מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כנות בחיזורמירי28/12/2010
שלום רב,רציתי לשמוע את דעתכן בעניין הבא:מה גורם לגבר בן 50+ נשוי עם משפחה נחמדה, נאה ומשכיל עד מאוד, מסודר כלכלית,לחזר אחרי אישה המבוגרת ממנו ב10 שנים אפילו אם היא נאה.האם יש כנות בעניין ? למה זה ניראה מוזר וחשוד?תודה,שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אחד והקאפ אוף טי שלו...
עדי בדיחי28/12/2010הי שושי,
למרות העדר פרטים בהודעתך (למשל- מה הקשר שלך עם הגבר? מהי הקירבה ביניכם?) - אני מנסה לענות בכלליות:
בואי נשים את ההנחה הבאה כך- לא משנה באיזה גיל הגבר, סטטוס או מעמדו ומראו החיצוני- הוא אדם, גם לו יש חשקים ותאוות, כמו שגבר בן 40 או בן 20 יכול להתחיל עם אחרות מבוגרות ממנו, כך גם הוא.
באותה אישה כנראה יש איכויות ומרכיבים שאותו גבר מחפש. ייתכן ותמיד רצה להתקרב לנשים מבוגרות ממנו מכל מיני סיבות שהן- אולי אף קשורות לשנים ראשונות של ילדותו. אין לדעת. אולי מחפש דמות תומכת, דמות בוגרת , כזו שתעטוף ותכיל אותו. אולי מדובר במשיכה ביולוגית, מנטאלית, וכדומה.
שאלת האם יש כנות בעיניין- נראה שחיפשת הרבה סיבות ומניעים מדוע גבר יחזר אחרי אשה בת 60.. אפילו (!) אם היא נאה. קודם כל אגיד- אולי בגלל שהיא נאה? אולי שדווקא גילה מרמז על כמה היא יפה? מעבר לזה, שללת את הסיבות הכלכליות, סיבות הסטטוס (בעל משפחה נחמדה, נאה, משכיל) ואת חושדת האם אכן יש כיסוי. אז להערכתי- לא אשלול בכלל גבר המחזר באמת ובתמים אחרי אשה מבוגרת ממנו, ולא משנה אחרי מי- גם אם יחזר אחרי אשה בת 70 זה עדיין לא ישמע לי תמוה. כי כולנו אנשים. וכולנו נמשכים. ולכל אחד יש את ה"קאפ אוף טי" שלו, גם אם זה לא מספיק פוטוגני.
אם אספר לך, נניח, שהגבר הזה מחזר אחרי ילדונת בת 18. יישמע לך מוזר כמו לחזר אחרי בת 60 "אפילו נאה"?.. מה שמקובל בחברה שלנו הוא שגבר יכול ומותר לו לזלוג בעיניו (במקרה הטוב) לטובת צעירות, כי צעיר זה מושך, יפה, מתוח ופוטוגני. אבל הרי לך גבר (ונעזוב את אי מוסריותו לגבי נישואיו כרגע) - שהולך אחרי האמת שלו וכן- יופי מבוגר עושה לו את זה. דוגמה נוספת- האם סביר שאשה בת 20 תרצה גבר מבוגר? סביר, זה קורה. האם סביר שאשה בת 60 תחזר אחרי גבר בן 20? פחות. כך שאני מפנה אותך לעיניין הזה- שבחברה יש צינורות מקובלים- אשה צעירה, גבר מבוגר - הולך. הפוך- פחות. אז לא הייתי שוללת.
לגבי אינטרסים נסתרים- אני לא אומרת לעצום עיניים, אולי אכן יש משהו שהוא רוצה להרוויח מהקשר הזה. כך או כך, זה לא קשר שינבא טובות, ולכן לא כדאי להתעסק בשאלה מראש. אלא פשוט להסתכל במראה ולהגיד "יש לי את זה!". :) - את זה אני מפנה לאשה בת ה-60..
לא הייתי ממשיכה קשר כזה, מהסיבות המוסריות הברורות, מה גם שטוב לא יצא מזה כך או כך, למי מהצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנות בחיזור
מירי28/12/2010תודה על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)