יכולה להעיד שאיני לוקה באופוריה, גם כשאני מאוד אוהבת. ואותו מאוד אהבתי. את אותם הדברים שעשיתי עבורו בתחילת הקשר, עשיתי גם לקראת סופו. גם הוא יודע ואומר זאת. יחד עם זאת, כן היה לי ברור- כמו שלא היה לי ברור עם אף אחד קודם- שזה אני והוא לתמיד. כולם סביבנו חשבו כך. מכל בחינה שהיא התאמנו, ולכן יש לי תחושת פספוס. הוא לעומתי, כן היה בסוג של אופוריה. בחודשים הראשונים, הוא למשל הצליח להשתחרר מכל הבעיות ששוב חזרו להטריד אותו עכשיו. היה לנו כל כך טוב, והצלחנו להתגבר על קשיים שונים ביחד. הוא זה שאמר למשפחות ולחברים שאני האחת בשבילו. אין לי ספק שהוא אכן חשב כך, גם כשהתחיל עם ההתפרצויות שלו.
מה הייתי רוצה? מע' יחסים שוויונית ותמיכה הדדית. הייתי רוצה שיבין שפגע בי, ושירצה לחזור תוך ליווי מקצועי. סביר שזה לא יקרה גם אם הוא מאוד אוהב אותי, ולו רק בגלל שהוא יודע שלא יוכל לסובב אותי לאורך זמן, ובגלל שאמרתי לו בדיוק מה דעתי על ההתנהגות שלו בחודש האחרון ואיך אני חוויתי אותה. הוא מאוד נפגע מכך. כששמע את הדברים אמר שיחזיק את עצמו שלא להתקשר אלי, אפילו שהוא מאוד אוהב וקשה לו, אך מאז הוא כבר התקשר כמה פעמים. לכן אני כבר לא יודעת למה לצפות, ומנסה שלא לצפות לכלום. מה שעצוב זה, שלדעתי ההתפרצויות והתגובות האימפולסיביות שלו נובעות מהפרעת קשב וריכוז ממנה סובל, שלא צריך להיות איש מקצוע כדי להבין שאינה מטופלת נכון. לא ברור לי – למרות שאני יודעת שאין קשר- איך אדם כ'כ חכם, ששנים נמצא בטיפול פסיכולוגי, לא מבין מה הפגם בהתנהגותו (או לפחות כך אומר) ולא עושה דבר כדי לעזור לעצמו ואגב כך ללכת לקראת הצד השני.
אני חושבת שנכון יהיה לומר לו, אם הוא יצור קשר שוב, שאין לו מה לפנות אלי, אלא אם יאמר שמודע לכך שפגע בי, שמבין שהיה לא בסדר, ושרוצה לנסות לחזור להיות ביחד, תוך ליווי מקצועי. ואם כל התנאים האלה יקרו- אני אחליט מה טוב לי. אם אתקשר לאחל לו בהצלחה- יש לי עוד כמה ימים להחליט.לא יודעת.
היחס האישי שלכן והנכונות להקשיב וליעץ, מחממים את הלב . תודה. כמובן שאעדכן אם יהיו התפתחויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא רוצה?
Y17/01/2011שלום. הבטחתי שאעדכן. התקשרתי לבחור כדי לאחל לו בהצלחה. הוא אמר שמאוד מרגש ומשמח אותו שהתקשרתי וזה מאוד חשוב לו. הוא חזר כמה פעמים על שאמר בשיחות קודמות שהיו לנו לאחר שנפרדנו - שמאוד אוהב אותי. עוד אמר, שבכך שאמרתי וכתבתי לו כיצד הוא התנהג בשבועות האחרונים שלנו ביחד, למעשה עצרתי את ההידרדרות הנפשית שלו, ועל כך לעולם יהיה חייב לי. הוא הוסיף שגם המטפל שלו חושב כך. המטפל אמר שאני הדמות הכי משמעותית בחייו (של הבחור), שמכל בנות הזוג שהיו לו עד היום אני הבחורה המתאימה ביותר עבורו, ושלקשר איתי יש הכי הרבה פוטנציאל. לא פיתחנו את הנושא. אני לא יודעת אם נחזור להיות ביחד, לא יודעת אם זה ריאלי. הוא אמנם חזר ואמר שהוא אוהב, אך הוא טרוד מאוד בבעיות המקצועיות והנפשיות שלו ובטיפול בעצמו. מוזר לי שהוא יוצר איתי קשר (הוא התקשר אלי כמה פעמים עוד לפני שהתקשרתי כדי לאחל בהצלחה), ולפעמים מדבר כאילו אנחנו עדין ביחד (משתף אותי במה שקורה איתו, דואג לי וכו'). החלטתי שכל עוד זה לא מפריע לי ולא עושה לי "בלגן" בראש ובלב, אין לי בעיה עם זה. אני מניחה שעם הזמן הוא יפסיק להתקשר (אלא אם פתאום ירצה שנחזור, אבל אני כאמור לא צופה את זה). בכל אופן, בין אם נחזור ובין אם לאו, השיחה הזו עשתה לי טוב, משום ששמחתי לשמוע שלאמירות שלי היתה השפעה כ'כ חזקה וטובה עליו. אולי כעת, כשהוא מודע לדברים מסוימים, ושהמטפל שלו מודע לדברים אליהם לא היה מודע קודם לכן, הוא יוכל להיות מטופל בצורה מתאימה ומצבו ישתפר.
מוניקה הרשקוביץ18/01/2011Y יקרה,
שמחתי לקבל את תגובתך, תודה.
החשוב הוא, שהשיחה שיזמת עשתה לך טוב ושאת שלמה עם עצמך.
אני מאחלת לך זוגיות טובה ואהבה גדולה עם איש הראוי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)