מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבר אחרי בגידהשני07/01/2011
שלום
בן הזוג שלי ואני התחלנו קשר כשבועיים לאחר שהתגרש מאישתו לאחר בגיד . הייתה לנו מערכת יחסים מדהימה (7 חודשים) על פי דעת שנינו. גרנו יחד, עבדנו יחד והיינו המון יחד והיה באמת מושלם. עכשיו אנחנו בהפסקה כי הוא מרגיש צורך לבדוק מה הוא מרגיש כלפי. הוא אומר שהוא אוהב אבל לא מאוהב ולא מצליח להיות מאושר. הבנו אחרי שיחות רבות שהלב שלו נפגע מאוד, הוא חשדן, מפחד לתת אמון ומפחד להיתאהב שוב.
הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו? איפה אני יכולה לקרוא עוד חומר על הרגשות ושיקום הלב אחרי בגידה ? והאם בכלל אפשר לשקם לב של גבר (רגיש מאוד) אחרי חוויה כזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתפתח מנגנון שמירה עצמית מפני קשר
דורית כהן08/01/2011שני היקרה, צר לי על מה שקורה.
ניתן להסביר זאת בשתי צורות:
הוא התאהב בך, זה מאוד תמך בו ועזר לו לעבור את התקופה הקשה לאחר הגירושין, ולאחר זמן מסויים - הוא נקשר יותר מדי ואז החלו חששות מה יהיה אם גם את תפגעי בו. לאחר פגיעה כמו שהוא עבר - יש מנגנון נפשי שמתפתח שממש שומר עליו מלהיכנס רגשית למצבים דומים, על מנת שלא להיפגע שנית.
אפשרות שנייה - מערכת היחסים מבחינתו אכן שירתה אותו בתקופה הקשה, ואכן היתה לו טובה בזמן הזה, אבל עכשו כאשר הוא התחזק והתאושש והוא בוחן את ההתאמה שלכם כזוג - יתכן שהוא לא חש כמוך וחסר לו משהו בקשר. זה מצב לגיטמי למרות שהוא מאוד מכאיב ומאכזב. קורה שעוצמת האהבה אינה זהה אצל שני בני הזוג - גם מבלי שיש ברקע היפגעות מבגידה אצל אחד מבני הזוג.
שאלה: האם הוא עבר טיפול פסיכולוגי בעקבות הבגידה והגירושין? כי זה היה עוזר לו להיות יותר מודע לתהליכים מסוג זה - להבין את התגובות הטראומטיות הצפויות ואת הצורך לשמור על עצמו מהיקשרות נוספת ובעקבות זאת הגדלת הפוטנציאל לפגיעות רגשית במקורה של בגידה נוספת.
לגבי שאלתך האחרונה - האם ניתן לשקם לב לש גבר רגיש מאוד...אני חושבת שכן, כי אני אופטימית. אבל זה תלוי במודעות שלו ובנכונות שלו להתמודד עם המנגנון האוטומטי הזה של השמירה העצמית, ולא לתת לעצמו להיות נשלט ע"י מנגנון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)