מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצותסולית23/01/2011
אני גרושה 8 שנים, בשנות העשרים המאוחרות + 2 ילדים. (איך עשיתי את זה? הייתי חרדית)
לא היה לי קשר זוגי נורמלי מאז גירושיי, היה לי קשר הרסני של 4 שנים, כשהמערכת יחסים שלנו מבוססת על יותר פרידות מאשר זמן משותף.
לא גרתי איתו, לא עשינו דברים שזוגות עושים, לא הכרתי את המשפחה שלו ולא כלום.
הקשר ההוא נגמר לפני שנתיים.
עכשיו אני יוצאת עם גבר כבר חודש. גבר שהכרתי לפני שנה.
חשוב לציין שהוא לא היה ידיד או מכר על בסיס יומיומי. יצא לנו להפגש כמה וכמה פעמים, באותה מסגרת ולפני חודש, הקשר התחיל להיות רומנטי.
אני לא יודעת אם זה בגלל שאני רגילה לחיות לבד כבר כל כך הרבה שנים, או שיש לי הפרעה מסויימת, אבל הגבר החדש דוחה אותי.
הוא גבר נקי, מתקלח כל יום, מתלבש כמו שצריך, לא מחטט באף או שום דבר גועלי אחר.
מצד אחד, כיף לי איתו, אני מרגישה אליו הרבה רגשות, יש לנו הרבה במשותף, הוא מאוד רוצה אותי, אנחנו מבלים ביחד, והכל מעולה. אבל לפעמים הוא דוחה אותי, אני מחפשת ריחות מוזרים מהפה או מהבית שחי או לא יודעת מאיפה אני מריחה ויש לו הרבה לחה (יבלות בגרון??) והקול הזה שהוא עושה דוחה אותי ואני פשוט יכולה לבטל הכל באותו רגע.
אני שואלת את עצמי כל הזמן, אם אני צריכה להתרגל להיות לצד גבר או שפשוט יש לי הפרעה ואם זה ככה אחרי חודש, מה יהיה עוד שנה..
זה דבר לגיטימי או שאני מגזימה וצריכה טיפול?
אני צריכה לוותר על קשר שנירא שיהיה מוצלח, בגלל קולות של ליחה וריח גוף, או לנסות להתרגל ואולי זה יעבור, או טיפול של 'איך להיות 2 ולא 1'?
אובדות עצות- כבר כתבתי?
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל אחד נמשך לכל אחת, ולהיפך...
דורית כהן23/01/2011סולית היקרה, קורה שאין כימייה בסיסית עם גבר, בלי שום קשר לריח שלו או למראה שלו. משהו שם לא עובד עבורך, ואני חושבת שזה בסיסי מדי, פיזיולוגי מדי, ולא שווה את הטירחה ואת הדאגה. איש אינו נמשך לכל אחד! צריך התאמה פיזיולוגית מסויימת, שאיננו בדיוק מבינים אותה עד הסוף. יש האומרים שמדובר ב"פרומונים" - חלקיקי ריח שנקלטים במוח ומפעילים מנגנון של הימשכות פיזית. למשל את עשוייה לגלות שדווקא גבר אחר ימשוך אותך אפילו אם יימנע ממקלחת, או אפילו אם יכחכח בגרונו ללא הפסק, וזאת משום שאת פשוט נמשכת למשהו מסויים בו.
בדקי את עצמך מול גברים שונים בסביבה שלך. ולו רק על מנת להכיר את עצמך קצת יותר, לזהות את מנגנון ההימשכות בתוכך. תשאלי את עצמך - בתור ניסוי בלבד: האם אני נמשכת לגבר זה או אחר? אפילו אם את בסופר מרקט, או נוסעת באוטובוס, או הולכת ברחוב: פשוט בדקי על עצמך את קיומו ופעולתו של המנגנון הזה, ונסי להכיר איתו, להיות מודעת אליו, ולהיעזר בו.
הרבה נשים נמנעות מלעשות זאת. הרבה נשים כל כך משקיעות עצמן בלמצוא גבר בעל תכונות אופי ויכולות וכשרונות - עד שאינן שמות לב להיבט של משיכה פיזית כלפיו. למען הסר ספק: אינני ממליצה לך לבחור בן זוג לחייים רק על סמך הימשכות פיזית אליו. ברור שצריכות להיות לו גם תכונות אחרות חשובות. אבל אינני ממליצה להמשיך ביחסים עם מישהו שלגמרי אינך נמשכת אליו ואפילו נדחית ממנו. עברי הלאה, ואל תייסרי את עצמך על כך. זה קורה לכל אחת ואחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות המהירה
סולית24/01/2011וכנראה שלא הובנתי או הסברתי את עצמי נכון.
אני כן מאוד נמשכת אליו ובין היתר, זה מה שגרם לי לרצות לצאת איתו.
אני רוב הזמן נמשכת אליו והוא לא דוחה אותי.
נגיד, נבלה ביחד את כל הערב עד הבוקר, יהיה את הפעם אחת הזאת שהוא יעשה משנהו שיגרום לי למידת סלידה וגועל. ואז זה מערער לי את כל מה שאני מתחילה לבנות איתו.
אני עדיין צריכה לעבור הלאה? למרות שאני נמשכת אליו ומפתחת רגשות חזקים?
או שאני צריכה ללמוד לחיות בשתיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים גופניים מעצבנים
דורית כהן24/01/2011תודה על התוספת שממש משנה את התייחסותי לבעייה שעוררת:
מכיון שיש משיכה גופנית, אז הבעייה היא לגמרי אחרת: יש לו הרגלים גופניים שמעצבנים אותך ודוחים אותך.
זה קורה כמעט לכל זוג, בייחוד אחרי שחיית לבד המון זמן ופתאום את חשופה לקולות הבוקר ולריחות הגוף השונים...
אם לא תטפלי בכך - זה עלול לפגוע בהצלחת האהבה.
מה שאני יכולה להציע הוא לקיים איתו שיחה שכותרתה "חיים ביחד".
את יכולה לבקש ממנו שכל אחד מכם יציין 3 דברים שהוא אוהב אצל האחר ו 3 דברים שמפריעים. ואז לחשוב איך מקטינים ככל האפשר את ההפרעה. לחפש פתרונות טכניים. למשל בנושא ליחה - להימנע ממאכלי חלב, לעשות תנוחות יוגה מסויימות כמו עמידת נר שממש מיועדת לטפל בבעיה הזאת כי היא גורמת למסאג' של הריאות. וכמובן - שיעשה זאת בדלת סגורה. אפשר להקטין את ההפרעה בדרכים טכניות שונות, ואני מקווה שיהיה לך מספיק אומץ וחופש לשוחח איתו על כך.
אינני מציעה להיפרד בשל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
סולית24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)