מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר חדשחן17/01/2011
לפני שבוע וחצי, מבלי שנתכנן או באמת נרצה, התחלתי להיות בקשר עם מישהי שהיא קרובת-משפחה רחוקה (שנינו אחיינים לדוד ודודה שאני מצד הדוד והיא מצד הדודה), אני בן 26 אוטוטו והיא בת 31 עוד יותר אוטוטו, וזה אחרי הרבה זמן שלא היה לי קשר רציני (3 שנים) מגיע הקשר הזה (מצטער אם הכתיבה שכונתית, בדרך-כלל אני לא כזה אך אני בא להמחיש את העיקר).
יש בינינו תשוקה, אנחנו אוהבים להתנשק, אנחנו מדברים כל יום בטלפון כמה דקות, ובינתיים הכל סבבה.
לי מפריעים 2 דברים : א. שבזה שהיא מבוגרת ממני, אני לא מרוויח פנים צעירות לעוד הרבה שנים, והגוף יעשה את שלו! שאלה נוספת היא, מתי היא תהיה אמא, להיות אמא בגיל מבוגר זה לא דבר קל - הכוחת מתכלים עליה לגדל ילדים כשהיא נעשית יותר ויותר מבוגרת, לעומת גיל 30.
עוד לא יצאתי מהבית אני גר עדיין עם ההורים, גם היא גרה עם אמא שלה.
מעבר לעניין הגיל שהוא מפריע לכשעצמו, עקב הקירבה המשפחתית אני נרתע מלספר לאימי על קיומו וכינונו של הקשר הזה שכן היא עירקית ביקורתית ודי שמרנית שתרים גבה ביום שאני אספר לה על הקשר ואני מאמין גדול שהיא גם תדבר בגנותו (על מנת להפסיק אותו).
את השאלה שלי אני מחלק ל-2 :
1) איך אני נותן להפרש הגילאים ולעובדה שהיא חצתה את גיל ה-30 ויותר קרובה לזיקנה (על כל התחלואות שבכך) לא להטריד אותי,עד כדי נסיון להטביע אותו לחלוטין במכלול ההכרה והוויה ?
2) איך אני חי בשלום עם אמא שלי, אחרי שייצא לי לספר לה, ומשכנע אותה שזהו דרך החיים, ושתקבל את זה בהבנה ובשמחה, ושתזרום איתנו ולא תהווה לנו מכשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר חדש - תגובה
מוניקה הרשקוביץ17/01/2011חן יקר,
הקשר ביניכם ממש חדש וטרי וכמו כל קשר חדש הוא מאופיין בתשוקה, ברצון ובצורך לשוחח בתדירות גבוהה ולשתף. לקשר שלכם יש מימד נוסף, שהוא בבחינת "מים גנובים ימתקו". לסקרנות הטבעית לגלות את בן/בת-הזוג החדש, מתווספת הסקרנות, המהולה בחשש, של "איך זה יתקבל" במשפחה בכלל ואצל אמך, בפרט.
ציינת, כי מזה תקופה ארוכה לא היית בקשר רציני. (האם קרובתך הרחוקה הייתה בזוגיות לאחרונה?)
האם ייתכן כי ההתלהבות, בחלקה, נובעת מסיבה זו?
התקופה בה אתם בקשר, ומהות הקשר כפי שתיארת אותו, לא מעידים, עדיין, על היותו קשר רציני, ובכל זאת כבר בשלב כה מוקדם אתה מוטרד מנושאים אשר מעיבים על אושרך.
נכון הוא שבת-זוגתך מבוגרת ממך במספר שנים, אך מדובר בפער כזה, אשר, במידה, ובסופו של דבר תחליטו למסד את הקשר, לא צריך להוות מכשול. תוכלו לבוא זה לקראת זו, אתה תהייה אבא צעיר יותר, מכפי שאולי תכננת, והיא עדיין תוכל להיות אמא צעירה, אשר כוחה במותניה.
לעניין המראה, זה עניין של מזל ולעיתים עניין של גנטיקה. אני לא מאמינה שעם פער של חמש שנים היא תראה זקנה בעוד אתה ממשיך להיראות כעלם צעיר. הפרש הגילאים ביניכם אינו דרמטי, ישנם זוגות רבים אשר הפרש הגילאים ביניהם גדול אף יותר.
תופעות הגיל, או כפי שכתבת, התחלואים הכרוכים בגיל, הם שוב עניין של מזל, גנטיקה והשקעה נכונה בתזונה, פעילות גופנית וכד'. זה שאתה צעיר ממנה לא מבטיח לך בריאות טובה משלה לאורך השנים.
יש אנשים שלעולם אינם מזדקנים, ולעומתם יש כאלה שנולדו זקנים...
אני מאמינה כי דרך של פתיחות, שיתוף וכנות היא הדרך הנכונה ביותר.
גם עם אימך לא תקבל את הקשר שלכם, לא תוכל להכילו ותערים קשיים לפחות תדע שנהגת בהגינות ועשית את הדבר הנכון. אולי, במידה והקשר שלכם יהפוך, עם הזמן, לזוגיות, לקשר רציני, אימך תראה שטוב לך ואתה מאושר, והיא תתרצה. הרי כמו כל אמא, היא רוצה באושרך יותר מכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)