מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד "ליפול באהבה" בשניתN.A23/01/2011
היי,
אני בת 24. בן זוגי עבורי הוא הקשר הרציני הראשון, ואני עבורו הקשר השני הרציני. בעבר הוא היה בקשר של שש שנים עם אחת בת גילו, קשר מאוד עמוק (וזאת לאחר הצעת נישואין) שהסתיים בבגידה כואבת מצידה עם חברו הטוב ביותר.
אני יודעת שאני אוהבת אותו, מאוהבת בו בצורה ששום דבר אחר לא חשוב, הכל מתגמד לעומתו. אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד, אבל יש מעיין "מחסום", קושי מסויים שלא נותן לי להגיע אליו לחיבור כמו שהייתי רוצה. כבר שיתפתי אותו בתחושה הזאת שאני מרגישה שהוא מפחד להתאהב עד הסוף, מפחד להגיע לנקודה הזאת שהוא היה בה בקשר הקודם אני מבינה מאיפה זה מגיע, הוא אמנם לא מודה ולא מבין על מה אני מדברת ,אבל זה מורגש בחוסר רומנטיקה, ברגעים מסויימים שהוא בוחר להסגר בפניי.
יצא לי לאחרונה למצוא שרידים מן העבר שהוא כתב לה, ועשה עבורה, והאמין בעתיד ארוך טווח, ואיתי זה כמעט שם, אבל עדיין לא עד הסוף.
זה נורא מתסכל, כי הרבה פעמים אני מרגישה שהאהבה חזקה מאוד, אבל לא מספיק כדי להוביל לעתיד ביחד.
אני לצערי מוצאת את עצמי משווה כל הזמן בין הקשר הקודם שהיה לו איתה לביני, מה שאולי נותן לי תחושה לא טובה במקום לראות את הקשר שלי במלואו ללא השוואות.
הייתי שמחה לקבל חוות דעת למה שאני מספרת ולראות את הדברים מזוית שונה שאני לא מצליחה לראות כרגע.
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד חשוב לא להתלונן על כך
דורית כהן24/01/2011נ.א. היקרה, ראשית, אני שמחה בשמחתך על עצמת האהבה מצידך. זה נפלא לחוש את התחושות האלו כלפי מישהו - גם אם הוא לא מחזיר את מלוא עוצמת הרגשות שיש ביכולתו.
מה שאת מתארת לגביו - אין מה לעשות.. הוא נכווה, נפגע קשות, והוא לא יכול שלא להגן עכשו על עצמו. ככה אנחנו בנויים, שאם משהו פגע בנו אנחנו שומרים יותר על עצמנו, זו המהות שלנו כבני אדם, בכל תחום בו נפגענו.
את אומרת ששיתפת אותו בתחושתך זו והוא לא מבין על מה את מדברת. הביאי בחשבון שאולי את יוצרת כאן פרשנות על התנהגותו - פרשנות שאינה מדוייקת. יתכן שהוא נוהג כמו שהוא מרגיש, ואולי הוא מטבעו לא כל כך פתוח ולא כל כך רומנטי. הרבה גברים מסוגלים להיות רומנטיים בשלב החיזור אבל לא לאורך זמן. למעשה רוב הגברים לא מחזיקים מעמד לאורך זמן בהיבט הזה וזה מקור קבוע לתסכול של בנות זוגם..
כתבת שנתקלת בשרידים מן העבר של התכתבויות כלפיה והתכוונויות עתידיות כלפיה, ושזה עוד לא קורה כלפייך.
אני מציעה לך לא להתלונן על כך. זה רק ירחיק אותו.
אם הוא במקרה יעשה משהו רומנטי - הרעיפי עליו מחמאות והראי הרבה שמחה. השתמשי בשיטת החיזוקים החיוביים ולא השליליים.
יתכן והוא משווה את רגשותיו אליה לרגשות שלו כלפייך, ויתכן שזה אכן לא אותו דבר. אבל ברור שתלונות על כך והשוואות מצידך - רק יגרמו לנזקים. תני לזמן לעשות את שלו ומלאי את הזמן הזה באיכות טובה של יחסים וכיף. אין דרך אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.
N.A25/01/2011אני לוקחת לתשומת לבי את הדברים שכתבת לי. יש לי נטייה להרגיש עם עצמי פחות טובה מאחרים, כך שייתכן וההשוואה שאני מעלה בראשי רוב הזמן היא לא קיימת במציאות, כמו שאמרת אין להתלונן על כך.
לצערי בזמן האחרון התחושות שלי עם עצמי, הפחד לא להיות מספיק טובה עבורו, הקושי להבין אותו אם הוא בכלל שואף להגיע לאותו חיבור או לא, משאירות אותי מתוסכלת, אותו גם כן מתוסכל כי אני התרחקתי ממנו הרבה לאחרונה. כל דבר קטן מרגיז אותי, וגם קשה לי להגיד לו משהו בנושא, אני בכלל לא רוצה שהוא יידע שאני חושבת ככה ועושה את ההשוואות האלה אצלי כדי שזה לא יוביל למקום שאני לא רוצה להגיע אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)