קשה להגדיר אבל אני זקוקה מאוד לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשה להגדיר אבל אני זקוקה מאוד לעצה
    עצובה מאוד
    05/01/2011

אני נשואה כ8 שנים והיחסים עם בעלי ידעו עליות ומורדות. בעקרון הוא איש משפחה נאמן , אחראי מפרנס והכל טוב ויפה. אבל אני מרגישה שאני לא עומדת יותר בנטלים הרגשיים שהוא גורם לי. אני לא נוטה לשתף אחרים במה שעובר עלי ואני ממש זקוקה לשמוע מישהו אובייקטיבי.
    קודם כל הכל צריך לעמוד בסטנדרטים שלו ולהיות לפי התפיסה שלו אם לא אז האדם האחר (במקרה זה אני) הוא לא בסדר. הוא מעביר עלי ביקורת ללא הפסקה בכל התחומים
    ויורד על תכונות האופי שלי, לפעמים אפילו בפני הילדים. לפעמים הוא ממש מעליב ואפילו לא מבין מה לא בסדר במה שאמר.
    וכשאני מתרגזת ועונה לו זה הופך למלחמת גוג ומגוג שבסיומה הוא מעניש אותי ולא מדבר איתי כמה ימים דבר שפוגע בזוגיות דבר ויוצר ריחוק ביננו, בסופו של דבר אני זו שצריכה לקחת אחריות כדי להרגיע אותו, והוא כמעט אף פעם לא אשם. ( האחריות שלי היא לרוב בזה שאני ממש נעלבת ומאבדת סבלנות ואז אני נכנסת לטרנס של כעס אומרת דברים ממש מגעילים ולא יכולה לעצור).הוא טוען שאני הופכת כל ויכוח קטן לריב גדול- ויש בזה משהו, אבל הוא זה שמתגרה בי כל פעם וממש דוחק אותי לפינה עד שאני מאבדת את העשתונות.
    הטיעון שלו הוא שזכותו להגיד לי במה אני לא בסדר - אני מנסה להסביר שיש גבול לכל דבר אבל הוא לא מוכן להבין. אני מסבירה לו שאני מודה בחלק מהבעיות שלי ואני מנסה להשתפר במה שאני יכולה אבל זאת אני ואני לא יכולה להיות מישהי אחרת אבל הוא מסרב לקבל זאת . לפעמים אני מרגישה שהוא חושב שאני ממש גרועה בהכל ממש אפס (מזל שיש לי קצת בטחון עצמי ) כשאני אומרת לו את זה הוא מתרגז וטוען שאני מוציאה דברים מהקשרם ועושה ממנו רשע ..הוא גם מטיל כל הזמן הגבלות לא טבעיות למשל שההורים לא יבואו יותר מידי (כמובן שיותר מידי זו הגדרה שלו) שלא ניסע רחוק מידי אפילו למשפחה שלי וכ"ו, הצרה היא שאני גם תלויה בו בתקופה האחרונה כלכלית מה שממש לא מוסיף לחופש שלי.. כשאני מנסה לנהל איתו שיחה על הבעיות ולהגיד לו איך אני מרגישה הוא לא רוצה לשמוע ואם הוא במצב רוח טוב ומוכן לשמוע - זאת בדרך כלל הופכת להיות אשמתי. על ייעוץ זוגי הוא בכלל לא מוכן לשמוע ואם אני אומרת שאני אלך לבד אז הוא אומר שאם יש לי לבזבז אז הוא לא יתן לי כסף (בכלל לא רק לטיפול...) אני מרגישה כאילו בכל כיוון שאני פונה יש קיר או גדר או מחסום וכתוצאה מכך אני חווה הרבה התפרצויות זעם (כולל השלכת חפצים..) ואז כמובן יש לו שוב סיבה טובה לא לדבר איתי להעניש אותי ולרדת עלי ( למשל הוא אומר לי שאי אפשר להגיע למשפחה שלי לאירוע חשוב באף דרך שאני מציעה ואז כשאני מתפרצת הוא מאשים אותי שעכשיו בגללי הוא באמת לא מוכן ללכת, גם לא בפעם הבאה)
    מצד אחד אני אוהבת אותו ולא רוצה לפרק את המשפחה ואני גם יודעת שהרבה דברים באו לו מהבית שלו (דבר שהוא כמובן מסרב להודות בו) ומצד שני אני מרגישה שאני מתפוצצת ואני לא יכולה לסבול יותר, וזה גם מתחיל להשפיע על הילדים. ממש זקוקה לשמוע את דעתכן והתרשמותכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצובה-

