מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחכה לוצליל10/01/2011
שלום!
אני והאקס שלי נפרדנו לפני חודשיים, לאחר שנה ביחד. הכרנו במכללה לאחר שהוא חיזר אחרי תקופה ואני נענתי למרות שלא ממש התלהבתי ממנו בהתחלה. הוא גרם לי להתאהב בו והיה לנו מאוד כיף יחד.במהלך השנה הזו נפרדנו פעם אחת לאחר שהוא החליט שאני דורשת ממנו יותר מדי בכך שני רוצה לפגוש אותו הרבה. מה שהיה נכון. נפרדנו לשבוע, בו אני החלטתי שאני לא חופרת לו שנחזור ושיעשה מה שהוא רוצה, אך הוא במשך השבוע הזה התקשר כל יום בבכי ואמר שקשה לו בלעדיי. אני לא לחצתי וידעתי שהוא ירצה לחזור. וזה מה שבעצם קרה, החלטנו לחזור בידיעה שדברים ישתנו. אני החלטתי שאם זה מעמיס עליו להתראות כל יום נוכל להיפגש מספר פעמים בשבוע וכך היה...היחסים היו יותר טובים ונהננו מאוד יחד. הוא היה קורה לי אישתי ואומר לי שעוד שנה אנו נתארס ואני מצידי לא דיברתי אפילו פעם אחת על חתונה או שיתפתי פעולה. עד שלפני חודשיים משום מקום הוא אמר לי שהוא בדיכאון והוא מרגיש שכלום לא הולך לו...והוא רוצה להיות לבד מספר ימים. אני ישר שאלתי אם זה קשור אלינו והוא אמר שלא. הנחתי לו להיות לבד מספר ימים וחיכיתי שיעבור לו. מה שלא קרה והוא אמר לי שהוא רוצה להיפרד בטענה שהוא לא רוצה להיות במערכת יחסים כרגע, הוא מרגיש שהוא צעיר מדי והוא רוצה להיות לבד בלי מחויבות למישהי. ומצד שני הוא אמר לי שהוא יודע שאני האחת בשבילו ואני הכי מתאימה לו, אבל זה לא מתאים לו עכשיו. מה גם שאני הייתי הקשר הרציני הראשון שלו(הוא בן 24).אני כמובן לא הבנתי מאיפה זה בא לו כי אני חשבתי שטוב לנו בקשר. בחודש הראשון מאז הפרידה הייתי עוד מתקשרת ובוכה לו שאני פשוט לא מבינה אותו. עד שהחלטתי שאני לא בוכה יותר ושאם הוא לא רוצה להיות איתי במאה אחוז אני לא יכולה לעשות כלום. כשאנחנו מתראים במכללה אנחנו רק אומרים היי אחד לשני, בגלל שהוא אומר שהוא לא יכול לראות אותי ושבכל פעם שהוא רואה אותי הוא בוכה. לפני שבוע הוא בא אליי לקחת בגדים שלו שהיו אצלי, דיברנו מעט והוא שאל אותי אם אני יוצאת עם מישהו. בחרתי לא לענות לו והוא אמר שהוא חושב שאני לא בקשר עם מישהו כמו שהוא לא מסוגל להיות בקשר עם מישהי עכשיו ולפני שהוא הלך הוא חיבק אותי חזק ואמר לי שהוא מצטער. בכל החודשיים האלה מאז הפרידה מלווה אותי מעין תחושה כזו ואמונה כזו שהוא יתקשר ויאמר לי שהוא רוצה לחזור להיות ביחד, בגלל שאני יודעת שהוא באמת אוהב אותי ומה שהיה לנו בקשר זה לא סתם ושהסיבה שבגללה הוא החליט להיפרד היא דבר שיעבור לו. אני כל כך מבולבלת, אני מרגישה שהקשר שלנו הוא פספוס בשביל שנינו. אני חושבת האם אני צריכה להילחם עליו ולנסות לגרום לו להבין שהוא עושה טעות או לתת לדברים להתבשל בתוכו עד שהוא יבין לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לו - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/01/2011צליל יקרה,
אני יכולה להבין לליבך... הייתה לכם מערכת זוגית יפה, המכילה אהבה והבנה, הנאה הדדית, זה מחברתה של זו, כנות ופתיחות, ויום אחד הכל נגמר, בלי שתהיינה לכך סיבות נראות לעין, מבחינתך.
אני מניחה, שבן-זוגך חשב הרבה לפני ששיתף אותך בתחושותיו ובמחשבותיו.
יחד עם זאת, בשלב כלשהו במהלך הזוגיות שלכם, בן-זוגך, לשעבר, ביקש "חופשה"/"הפסקה", בטענה שאת "דורשת ממנו יותר מדי", כי רצית לראות אותו מידי יום.
אני מתרשמת, מדברייך, שלבן-זוגך יש צורך חזק מאוד בחופש ובעצמאות. קשר של זוגיות, בראייה מסוימת, יכול לפגוע בתחושה הזו, של החופש ושל העצמאות, בתחושה ובמחשבה שאפשר לעשות מה שרוצים, כשרוצים מבלי שיהיה צורך לתת לאיש דין וחשבון.
הקונפליקט בין הצורך בקשר זוגי, על בסיס קבוע, ובמשפחה, לבין הצורך בחופש ועצמאות, קיים אצל הרבה מאוד אנשים. חלקם אף נשואים ובעלי משפחות. הניגוד בין שני הערכים/הצרכים הנ"ל, חופש ועצמאות מול זוגיות ומשפחה, הוא הדיסוננס השכיח ביותר בקרב רוב בני-האדם.
יש אנשים, שאצלם הצורך במשפחה וזוגיות חזק יותר ואז הם מוצאים את החופש והעצמאות שלהם בתוך הקשר הזוגי והמשפחה. הם יוצאים פעם בכמה זמן לבילוי עם החברים בלבד, או עוסקים בתחביב, שהוא רק שלהם וכד'.
יש אחרים, אשר אצלם הצורך בחופש חזק יותר. הם מרגישים שהם "נחנקים" בתוך הזוגיות והמשפחה ואז הם מפרקים את החבילה.
בן-זוגך לשעבר עדיין צעיר, וכנראה לא לגמרי מגובש בנושא הזה. הוא מאוד רוצה זוגיות איתך, אך קשה לו, עדיין, לוותר על תחושת החופש שלו.
ציינת גם, שאת היית הקשר הרציני הראשון שלו. אולי הוא רוצה לוודא שאת האחת בשבילו, כמו שכתבת, שיהיה איתך במאה אחוז.
לאור כל זאת, אני מציעה לך, לאפשר לו להגיע לשלמות הפנימית שלו, זה הכרחי מבחינתו ומבחינת הקשר שלכם. הוא זקוק לחופש שלו כדי להגיע להחלטה בשלה, כדי להחליט נכון מה הכי נכון עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)