מה אני עושה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • מה אני עושה
    דנה
    12/01/2011

    לא יודעת מאיפה להתחיל , אני נשואה 8.5 עם שני ילדים .
    יש לי חילוקי דיעות עם הבעל שלי למין ההתחלה.
    אני רוצה לספר עליו קצת ולהתייעץ הוא אדם די עצור לא סגור אבל אדם עצור .
    יש לי אותו לא מעט חיללוקי דיעות סביב מ"ס נושאים שהם:
    הוא איטי עצלן צריך כל הזמן לאמר לו מה לעשות מבחינת הוראות בבית ובטיפול הילדים.
    הוא אוהב לדחות דברים .
    יש לו עיסוק אובסבי סביב הימורים והגרלות קטנות- לא בכסף גדול אבל ברמה יוםיומית ניסיתי לדבר איתו בלי הרף שיפסיק כי זה פוגע בחשבון הבנק שלו יש לנו חשבונות ניפרדים , זה פוגע גם בשיגרת יומנו הוא מאחר ביגלל זה הבייתה הוא משקר כמה שניסיתי שיפסיק אני מרגישה שאין שם מישהו עם הגיון בריא לדבר איתו כלום לא עוזר כמו ילד יום למחרת הוא חוזר לסורו.
    אני מרגישה שבכלל אני מתנהלת מול תיכוניסט שאני במאבקים איתו כל הזמן.
    אני חושדת גם שהוא בעל הפרעת קשב הוא כל הזמן שוכח לא קשוב ביכלל מתעצל- וקשה לי אני רבה איתו פוגעת בו ומיותר לציין שזה פוגע באוירה הזוגית ובילדים שלומדים להבין שאבא שלהם בעייתי.
    אני מרגישה שהרוב נופל עליי בטיפול ובבית ,ורק שאני מבקשת אני זוכה לעזרה אין לו יוזמות נימאס לי לבקש נימאס לי להפעיל אותו כל היום ונימאס לי להאבק בבעית ההימורים הקטנים שלו.
    אני מרגישה שזה גורם לי לא להעריך אותו ולהתרחק מימנו.
    בשנתיים האחרונות הייתי בקשר עם גבר אחר קשר שהייתה בו אהבה גדולה לא הייתי ניפגשת איתו או שוכבת איתו לא פיתחתי את הקשר הזה אבל אני יודעת שזה קרה לי מרוב תיסכול- תודה לאל יצאתי מהסיפור הזה אבל אני יודעת שהתיסכול שלי מהחיים שלי עם בעלי מולידה בעיתיות .
    מה אני עושה ? לא יכולה ככה איתו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אני עושה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מה אני עושה - תגובה

    מוניקה הרשקוביץ
    13/01/2011

    דנה יקרה,

    העלאת בפנייתך שתי נקודות:
    הראשונה, חוסר היוזמה שלו וחוסר המודעות שלו למחויבויות שלו בכל מה שקשור לתפעול השוטף של הבית והילדים.
    השנייה, ה" עיסוק האובססיבי סביב הימורים והגרלות קטנות", עיסוק אשר גורם לו לשקר לך ולאחר לחזור הביתה.
    אתייחס לכל עניין בנפרד.
    נראה כי בעלך מתקשה בתפקוד השוטף, בתפעול של הבית (האם בעיה זו קיימת גם במישורים אחרים, בעבודה למשל?) ולכן הוא לא יוזם ולא עושה מבלי שתדריכי ותפעילי אותו וגם אז הוא לא "מתנפל" על המשימה, שהצבת בפניו אלא, דוחה דברים לזמן מאוחר יותר, ואולי, לעיתים, אף לא מגיע אליהם כלל.
    הדחיינות הזו הינה חסם שכיח, הקיים אצל הרבה אנשים.
    כדי לרתום אותו למטרתך, ולגרום לו להתחיל לפעול בעצמו, מתוך הבנה של "מה צריך לעשות", הוא צריך להבין "מה יצא לו מזה", ובוודאי לעומת המצב כיום.
    הוא צריך להבין שאם הוא יהיה שותפך לניהול ותפעול הבית, ושאם הוא יעשה את הדברים במועדם, ולא ידחה אותם, הוא יזכה בך, באמונך ובהערכתך ויוכל אף להרוויח ולהחיות את תחושת ה"ביחד", את הזוגיות שלכם ואת המשפחתיות. הוא יחסוך משניכם ומהילדים את האווירה הקשה והלא נעימה, את המריבות ואת העלבונות.
    מניסיוני למדתי, שניתן לעקוף את חסם הדחיינות, בתהליך אימוני, על-ידי חשיבה ממוקדת בתוצאות של העשייה הנכונה במועדה ושל כל ההשלכות מסביב.

    בנושא " בעיית ההימורים הקטנים שלו", שנראה כי זו התמכרות ולא בעיה קטנה כלל, בלי קשר לסכומים המושקעים, הוא צריך להבין ולהפנים, תחילה, כי זו התמכרות.
    התמכרות מאופיינת בעיסוק אובססיבי בנושא מסוים הגורם לחוסר תפקוד בתחומים ומישורים אחרים בחיים. לעיתים, ההתמכרות באה לתת מענה לצורך של בריחה, חרדה, דחייה, בטחון עצמי נמוך, הערכה עצמית נמוכה ועוד.
    לאחר שלב ההפנמה אפשר לעבור לשלב הטיפול.
    טיפול בהתמכרות הינו טיפול פסיכולוגי, ולעיתים, בשילוב תרופתי. מטרתו של טיפול כזה, היא ללמד את המתמכר לעמוד מול הדחף ולא להיכנע לו. הטיפול נותן מענה גם לסיבות בעטיין "נפל" המתמכר להתמכרות, כלומר לטפל בבעיית הביטחון העצמי, החרדה וכו' הגורמים לבריחה להתמכרות.

    על בעלך להבין כי עליו לקבל עזרה מאנשי מקצוע, על-מנת לתפקד נכון במסגרת המשפחתית ובכלל.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • למי פונים?

    ב
    13/01/2011

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • למי פונים? - תגובה

    מוניקה הרשקוביץ
    14/01/2011

    "ב" יקרה,

    ישנם אנשי מקצוע רבים וטובים, מומחים בתחומם.
    אני מציעה, שתנסי לברר דרך קופת החולים אליה אתם שייכים. שם יוכלו להפנות אתכם.
    באותה הזדמנות תוכלי לברר לגבי אבחון בנושא הפרעות קשב וריכוז.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו