מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להשתחרר מקשר חסר סיכויליטל21/01/2011
שלום,
אני בת 35, גרושה ללא ילדים. לפני כשנה וחצי הכרתי בחור שצעיר ממני בעשר שנים והתאהבנו. היינו יחד זמן מה, אבל ממש במנותק מהעולם, רק שנינו לבד. כל הזמן חששתי מהבאות, איך נוכל להיות יחד בפער גילאים כזה, מה יגידו וכו', אבל נהניתי איתו ואהבתי אותו. היה לנו חיבור עמוק וקשר נפלא, הטוב ביותר שהיה לי. אחרי כמה חודשים דיברנו על זה והחלטנו שאנחנו לא יכולים להמשיך. אני התלבטתי אם כן או לא, אבל הוא היה נחוש בדעתו. אמר שפער הגילים מפריע לו ושהוא רוצה מישהי בגילו. אני מבינה אותו לגמרי, אנחנו במקומות שונים מאוד בחיים וזה לא יכול להוביל לשום מקום. נפרדנו, אבל המשכנו להיות בקשר, יצאתי עם מישהו כמה חודשים והוא עם אחרות, אבל זה לא עוזר - אנחנו בקשר הדוק של שיחות טלפון יומיומיות ארוכות וקרבת נפש שאין לי עם אף אחד אחר, וגם לו.
אני יודעת שיש לו רגשות עזים כלפיי ושזה תוקע אותו ולא מאפשר לו להתאהב באחרות, וגם אותי זה חוסם. אני לא מצליחה להביא את עצמי לעשות את הניתוק. גם לו זה מפריע אבל אנחנו כמו מכורים, אם מצליחים להתנתק ליומיים שלושה, ביום הרביעי מישהו יישבר.
מה לעשות? איך יוצאים מזה?
אני רוצה כבר להיכנס שוב לקשר רציני עם מישהו חדש. אני מגיעה להחלטה שזהו זה חדשות לבקרים, ואז נשברת. איך לצאת מזה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עומר22/01/2011היי יעל
את נמצאת במצב לא קל ואני מבין לליבך, לא קל לפרק קשר, בייחוד קשר זוגי טוב.
אין טעם להמשיך בשיחות טלפון, והתכתבויות למרות שזה מקל את הכאב בלב, מהסיבה הפשוטה שזה מאט את התקדמות הזוגית הבאה שלך ושלו. עלכן עלייך להיות חזקה ולקחת את עצמך בידיים, כי ברגע שהחלטתם להיפרד אין טעם להישאר ולהכאיב אחד לשני.
אני מציע לך לעשות איתו שיחת הבהרה אחרונה שבו תסבירי לו, שכדי שאת והוא תוכלו להתקדם הלאה בחיים, יש לעשות את הניתוק הרגשי וזה יבוא רק לאחר שתנתקו כל מגע.
אחרת הסיכוי שלך לפתח קשר זוגי אחר יהיה נמוך כי לא תוכלי להתנתק ממנו.
בכל פעם שבא לך לדבר איתו, שאת מרגישה את הצורך, פשוט תכתבי במחברת, את מה שרצית להגיד לו, תקיפי את עצמך בחברות, במשפחה, תעסיקי את עצמך בעבודה...כי הזמן הפנוי גורם למחשבות שלא עוזבות אותנו.
התהליך הזה לוקח זמן אבל אם תתמידי בו הזמן יעשה את שלו ולאט לאט הוא יתפוס חלק קטן יותר במחשבות שלך...
שיהיה בהצלחה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה "אסורה" מרגשת יותר
דורית כהן23/01/2011יעל יקרה, מאוד מסכימה עם עומר, וברצוני להוסיף עוד משהו: חלק מן המשיכה לחזור אליו נובע דווקא מעשיית משהו לא מקובל, משהו על גבול המסוכן (מן הבחינה שהחלטתם להתנתק וללכת איש לדרכו ויצירת קשר מחודש נוגדת את החלטתכם ומחבלת במאמץ לשמור עליה).
עלייך להבין שכאשר מתלווים לאהבה סיכונים, חציית גבולות, לעשות משהו אסור וכו' - הם מעצימים את התחושות ואת ההנאה ואת התשוקה. (זו בדיוק הסיבה שההתאהבות נגמרת תוך זמן מסויים כאשר הזוגיות נכנסת למצב של שיגרה לגיטימית ובטוחה, כלומר: נישואין...)
