האקס ואני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האקס ואני
    הדר
    06/01/2011

שלום,
    ברצוני לקבל עזרה לגבי בעיה שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה כבר שנתיים.
    לפני כשנתיים יצאתי מזוגיות של שנה וחצי עם בחור (נקרא לו א') שהיה אז בגילי (21) היום אנחנו כבר בני 23.
    הבחור עצמו בה מבית מאוד פרימיטיבי והוא מאוד שומר על הכבוד שלו ועל האגו. אפשר לומר שהוא החזיק אותי מאוד קצר ואני כל פעם נפלתי לרגליו מחדש. חשוב לציין שהוא נורא נורא אהב אותי וטיפל בי ושמר עליי אך עם זאת היה מאוד נוקשה כמו העובדה שלא הסכים לי לצאת לרקוד עם חברות ולא לטוס איתן לחו"ל. כעבור שנה וחצי של קשר לא קשר, שבמהלכו ידעתי שמשהו פה לא תקין אבל לא היה לי אומץ לחתוך כי הוא באמת אהב אותי, נפרדתי ממנו לבסוף והייתי שלמה עם זה. אחרי שנה של דייטים אינסופיים שמהם לא הייתי מרוצה, הכרתי מישהו שאיתו הייתי חודשיים. כאן מתחילה הבעיה. הרגשתי שטוב לי איתו, אבל הסקס לא היה טוב כמו שהיה עם א'. אני זוכרת שחיפשתי בכוח סיבות לריב איתו כדי שיוכיח לי שהוא אוהב אותי מה שלא' לא הייתי חושבת לעשות כי הוא היה זורק אותי ברגע בטענה שאני משחקת משחקים. הייתי צריכה ממנו את הביטחון שאיבדתי בגלל א' וניצלתי אותו בשביל זה. כעבור חודשיים נפרדתי ממנו ופגעתי בו מאוד. כעבור שנה נוספת של דייטים כושלים וסקס מזדמן גרוע ביותר, הכרתי מישהו שהוא ההפך הגמור מא' שאהבתי את זה, עד שכבר לא אהבתי וחיפשתי דברים שהיו לא'. כמו העובדה שהוא היה סוג של קשה להשגה. הייתי חברה שלו חצי שנה עד לפני חודשיים. לא נמשכתי אליו כמו שנמשכתי לא' וכבר הפריעו לי בו המון דברים. גם הוא נפגע ממני. חשוב לציין שאני ו-א' לא בקשר אבל אני כן שולחת הודעות מדי פעם ומנסה לסחוט ממנו מילה או שתיים.הוא לא מעוניין בי אף על פי שלמרות שנראה לי לפעמים שאני כן מעוניינת בו בחזרה, אך מחשבה מעמיקה בנושא מראה לי שאני ממש לא רוצה לחזור להיות איתו. קשה לי עם המחשבה שאני פוגעת באנשים שאוהבים אותי, קשה לי עם העובדה שלא נמשכתי לאף אחד מלבדו כבר שנתיים, קשה לי העובדה שתמיד אבל תמיד זה חוזר אליו. הוא האשם בזה. אני אני אצא מזה? האם הבעיה בכלל לא קשורה אליו? פשוט סתם לא פגשתי את האחד? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האקס ואני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה סוג קשר מתאים לך?

עדי בדיחי
    07/01/2011

שלום הדר,

לא פשוט לך לא להשתחרר מהמקום הזה במשך שנתיים. העלת כמה דברים משמעותיים. האהבה הראשונה שאת מתארת היא בעלת אופי מאוד ספציפי- גבר שחשוב לו המעמד שלו כגבר בזוגיות שלכם, גבר שהוא בעל השליטה מבחינתו- לא ירשה לך לצאת עם חברות לחו"ל למשל.. משהו יותר פרימיטיבי בגדול. שם את הרגשת טוב מצד אחד, שמו לך גבולות והדברים היו מאוד ברורים, שחור לבן. בקשר השני שאת תארת, לא היה את האלמנט הזה. היתה בעיה אחת, היחסים האינטימיים, שהיא אולי היוותה איזשהו טריגר, סימן, לזה שיש בעיה כללית בקשר מבחינתך- היו ריבים רבים, עד שנפרדת ממנו. פה את לקחת שליטה על הקשר- פתאום את זאת שיש לה את המילה האחרונה. נסי להבין שמה שאני מציירת לך - 2 התמונות- הן שונות בתכלית. נשאלת השאלה- מהו הקשר שמתאים לך? האם הרגשת בטוחה יותר כאשר לידלך היה גבר ברור, החלטתי, קשוח, מגביל. או שהרגשת טוב יותר בקשר אחר, בו את דווקא זאת שחותכת, שמחנכת. אני מוסיפה- שבהחלט יכול להיות שטוב לך במקום בו הכללים ברורים, בו את נמצאת ליד גבר שדווקא יותר שמרני, אולי לך זה גם שרת צורך אחר, שלך, אולי שם דווקא הרגשת שמורה יותר (לא נותנים לי חופש=שומרים עליי, אוהבים אותי, הוא רוצה אותי רק לעצמו כו'). בקשר השלישי שוב ניסית למצוא את החלק הקשה להשגה, הקשוח יותר, זה שלא מתרכך ולא מוותר.

לגבי הרצון שלך לחזור (במחשבות) לא'- אני בטוחה שברציונל ברור לך שלא היה לך טוב איתו כפי שרצית. אבל בקשר הזה, להערכתי, היה משהו שמאוד עשה לך טוב- הקשר היה שמרני (במידה מוגזמת), הקשר היה ברור והגבר בו היה עם כוח.. ובכל זאת הרגשת נאהבת. בשני הקשרים שבאו אח"כ חיפשת אלמנטים דומים. אז מה שאני אומרת בשורה התחתונה- נסי לחשוב עם עצמך איזה תכונות היו בו שאת רוצה לקחת איתך לקשר הבא. העובדה שהוא לא מעוניין בך, אולי, גם גורמת לך יותר להישאב אליו- כי הוא קשה להשגה, כי הוא לא פראייר, ובד"כ כשהצד השני לא מעוניין זה לא פעם עושה לנו את זה עוד יותר, תלוי למי.

בגדול אני חושבת שהדברים תלויים רק בך. ברגע שתחליטי גם עם הרגש שאת עברת אותו והוא לא שם יותר, והיו בו מספר דברים שמאוד רצית בגבר- את אוטומטית תתחילי קשרים עם אנשים שאולי דומים לו, אבל אני תקווה שלא מוגזמים כמוהו. אשמח לשמוע דעתך ומאחלת לך הרבה הרבה הצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו