מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לעשותthbv16/01/2011
לפני כשנה הכרתי בחור שהיה ידיד טוב שלי בהתחלה והרגשתי שאני נמשכת אליו אך מכיוון שהיה לי חבר באותו הזמן לא יכולתי להיות איתו בקשר יותר מידידות , כעבור הזמן היחסים שלי אם החבר התדרדרו ונפרדנו , לפני כ 4 חודשים התחלתי לצאת אם הבחור שהיה ידיד טוב שלי שהוא תמיד אמר לי לי שאוהב אותי ורוצה להיות איתי וחיכה לי בעצם שאחליט מה אני רוצה ...בהתחלה כשהוא נלחם על היחסים הללו הוא היה מצלצל אלי המון ומדבר איתי אך בזמן האחרון הוא מדבר איתי פחות (כל יום אך בתדירות יותר נמוכה) וכשאני מנסה לדבר איתו הוא מנסה להעביר נושא כי כבר חפרתי לו על זה שאני מרגישה שמשהו השתנה והוא אומר לי שהכל בסדר ושהוא אוהב אותי ושאני סתם מכניסה לעצמי דברים לראש ...אבל מצד אחד הוא משקיע הוא מפנק אותי אבל רק בסופי שבוע, ואני נעלבת עליו כי באמצע שבוע הוא הולך לחברים שלו ולא קופץ אלי לבקר אני מתחילה להרגיש שאני במקום להיפתח אליו יותר נאטמת ואני כבר לא אם הביטחון שהיה לי ואני לא יודעת איך להתנהג איתו ואיך לגרום לו להתעורר שיחזר אחרי כמו בהתחלה .אודה לך אם תייעצי לי ותגידי לי מה לעשות כי אני לא יודעת כבר ואני מפחדת לאבד אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת על הצורך בחיזורים ותשומת לב
דורית כהן16/01/2011ילנה היקרה, נדמה לי שאם זו המטרה שלך - שהוא יחזור ויחזר אחרייך כמו בעבר - אז הדרך היחידה לגרום לכך היא דווקא לא לגלות בו עניין, וודאי שלא להתלונן בפניו על כך. עליך לשחק אותה אדישה ומתעניינת בגברים אחרים...כנראה הוא אוהב את תחושת הצייד, לזכות במישהי שצריך להתאמץ לזכות בה.
עד כאן עניתי לך מבחינה טקטית.
מצד שני, הביאי בחשבון שהבחור לא התאהב בך בצורה רצינית. לפחות לא עד עכשו. כי אם הוא מביע פחות התעניינות - מאוד יתכן שעכשו שהוא כבר מכיר אותך יותר טוב - ואולי הוא לא בטוח שאתם מתאימים, אולי ה"חפירות" שלך מזכירות לו חברה קודמת שתמיד התלוננה על חוסר תשומת לב והשקעה מצידו והוא לא רוצה להיות שוב במערכת יחסים כזאת.
דבר נוסף שהוא מאוד חשוב לך אישית, בלי קשר לבחור: אני מתרשמת שנושא תשומת הלב והחיזורים מאוד חשובים לך. חשוב שתדעי שבשלב מסויים הקטע המקסים והרומנטי הזה אמור להסתיים, כי אף גבר לא יכול להחזיק מעמד לאורך זמן ולהתמיד בחיזורים. אם גבר יתרשם שאישה מסויימת דורשת כל הזמן חיזורים - הוא ירים ידיים אחרי כמה זמן. צריך שתמצאו תחומי עניין נוספים משותפים, ולהעביר את החברות לשלב אחר, שבו כבר לא צריך כל הזמן לחזר ולהשקיע תשומת לב, כי אף אחד לא יכול לעמוד בכך.
כדאי שתבדקי עם עצמך האם בשלב הזה את מתייאשת מגברים בדרך כלל. כאשר הם לא משקיעים בך מספיק. זה משהו שחשוב שתביני לגבי יחסים - שאי אפשר להשאיר אותם בשלב הזה ולהסתפק בכך.
אגב, הצורך הזה בחיזורים מאפיין נשים יפות, שרגילות לכך שהרבה גברים מתחילים איתן ומחזרים אחריהן, אלא שכאשר מערכת היחסים מעמיקה - תכונות אחרות של אופי נדרשות, ואם הן לא קיימות - הקשר לא יחזיק מעמד רק בזכות היופי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
thbv16/01/2011תראי מצד אחד אם הוא סבל עד כה (בתקופה האחרונה אני מנסה לשלוט בהערות שלי אליו )את האמוציות שלי ודיבר איתי המון אז לדעתי יש לו רגשות חזקים אלי ..הקטע של החיזור אכן חסר לי כי אני מפחדת ולא חושבת לנכון שגבר יקח את חברתו כמובן מאליו שכנראה מה שקרה זה שהוא מרגיש שאני אוהבת אותו והוא אמר לעצמו "היא שלי ואני יכול להירגע " .....עכשיו אם תוכלי לייעץ לי איך לקדם את היחסים שלנו בעצם לשלב הבא ,ואיך לגרום לו להתעורר .....תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחפש מה עושה אותו מאושר
דורית כהן17/01/2011כאשר את כותבת : "איך לגרום לו להתעורר?" - יש בכך סתירה למשפט הקודם שלך: "איך לקדם את היחסים שלנו לשלב הבא?"
מהו בעצם השלב הבא ביחסים? האם משמעותו להרגיש יותר בטחון בקשר, יותר נינוחות, יותר חשיפת העולם הפנימי והאמת של כל אחד?
חישבי על כך שחיזור הוא לא התנהגות טבעית בין בני זוג. הוא התנהגות טבעית לשלב החיזור! לא סתם קוראים לכך חיזור. מכירה את הביטוי "לחזר על הפתחים?" (= לקבץ נדבות!!!). איש אינו מחזיק מעמד זמן רב בתור מחזר, עם כל אי הוודאות הכרוכה בכך, והמעמד הלא שוויוני מול הבחורה.
אם את רוצה להעמיק את הקשר - נסי להכיר אותו מבפנים. מה הוא אוהב, מה חשוב לו, מה משמח אותו, מה מפריע לו. הנה כבר עלית על משהו שמפריע לו - שאת מתלוננת על העדר תשומת לב מצידו ומעבירה עליו ביקורת.
אם את אוהבת אותו - בגלל מי שהוא - ולא רק אוהבת את התחושות שלך כאשר הוא מחזר אחרייך (שזאת בעצם אהבה לעצמך) - עלייך לגלות מה עושה אותו מאושר ולתת לו את זה. אם בסופו של דבר - את תתני לו ואילו הוא לא יתן לך את מה שעושה אותך מאושרת - הזוגיות הזו לא תחזיק מעמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)