בני
    06/01/2011

קודם כל אל תהיי עצובה, תשתדלי להיות בשמחה תמיד, ותראי איך הכל יתהפך לטובה,
    מדברייך עולה שאת מבינה אותו ומייחסת את התנהגותו לבית הוריו, מה שנקרה התנייה משפחתית, אבל זה לא תירוץ כ"כ טוב, כל אדם צריך ללמוד לכבד גם את הדעות של האחר, ובוודאי את אשתו, עד שלא זה יקרה, ולא משנה למה,,, עלייך לחפש דרכים יצירתיות לשנות את האווירה בבית, את כאשה שקיבלת מהבורא בינה ייתרה, ככתוב "חכמת נשים בנתה ביתה", יכולה לעשות משהו בנידון, אני מציע לך בחום לגשת לאנשי מקצוע בתחום היעוץ זוגי או תקשורת וכו', וללמוד כיצד את,,, יכולה להוריד מתחים, ולדבר בשפה טובה ומאפשרת, תלווי כסף מחברה/משפחה/ ותלכי לכמה פגישות ללא ידיעתו, כשהוא ירגיש את ההבדל,,, אני מאמין שהוא ישמח לגלות שיש דרכים טובות יותר לתקשר, וכל הבית מתמלא באורה ושמחה, הילדים שלך בטח ישמחו לקבל אמא שמחה שמדברת בנועם, ומהר מאוד יגלו את ההבדל בסגנון הדיבור ויודו לך בהמשך הדרך,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשי את ערכייך

מוניקה הרשקוביץ
    06/01/2011

"עצובה מאוד" יקרה,

נראה כי לבן זוגך יש צורך חזק בשליטה. הוא חש סיפוק כאשר הוא, בלבד, האחראי לכל הכללים של כל המשחקים, בתוך הבית ומחוצה לו. כעת, כשאת תלויה בו גם כלכלית, הוא הופך להיות באופן סופי ושלם, על-פי ראיית העולם שלו, השולט על הכל, החלטות משפחתיות, סטנדרטים ותפיסות וגם משאבים כלכליים.
    מאידך, לך יש צורך חזק בחופש ובעצמאות וקשה לך עם הביקורתיות שלו, מה עוד שהדרך בה הוא מבטא את חוסר שביעות הרצון שלו, אינה נעימה ואינה נעשית בפרטיות, מתוך רצון לתקן ולשפר, אלא "גוער" בך בפני הילדים, למרות שהוא מודע לכך שלא נוח לך עם זה.
    התפרצויות הזעם שלך, המגיעות עד הטלת חפצים, וחוסר היכולת שלך לעצור את ה"שטף" לאחר שאת "מתפוצצת" כבר, מעידות על המקום המאוד לא בריא שאת נמצאת בו. הגעת למצב בו התסכול המתמשך, הזעם וחוסר ההתחשבות שלו בך ובצרכייך ממש משפיעים על חיי היומיום שלך ואף על ילדייך, שבוודאי חשים אותך.
    אני מאמינה, כמו בני, שאימון לזוגיות, יעוץ זוגי או איש מקצוע אחר, יוכל לעזור לגשר על הפערים ביניכם. אולם מאחר וציינת שאין זו אופציה מבחינתו, אני מציעה שתחילה תעשי למענך ולמען מימוש ערכייך, לדוגמא החופש והעצמאות שלך.
    האם יש באפשרותך לצאת לעבוד ולהשתכר? כך תוכלי להרוויח גם את חירותך הכלכלית, גם אם חלקית.
    היציאה מהבית תעשה לך טוב. תהיי עסוקה בדברים אחרים, רחוק ממנו ומהביקורת הנוקבת שלו ותוכלי לממש את ערכי החופש והעצמאות, שכה חשובים לך. כאשר תמלאי את המצברים, על-ידי מימוש ערכים אלה, יהיו לך כוחות נפשיים להתמודד איתו בפחות התפרצויות. אולי כך תצליחי לצאת ממעגל הקסמים של ביקורת-תגובה-התפרצויות-מריבה-"ברוגז"-הצורך שלך לסדר את העניינים.
    אולי בפעם הבאה שבה את מרגישה שמד הזעם שלך עומד לעלות על גדותיו, התרחקי ונסי להירגע. זה לא יהיה לך פשוט בהתחלה, אך מניסיוני כמאמנת אוכל לומר, כי מעשה שאנו חוזרים עליו הרבה פעמים, הופך, בסופו של דבר לדפוס פעולה, להרגל, והרגל הופך לטבע שני, וכך תקצרי את שלבי מעגל הקסמים, משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את אוהבת אותו?

ירדן
    06/01/2011

הוא נשמע נוראי. שתלטן, אטום, ביקורתי, איך בכלל אפשר להיות מאושרת עם טיפוס כזה? לא פלא שיש לך התפרצויות זעם.
    אני במקומך הייתי מתחילה לעבוד על העצמאות שלי, למצוא עבודה, להרוויח כסף, ואז, ממקום של יותר ביטחון עצמי ועצמאות מציבה תנאי - או שהולכים לטיפול ומנסים לשנות משהו או שנפרדים.
    למה לך לחיות ככה?
    אני אולי נשמעת קצת קיצונית, פשוט היה לי קשה לקרוא את המכתב שלך, ממש יכולתי להרגיש את התסכול ואת חוסר האונים. אל תרשי לאף אחד להתייחס אלייך ככה.
    אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב, ושתהיי שמחה.
    ירדן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו