לדורית - איך מתגברים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית - איך מתגברים?
    אפרת
    29/12/2010

שלום דורית
    אני ממשיכה שוב מהודעתי האחרונה, מחודש מאי, מאז אנו פרודים ועומדים בפני גט בחודש הבא.
    בסדר, התמודדתי עם זה. ברגע שהבנתי, שבאמת הפנמתי, שהוא לא מוותר על 'האשה האחרת' הכל השתנה מבחינתי. אני מאמינה ב'אחורה פנה קדימה צעד'. כל עוד היה לי שמץ של תקווה הייתי מוכנה לנסות הכל, הרי נישואים, זוגיות, זה לא דבר של מה בכך שאני אזרוק רק בגלל גאווה או מי עושה יותר למען זה. אבל מאז ויתרתי כבר. אני כותבת את זה רק כדי שתדעי שאני לא יושבת ומחכה לו. כבר אין לי אהבה אליו. גם לא כעס. הוא מת מבחינתי. אני הייתי גם אומרת שזה סופי ומנוי וגמור אבל למדתי ש never say never וחברה אמרה לי "במקרה הכי גרוע, תתגרשו ואם תחזרו תתחתנו שוב". בכל אפן צריך יהיה לקרות משהו מאד מאד חריג כדי ששוב נהיה יחד.
    אני רוצה יותר להתמקד בנושא של איך מתגברים. איך עוברים דבר כזה ואיך ממשיכים הלאה. כי אני ממש מרגישה שאני במלכוד. מלכוד מחשבתי. מצד אחד, אני עוברת תקופה לא פשוטה. רגע אחד אני בסדר, רוב הזמן אפילו, אבל אז משהו מזכיר לי ואני נשברת. אני בוכה באוטו בדרך לעבודה (אני לא אוהבת להתפרק ליד אחרים). התעקשתי למכור את הבית, קניתי דירה לבד ואני תיכף עוברת עם הילדים, אני טיפוס חזק. אבל התקופה הזו היא בלתי נסבלת, ממש כאב נפשי שלא חוויתי (על אף שגם אני באה מבית שהתפרק). זה באמת סבל ואני ממש רוצה כבר לא להיות במקום הזה.
    מצד שני, איך אני יכולה שוב לתת אמון במישהו?! כל מה שקרה לי ואיך הכל התפרק, זה יכול לקרות שוב. בדיוק כמו שאני מרגישה שאני לא יכולה יותר להיות במקום הסובל הזה יותר אני גם מרגישה שאני לא יכולה לאפשר את השינוי. למרות שהייתי פעם בזוגיות מאושרת, היה לי את הדבר הזה ואני יודעת ששם היה לי טוב, אני גם לא יכולה להרשות לעצמי את האפשרות שזה יקרה שוב. יש איזה שיר נוראי שעדיין מופיע (באדיבות הבעל) באייפוד שלי כשאני רצה "אני רוצה לדעת כמה זה כואב, כדי שלא אוכל לחזור על זה עוד פעם". זה מה שקורה לי כנראה עכשיו.
    אז מה את אומרת דורית? איך מתגברים?
    סליחה על האורך, ותודה, אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית - איך מתגברים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צפוייה רגישות "סביב הצלקת"

דורית כהן
    29/12/2010

אפרת היקרה, ראשית תודה לך על העידכון. ממש עוזר לכולנו כאשר שומרים על קשר ואנחנו יכולים לראות את התפתחות הדברים בטווח ארוך יותר. (שימי לב שהדבקתי כאן את השרשור הישן ונסי להדביק את שאלתך החדשה בהמשך לשרשור הישן, טוב?)
    איך ממשיכים? איך לא מתייאשים מזוגיות לאחר מכה כה אנושה?
    אין לי תשובה טובה ומוחצת אלייך. הפצע שנגרם לך יגליד עם הזמן, אבל סביר שתהיי רגישה "סביב הצלקת", כלומר בקשרים הבאים שלך את עלולה לפעול בדיוק מן המקום הזה של חששות: בסימן הקל של התעניינות בנשים אחרות את עלולה לקום ולעזוב, ויתכן שזו תהיה טעות בשיקול הדעת שלך, או שתבחרי מישהו "סופר נאמן" אבל פחות מתאים לך ותתפשרי עליו כי תראי שאת יכולה לסמוך עליו שלא יעשה לך משהו דומה.
    אנחנו לומדים לשמור על עצמנו, בדיוק כפי שכתבת. זה מנגנון שקיים בכל אחד.
    הביאי בחשבון את הטעויות שאת עלולה לעשות מתוך שמירה זו על עצמך, ונסי להימנע מהן בקשרייך עם גברים.
    בנוסף, זה בידיים שלך להחליט שבעצם נפתחה בפנייך - שלא מרצונך אמנם - הזדמנות לסיבוב חדש, להכיר גבר חדש ולבנות איתו משהו טוב. לא חייבים לראות בכך כישלון או מכה. נכון שזה כואב, אבל יתכן שתמצאי מישהו שתצליחי לאהוב ויאהב אותך. עליך גם להתמסר ולהעיז להיפתח שוב וגם בו זמנית להישמר ולעשות זאת בזהירות. אינך לבד. כמעט חמישים אחוזים מן הזוגות יהיו במקום הזה בשלב מסויים של חייהם, ומתוכם חצי - נבגדו או ננטשו רגשית.
    זה הזמן להיעזר בחברות טובות, בהורייך. אני מקווה בשבילך שלאחר עוד חצי שנה תרגישי מחוזקת ותתחילי להכיר את עצמך בצורות חדשות ומרעננות. אם את יכולה להרשות לעצמך - קחי ייעוץ פרטני שיעזור לך להתמודד עם הטראומה הרגשית שעברת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו