מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאהדנה11/12/2007
שלום ,
אני במערכת יחסים כשנה וחצי ,זאת המערכת היחסים הנורמלית הראשונה שלי.בן זוגי הוא אדם טוב והיחסים בייננו טובים .הבעיה התחילה לפני כמה חודשים,התחלתי לקנא ולחטט בטלפון ובמייל שלו וזה הפך לדבר שיגרתי .לאחרונה הוא חזר לקשר עם בחורה מאוד מאוד יפה דרך הפייס בוק הם מדברים בטלפון כמעט כל יום ומתכתבים במסנג'ר. זה מטריד אותי עד כדי כך שכל פעם שאני רואה שהוא דיבר איתה אני מרגישה רע מאוד כמעט כמו התחושה ששוברים לך את הלב .אני מודעת לכך שהקנאה מאוד מסוכנת ליחסים שלנו וכבר היה פיצוץ בייננו הןא אמר לי שאם זה לא יפסיק הוא לא יוכל להמשיך לסבול את זה ונפרד. ביינתים החלטתי ללכת לטיפול פסיכולוגי.אבל שני דברים לא מניחים לי:האם יכול להיות שהתחושה הנוראית הזאת היא בעצם אינטואיציה ולא קנאה.
הדבר השני : אם הוא רואה כמה אני סובלת למה הואלא מפסיק את הקשר איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן האמון והגבולות
דורית כהן12/12/2007דנה, צר לי על מה שאתם עוברים. כתבתי אתם ולא רק את כי ברור שהתקפי הקנאה והחדירה לפרטיות שלו מפריעים לו מאוד ועושים את הקשר איתך עבורו למשהו מאוד בעייתי.
ראי, לגבי שאלותייך: בהחלט יתכן שבתחושותייך את קולטת נכון את המציאות, אך, באותה מידה יתכן שאלו רק תחושות והן מתעתעות בך. היחסים שלכם הגיעו למבחן האמון והגבולות. עד כמה אחד מבני הזוג יכול לקחת לעצמו חופש לעשות מה שהוא רוצה, להרגיש חופשי לגמרי בעולם.
יש כאן באמת קונפליקט אישי: לעשות כל מה שבא לי? ואם זה משהו שפוגע בבת זוגי? ואם לא אעשה זאת, תחושת החופש והביטוי העצמי שלי תיפגע.
ככל שאוהבים יותר, מוכנים בשביל האהבה להימנע מלעשות דברים שפוגעים. אני מאוד מאמינה בכך.
אבל!!!
אם לאורך הזמן בזוגיות אחד מבני הזוג מקבל תחושה שהוא מוגבל, ושהרבה מן הדברים שהוא היה עושה אם לא היתה לו בת זוג - נמנעים ממנו, הוא ירגיש שהמחיר עליו הוא כבד מדי, מכופף אותו, מונע ממנו להיות שלם ונאמן לעצמו. זה מחיר כבד מדי. זוגיות כזאת לא יכולה להימשך, ונדמה לי שחברך מתחיל להרגיש את המחיר שעליו לשלם.
איך יוצאים מן הפלונטר הזה?
בעיני הדרך הטובה ביותר היא להתחזק מבפנים - ע"י טיפול , למשל, כמו שאת מתחילה, או באמצעים אחרים. כי המחיר הזה נוצר בגלל הרגישות והפגיעות. ואם תתחזקי מבפנים ותרגישי שווה וראוייה וחזקה, לא תחששי כל כך מקשרים שבן זוגך יפתח. זה יאפשר לו מרחב נשימה, להתרווח ולהיות נאמן לעצמו, כל דרך שכרוכה בכיפוף ובמגבלות היא בעיני הרבה פחות בריאה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
דנה12/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)