חשוב שתזכרי (אני מניחה שאת יודעת זאת בתוכך) שככל שתמשיכו ללבות את המדורה הרגשית הזאת - את רק דוחה את הקץ.
הרי אם תתמסדו (ואני מניחה שלך זה כרגע יותר דחוף מאשר לו כי אינכם באותו שלב בחיים) - יגיע אליכם השלב הזה במוקדם או במאוחר. הוא לא פוסח על אף אחד...ואז יתווספו אליו קשיים נוספים בגלל פער הגילים והצורך שלו מן הסתם לחוות את העולם, משום שזה השלב בו הוא נמצא.
לכן, כאשר תרגישי את התשוקה העזה לפגוש אותו שוב - הסבירי לחלק המשתוקק שבך מה בדיוק מתגבר אותו כל כך (אותה אהבה "אסורה" עליה דיברתי קודם) ונסי להרגיע את אותו חלק בך. קחי לעצמך זמן: נניח 3 חודשים של גמילה ממנו ותראי איך תרגישי אז.
אני מאחלת לך הצלחה רבה ונשמח לקבל ממך עידכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית ולעומר
ליטל25/01/2011קודם כל תודה שהגבתם.
אני לגמרי מבינה בשכל שעלינו לנתק קשר, אבל איכשהו זה לא מחלחל אל הלב. כשאני עושה את הצעדים האלה, נמנעת מלהתקשר ומלפגוש אתו, אני מרגישה כאילו שאני מסתכלת על עצמי מהצד ועושה את זה כמו באופן אוטומטי. אני ממשיכה לחשוב עליו כל הזמן ולהתגעגע, והידיעה שצריך לעזוב היא הגיונית ומתקיימת לגמרי מחוץ לאהבה שלי אליו.
הגעתי למצב שאני מתה שהוא יכיר מישהי ויתאהב בה כדי שהניתוק ייכפה עליי, ולא אצטרך להתאמץ כל כך.
עומר, אני יודעת שאני חייבת להתנתק, אני אומרת את זה לעצמי שוב ושוב, מזכירה לעצמי שאני צריכה להתקדם הלאה ושיהיה לי מישהו אחר שיתאים לי בכל המובנים. ואני מצליחה להתנתק קצת. אני מתכוונת להתמיד בזה, כי אני יודעת שזה מה שנכון בשבילי.
דורית, לגבי מה שכתבת על אהבה אסורה וכו', אני לא מרגישה שזה חלק ממה שמניע אותי, לפחות לא במודע. יש ביני ובינו חיבור עמוק מאוד. אני מנוסה, והיו לי מערכות יחסים, אני יודעת - הוא ואני זה לא קשר שקורה כל יום, זה פשוט עובד, כאילו שקורצנו מאותו חומר או משהו רומנטי שכזה...איתו אני מרגישה בבית, כאילו שאנחנו מדברים באותה שפה סודית, או חיים לפי אותה מנגינה, ועוד איזו מטפורה שתרצו בשביל להסביר כימיה מאוד מאוד טובה בין שני אנשים.
אני מתכוונת לדלל את הקשר איתו, לנסות לצאת עם אחרים, למרות שזה ממש כואב.
תודה על העזרה, אעדכן אתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל27/01/2011הי
אני נמצאת באותו המצב כ6 חודשים , רציתי לשול אותך מספר דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
יסמין04/04/2011אני גם גרושה בת 44 ויצאתי כמוך עם גבר שקטן ממני ב12 שנה..חיבור מדהים..קשר טוב של 7 חודשים..כימייה טובה..אין מילים..תמיד אני אומרת שלא אמצא בחור כזה מדהים..וגם לי היו ספקות בעניין של פרידה..רציתי ליזום..אבל הלב שלי לא נתן לי..דחיתי זאת.עד שעברו 7 חודשים שנינו החלטנו על מן פסק זמן כזה..ועכשיו נותרתי עם לב שבור וכואב..עדיין חושבת עליו..מתגעגעת..וקשה לי מאוד לצאת מן המצב..לפעמים אני נישברת ושולחת לו הודעות..אבל הבחור לא עונה לי כבר..מה שיותר כואב לי..ממש הורדתי מכבודי..רוצה להמשיך הלאה ולא יכולה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)