כועסת כועסת כועסת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כועסת כועסת כועסת
    נ.ל
    17/01/2011

שלום רב,
    בת 34 נשואה 7 שנים כמעט, עם ילדה בת 3 ועוד אחת בדרך ומכירה את בעלי, כולל שנות הנישואין כבר 10 שנים.
    הדינמיקה שנוצרה בזוגיות ובהורות בינינו, היא שאני עושה כמעט הכל, והוא כלום.
    עלי מוטל לטפל בילדה, לסדר את הבית כמה שאני יכולה (כביסות, כלים ופח. כל השאר העוזרת עושה, וגם זה במאבקים קשים איתו),לבשל ולהגיש אוכל ולהורידו והוא רק מגיע הביתה, קורס מול הטלויזיה משחק עם הילדה 1/2 שעה ביום וזהו. אה, ושכחתי. זה יחד עם לעבוד מ-8-16 במשרה מלאה ולהביא הביתה לא משכורת של אם, אלא של שותפה בעסק.
    בכוונה אני מקצרת, כי את כל המרמור שלי מהמצב, כבר שטחתי באוזני חברותיי. מעדיפה לדבר בכותרות ולא להכנס לכל ויכוח של מה הוא אמר לי ומה אמרתי לו ואיך ולמה. ברור לי גם למה נקלענו למצב הזה. ברור לי שאני לא רק קורבן, כי הבאתי למצב הזה שיקרה. יש בו גם דברים שטובים לי, בדרכם המעוותת: אני זו שדואגת לחינוך הילדה כמעט באופן מלא, והוא כמעט לא מתערב, וזה שאני עושה הכל כמעט, גורם לי להרגיש סוג של סופרוומן, ואשה חזקה, גם כי יש לי את הכוחות לבלוע את תביעותיו ולא להתלונן. אבל המחיר צריך לבוא איפשהו:
    וזה בא במחיר הזוגיות - אין בינינו סקס כבר חודשים, אני כועסת עליו כמעט כל הזמן, מותשת, עייפה, הוא טוען שאני לא רוצה להיות איתו, ואני טוענת שאני פשוט רוצה קצת זמן לעצמי, והוא כבר מזמן לא האוזן הקשבת שלי והאדם הראשון שאני פונה אליו, אלא רק אחד מתוך כמה אופציות שאני בוחרת לעצמי מתוכן.
    אני בולעת הכל, כי המטרה שלי בזוגיות הזו היא 3 ילדים, אבל חברות שלי,ששומעות את הקיטורים והאגואיזם שלו, שעזרתי לטפח (והיה לו גם רקע טוב לטיפוחו מהבית), בשוק ואומרות לי שאקרוס עם 3 ילדים, ואפילו עם 2, בית וקריירה.
    לטיפול זוגי שהלכנו לפני הילדה הראשונה הוא לא ירצה לחזור, כי המטפלת אליה גררתי אותו כבר לא עובדת במקום וזה גם עולה הרבה. אבל תכלס, מרגישה לפעמים שבולעת הכל רק כדי להשיג את מטרתי מהנישואין האלה - שלושה ילדים.
    בקיצור, האם אפשר לחזור אחורה, או שכבר חינכתי אותו רע על בסיס הרקע הרע שהיה לו כבן יחיד במשפחה מזרחית שאמא שלו עושה הכל עבורו והיא גם חוששת ממנו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כועסת כועסת כועסת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נ.ל-

בני
    17/01/2011

אני מעתיק עבורך את מה שקשקשתי רק לפני כמה ימים כתשובה למישהי,
    אני חושש שגם כאן זה יכול להאיר לך קצת את המצב שבו את נמצאת,,,
    -
    נשים יקרות, ככל שתקחו יותר תפקידים בבית,,, אנחנו הגברים נרגיש מיותרים ולא מועילים, ולכן נעשה הכל כדי למצוא תחביבים משונים בשעות משונות,
    נכון שטיפול בעבודות הבית ובילדים הוא טבעי לאשה, כן גם ב-2011 ! אבל עליכם למצוא את האיזון המתאים כיצד לשתף את בן זוגכם במטלות הבית, זה נותן תחושה של שיתף והדדיות, נותן לבן זוג תחושה של שייכות, והוא מתחבר לדברים גם ברמה האישית, וגם כתורם למערכת הזוגית, אז בבקשה נא לא לקחת על עצמכם את כל התפקידים, ולבכות אח"כ "אני לא יכולה לסמוך עליו" !!!
    תאצילו סמכויות, תנו לו להתמודד, תראו לו שאתן בוטחות בו, תעלימו עין מהכביסה המלוכלכת שהוא משאיר אחריי,,, אל תעמדו איתו על קוצו של יוד ! תשחררו, גם אתן לא למדתן ביום אחד לחתל ילד צורח מתוך שינה,,,
    ברור שאין לכם כוח וזמן להשקיע בזוגיות, כי הכל אתן צריכות לעשות לבד, לנקות, לבשל, לחתל, לקחת את הילד לרופא, להוציא מבית ספר, לדבר בטלפון, לקנות בגד בתחילת העונה, ועוד ועוד,
    קחו אחריות על החיים שלכן, כל אשה צריכה זמן איכות בשבילה, בלי קשר לבעלה, ולא על חשבון הזוגיות, אלא כתוספת מרעננת !
    אשה שלוקחת עזרה בצהריים מבעלה, יושנת צהריים, אז היא גם מתפקדת טוב יותר עם ילדיה, ומשאירה לעצמה מרווח לחיות את חייה,
    לסיכום:
    שתפו את בן זוגכם בעבודות הבית, אל תעלימו שום פרט, תנו להם משימות קלות שהם יכולים לעמוד בהם, ולאט לאט הגבירו את הקצב, עודדו אותם, זה לא מובן מאיליו,,,
    תבקשו עזרה, זה לא בושה !
    פנו בכוח זמן איכות לעצמכם בלבד ! זה טוב ליהודים, זה טוב לך, וטוב לזוגיות,
    כל השאר כפי שאני נוהג לכתוב, יבוא מאיליו, ואם לא ? אז סימן שמשהו לא בסדר, ואז צריך לבדוק מה עושים הלאה,
    בהצלחה
    -
    אני לא מכיר את בעלך, אבל אני מכיר אותך על סמך מה שרשמת פה, וזה הרבה,,, את מסוגלת אם רק תרצי כמובן,,, לשנות את מערכת היחסים בניכם, אבל זה תלוי רק בך, לכי את לייעוץ זול יקר לא משנה, גירושים עולים פי מאה !.
    אני בטוח שאם רק תעשי את הצעדים הדרושים שתוכלי לקחת ע"ע,,, בלי כל קשר לבן זוגך,,, השינוי בא יבוא,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כועסת כועסת כועסת - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    17/01/2011

נ.ל. יקרה

האם המטרה מקדשת את כל האמצעים? לא תמיד...לעיתים בדרך להשגת המטרה אנו מפספסים אותה...
    אמנם מטרתך היא להביא לעולם שלושה ילדים, אך לא היית מעדיפה שתהייה בבית אווירה אחרת?
    אני מניחה שאת מאחלת לשלושת הילדים שאת רוצה, משפחה חמה, אוהבת ותומכת. משפחה בה ההורים מנהלים שותפות שוויונית והדדית, כך שהילדים יוכלו ליהנות מנוכחות שני ההורים בחייהם וכל אחד מההורים יוכל לקחת חלק בהתפתחות ובצמיחה של כל אחד מהילדים.
    כדי שהמשפחה הזו תעמוד על יסודות איתנים ויציבים ותספק לילדים בסיס בר-קיימא, היא צריכה להיות מאוזנת ולהיתמך על-ידי שני ההורים, שני בני-הזוג, כשווים, או לפחות כתומכים זה בזה.
    כך, גם אם אחד ההורים הינו בעל יכולות יוצאות דופן, כמוך, הוא יוכל לקחת לעצמו פסק זמן, למען עצמו בלבד, כדי למנוע שחיקה, אשר עלולה לפגוע גם בילדים.
    בעלך גדל בבית הוריו בתחושה שהכל מגיע לו, שיש לעשות עבורו ולו יש זכויות בלבד, ללא כל מחויבויות. כך הוא הורגל וכך קבלת אותו. בכדי לשנות זאת עלייך להאיר את עיניו, להסביר לו את המציאות החדשה ולהראות לו איך הוא ייתרם במידה וייקח חלק פעיל בתפקוד השוטף של המשפחה, וכפי שבני הציע, לתת לו משימות מדורגות בכמות ובמורכבות.
    נכון, בהתחלה זה יגזול ממך זמן ומשאבים, גם נפשיים. בזמן שאת מסבירה לו ומראה לו משימה אחת, יכולת כבר לעשות עשרה דברים, אך חשבי על כך כעל השקעה לטווח הרחוק, וכמו כל השקעה טובה ונבונה, זה ישתלם לך, ישתלם לבעלך ויעשה הרבה טוב לזוגיות שלכם.
    השותפות ביניכם אינה לצורך יצירת הילדים בלבד, אלא, גם, לצורך התפתחותם וחינוכם. ככל שהילדים גדלים, יש יותר אתגרים, אשר אנו ההורים צריכים לצלוח, יחד ולצד ילדינו. גם אנו כבני-אדם זקוקים לתמיכה, לאוזן קשבת ולעצה טובה. מי יוכל להיות שם עבורנו בנאמנות הגדולה ביותר ומונע מתוך אינטרסים זהים לשלנו, אם לא בן-זוגנו, שותפנו לתמיכתנו בילדנו?
    עד היום הוכחת לעצמך שהינך בעלת יכולות גבוהות, פיסיות ונפשיות. הגיע העת לנתב את יכולותייך ומשאבייך לטובת יצירת הזוגיות הנכונה, התומכת והבונה אשר תהווה בסיס איתן ויציב ליצירת המשפחה, בדיוק כפי שאת רוצה ומאחלת לילדייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוניקה הרשקוביץ-

בני
    17/01/2011

תשובתך מאלפת, נגעת בכל הדברים בצורה יפה ומכובדת,
    תודה רבה בשם כולם.
    ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    18/01/2011

בני יקר,

תודה רבה על הרוח הגבית והפרגון.
    אני עוקבת בעניין אחר תגובותיך ונהנית בכל פעם מחדש לקרוא את תובנותיך.
    שמחה שאתה איתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו