מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאורסת והגבר בוגדשיר04/01/2011
שלום, אני מאורסת ואני מתחתנת בעוד כשבועיים מהיום.
לפני כחודש גיליתי כי ארוסי בוגד בי.
הוא הבטיח שהשתנה והאמנתי.
כרגע ראיתי הודעות בפלא שלו משהי אחרת בשם שיר התקשרתי אליה והיא אמרה שהם היו בקשר עד אתמול ושאלתי אותו והוא אמר שזאת ההים של לפני חודש.
עכשיו ראיתי בהיסטוריה של האינטרנט שהוא נכנס לצאט' והוא מנוי באתרי הכרויות.
כמה פעמים שאלתי אותו עם הוא בטוח בחתונה והוא תמיד ענה כן.
החתונה מתקרבת ואני לא יודעת מה לעשות איתו.
הוא רוצה שאני ישכח מכל החברים שלי ושכחתי אבל הוא לא מוכן...
בחיים לא הסתכלתי על גבר אחר בתקופה שאני איתו.
הוא עושה לי סרטים מכל דבר קטן.
ופשוט אני לא יודעת מה לעשות?
בא לי כבר למוות מרוב זה.
ודרך אגב שלשום גיליתי שאני בהיריון ואני לא רוצה לספר לו...
אח שלו יודע רק כי הוא בא איתי לבדיקה והוא טוען שאני צריכה לספר לו אבל קשה לי להסתכל עליו
החתונה עוד כשבועיים מה לעשוות?
והחינה שבוע הבא יום שני.
השמח עם תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם רק היינו יכולים לעצור את הזמן
עדי בדיחי04/01/2011שלום שיר,
הסיפור שהבאת לא פשוט; היחסים, הגילוי על הבגידה ונושא ההריון.
יש פה כמה מוקדים: הראשון הוא נושא האמון- עד כמה את מסוגלת לבטוח בו, מחדש, ולנסות לבנות איתו את האמון הזה. מעבר לזה לא ברור לי עד כמה הוא עצמו מוכן לחתונה, להתמסדות, כל שכן למחויבות. יהיה מאוד קל לומר לך לעצור הכל עכשיו. בהרגשה הראשונית שלי הייתי רוצה לשלוף אותך משם ולעצור את הכל. לעצור את הזמן ולתת לך מרחב חשיבה. אבל החינה שלך בעוד כשבוע ולכן, עם כל המטען הרגשי הזה, את צריכה לבצע שיקול החלטות מאוד מהיר, כי יש סיכוי טוב שבתוך הנישואין את תצטרכי להתמודד עם בעיית האמון ומשברי הבגידה, ומעבר לזה- ההיריון, וזה המוקד הנוסף. אני לא יודעת האם יש לך גורמי תמיכה מסביב, כמו אמא או חברה קרובה, אחות. בעיניין זה העלתי תמיהה לגבי הצטרפותו של אחיו אלייך לבדיקה (?) והנושא הזה העלה בי את השאלה האם יש לך מישהו לדבר איתו, לסמוך על הדעות שלו ולחשוב מה את עושה הלאה. נסי לחשוב מדוע לא סיפרת לאבא של ילדך על ההריון ולמה הגיעה הבחירה דווקא כן לספר לאחיו?
דעתי, שמתבססת על מה שהבאת כאן ואני משתדלת שהיא תתבסס גם על המציאות... היא כזאת- לקחת אותו לשיחה, ולהתנות את הנישואין בטיפול זוגי, סביב נושא ההתנהגות שלו - צ'אטים, יחסים מחוץ לקשר שלכם וכו'. זאת התרופה הכי פחות מרה שתוכלו לקחת. כשאני כותבת טיפול זוגי אני מתכוונת לטיפול-טיפול שהוא יהיה מגוייס לו באופן מלא. כל זה אני ממליצה רק לאחר שאת בטוחה שהאהבה שבנית איתו מספיק טובה וחזקה לבצע שינוי.. ורק אחרי שאת מאמינה בו.
לא קיבלתי ממך את התחושה שאת לא אוהבת אותו, לא רוצה בחתונה שלכם, ולאחר סליחתך הראשונה הבנתי כי את מאמינה בקשר שלכם. נושא נוסף שתצטכי לשקול הוא האם את מבינה, כיום, שכנראה הארוס שלך בעייתי בנושא המחויבות- בעייתי בנושא גבולות (עושה לך סרט מכל דבר קטן, בינתיים לא נאמן לך).. אני מתקשה להאמין שאם את מחזיקה את ההריון וגם מתחתנת יהיה אפשרי לקיים חיים זוגיים טובים, כל שכן להבטיח את הרווחה שלך. אני באמת מרגישה שאם אין לך גורמי תמיכה טובים כמו משפחה, חברה קרובה, את תתקשי לעמוד במה שיהיה הלאה. ולכן ההמלצה הכללית היא- 1. לעצור הכל ולפחות לנסות לדחות את החתונה. לפחות. 2. אם זה בלתי אפשרי ולא ריאלי לאור העובדה שהחתונה היא "מחר", לאור העובדה שאת רוצה להתחתן ולאור הלחץ שאת שרויה בו- את חייבת לקחת אותו לשיחה, את חייבת לספר לו על ההריון, ואת בהחלט חייבת להתנות את הנישואין בטיפול זוגי. אני מאוד מקוה שהוא יהיה מגויס ומחויב לתהליך הזה, את צריכה להיות נחושה וחזקה.
אני מעודדת אותך לפעול ולקבל רק החלטה שאת מודעת להשלכות שלה. זה לא פשוט, אבל כרגע אני לא רואה ברירה אחרת. אנחנו פה אם תרצי להרחיב יותר לגבי מה את רוצה, מרגישה, האם את רוצה בהריון, ומה התחושה הכללית שלך לגבי האמון בו ובקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)