התמודדות כלכלית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות כלכלית
    שיר
    10/12/2007

דורית שלום,
    אני בת 23 יוצאת עם מישהו בסביובת 5 שנים עברנו לגור יחד לאחרונה.
    תעזרי לי לחהתמודד ולהגיב למצב בצורה חכמה כי אני כבר לא מסוגלת, את הפיתרון היחיד שלי למצב.
    חבר שלי כל הזמן בתקופה שאנו יוצאים יחד מסתובב בין עבודה לעבודה. בהתחלה עבד אצל מישהו בהגברה תקופה מלפני הצבא ובצבא ובשנתיים שהשתחרר, הוא לא היה משלם בזמן ואם בכלל, כל הזמן דוחה את התשלום וכדומה... היה מרוויח מש' לא מש'...ייעצתי לו כמובן לקום ולעזוב את העבודה.
    כרגע הוא עובד בחברה גדולה עם רכב ופלאפון בתור סוכן מכירות. הוא עובד שם בערך 4-5 חודשים, והמשכורת שלו נמדדת לפי מכירות ובסיס, כשהבסיס הוא 3400 ש"ח (הוא עובד כל יום מ11 בבוקר עד 22 בלילה). עושה מכירה נגיד כל יום משהו כזה, מוטרד כל הזמן מהלחץ בעבודה, כל היום בטלפונים, ממש כל היום לחץ שלא נגמר.
    מרוויח 3600 ש"ח בסוף כל חודש נטו. הוא כל הזמן אומר שזה לא מתאים אבל לא עושה עם זה כלום!!!! אני מבקשת ממנו בבקשה תתחיל לחפש עבודה אחרת משהו אחר, הוא אומר לי איפה אני יחפש אמרתי לו באינטרנט , תשאל אנשים, משהו!!! רק לצאת מהבוץ הזה.
    אציין שאני גם לומדת ומשלמת 1000 ש"ח ללימודים, זה לא שאני יכולה לבוא ולעזור (למרות שברגעים הקשים יש המון עזרה כלכלית מצידי).
    דורית אנא ממך עזרי לי, מה לעשות? הוא לא ייצא לבד מהמצב הזה אין לו אופי חזק לקום ולעזוב ולהחזיר את האוטו שהוא קיבל מהחברה (שזה אחד הדברים שמחזיקים אותו שם).

תודה מקרב לב,
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות כלכלית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות ואחריות אישית

דורית כהן
    11/12/2007

שיר היקרה, צר לי על הלחץ של שניכם...
    תראי, אלו השנים המעצבות מבחינת בחירת העיסוק, במה אני טוב, מה מתאים לי ומה לא, וכל עוד זה כך, יש לצפות ולהתארגן לשכר נמוך.
    אני חושבת שעליו לעשות את הצעדים בכוחות עצמו, בזמן שלו, באחריות שלו. מאוד לא בריא שהוא מתרגל לכך שאת היא זו הדוחפת אותו לכל צעד. זה יגרום לו להרגיש חסר עוצמה וחסר יכולת יותר מיום ליום.
    לדעתי עליך לתפוס מרחק בנושא הזה ולתת לו "לגדול" בכל המובנים, ולקחת אחריות לגמרי על בחירת העיסוק שלו ועל הכלכליות שלו. יחד עם זה תראי ותשתדלי שגם את בעצמך תיעשי עצמאית מבחינה כלכלית. כי אם אין לכם מספיק כסף לחיות יחד, מישהו תומך בכם (ההורים ?) וגם זה לא בריא.
    אם את אומרת שקשה לו לעמוד בתשלומים, הפרידי את החשבונות שלכם, כך הוא ייאלץ להיות אחראי על החלק שלו.
    מה שהכי חשוב - לא להיכנס למערכת יחסים תלותית שבה את דוחפת אותו והוא מאבד את יכולת קבלת ההחלטות העצמאית שלו ועושה דברים על מנת לרצות ולהרגיע אותך. מעניין האם זהו דפוס שהוא ראה בבית בו הוא גדל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת

שיר
    12/12/2007

היי דורית,
    את צודקת בתשובתך אני חושבת כמוך,
    אבל הוא בן 26 בקרוב והוא טוען שבעבודה שהוא נמצא עכשיו הוא לא יתחתן כי הוא לא יכול לפרנס את האישה שלו במצב כזה, אבל מצד שני הוא נשאר שם...
    אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לו, כי לדעתי זה לא יקרה בזמן הקרוב.
    מה את מציעה ?

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי תלות

דורית כהן
    12/12/2007

שיר יקרה, נדמה לי שהתשובה מופיעה כבר בגוף השאלה שלך..."אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לו". את אומרת זאת לעצמך כבר לאורך זמן רב, אני חושבת, ורוצה חיזוקים לכיוון העזיבה.

אגב, האם את מצפה שהוא יפרנס אותך?(כתבת: "הוא לא יתחתן כי הוא לא יכול לפרנס את האישה שלו במצב כזה")
    לא כל אחד מסוגל לכלכל את עצמו טוב. לפעמים זה נשאר כך, ולפעמים זה משתפר. נראה לי שאת צריכה, כמו שכתבתי לך קודם - לתפוס עצמאות ואי תלות כלכלית בחבר שלך. אגב, יש משפחות בהן המפרנסת הראשית היא האישה. האם זה יכול להתאים לך?

בכל מקרה, אתם יחד מאז שאת בת 18. אם יש לך כל כך הרבה ספקות, קחי לעצמך פסק זמן מן הזוגיות הזאת ותראי אם זה טוב לך. את צעירה, ואני חושבת שזה כדאי שתתנסי ביותר מבן זוג אחד רציני לפני שאת מתמסדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו