מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר טוב - סקס רע ,קשר רע- סקס טובadili25/01/2011
היי אני בת 28, וגרה עם חבר שלי כבר כארבע וחצי שנים. היחסים שלנו התבססו על חברות מאוד גדולה ועל כך שהייתי ילדה שמאוד צריכה אהבה ויחס ושנפגעה המון בחיים ומגברים
. בוא נאמר שרוב היחסים שלי לפני כן עם גברים היו כאלה שכאשר נמשכתי מינית והמין היה טוב התפתחה תלות מאוד גדולה מצידי כמעט התמכרות ועמם דיכאון וחוסר ביטחון מה שגרם לגברים האלה לעזוב אותי ולהשפיל אותי. ואז הכרתי את החבר שלי שהתייחס אלי מדהים והכיל אותי ואת הדיכאון שלי. תמיד היה שם בשבילי. מעבר לחברות הייתה בינינו
תלות מאוד גדולה שנינו הרגשנו נורא בודדים בעולם וביחד העולם לא נראה מפחיד.
הבעיה הענקית היא שאני כן בן אדם מיני וכאילו הדחקתי את העובדה שאני לא נמשכת אליו כמו שהייתי רוצה להימשך וסקס איתו היה כמו משהו שאני חייבת לעשות כדי לרצות אותו.
לא סבלתי אבל לא נהנתי. אני כועסת על עצמי שארבע שנים העלמתי את הבעיה. ומדהים אותי לחשוב איך המוח האנושי עובד. בזמנו לא יכולתי להתמודד עם הרעיון של להיות לבד בעולם בלי בית ובלי כלום ולכן טיאטאתי אותה תחת השטיח.
לפני כחודש פגשתי ידיד שלי שהיה חבר שלי לשעבר לתקופה קצרה מאוד בגדתי בחבר שלי והמין היה מדהים פתאום הבנתי שאני רואה צבעים. שבא לי לשיר שזה בדיוק מה שהיה חסר לי וכעסתי על עצמי.
כצפוי נתלתי ברומן שפצחתי והתאהבתי עד מעל הראש. הבחור הזה היה כול מה שהיה
חסר לי- רווק תל אביבי פורח. החיים שלו נראו לי קסומים הכול אצלו היה נראה לי קסום
אבל זה נגמר בעיקר בגלל שלא יכולתי לסבול את השאננות שלו לנוכח ההתאהבות הטוטלית שלי.
אז גם זה נגמר וגם זה נגמר
אני תקועה קשה לי לעזוב. נכנסתי לדיכאון עמוק. עזבתי את העבודה ,לא יצאתי מהבית במשך חודש כמעט
שבועיים שלמים לא אכלתי ואני ישנה רוב היום.
והדבר הכי נורא זה שאני תוהה אולי אני אשאר ביחסים אלה שבהם אני צריכה לאמץ את עצמי ולקיים יחסי מין כי מה שמחכה לי בחוץ זה ג'ונגל של רווקים תל אביבים שרוצים חופש וספייס.
אני במצב הכי מפחיד המציאות טופחת על הפנים כמו צונאמי ואני לא יכולה לברוח היא צועקת ובינתיים הזמן עובר ואני כמו כבולה בשלשלאות ברזל ולא יכולה לזוז.
למישהו יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי שמישהו יגיב? דורית? הצילו...
adili26/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר טוב - סקס רע ,קשר רע- סקס טוב - תגובה
דורית כהן26/01/2011עדילי היקרה, ראשית - את כותבת מאוד יפה וברור. וגם הכותרת שלך מחודדת וקולעת. עד כאן לגבי סגנון...
בעצם - יש לי עוד מחמאה אלייך - כי את מאוד מודעת לעצמך ומוכנה להודות בחולשותייך. יש לי שאלה: האם היה שלב שבו כן היתה משיכה התחלתית חזקה לחבר הוותיק שלך? חשוב שתתני לעצמך כאן תשובה כנה. כי כאשר עוברים לגור עם מישהו כמעט תמיד יש ירידה בתשוקה, בגלל שהאופציה לסקס זמינה ובשפע, אז אין את אותה השתוקקות והתכוננות וציפייה לקראת הפגישה. סקס נעשה קל מדי ומובן מאליו. שלא לדבר על ההפרעות הבנאליות הרבות להתקרבות המינית - ריבים קטנים, כעסים שמצטברים, וכן - אינטימיות יתר, כלומר שניכם לא מתאמצים להיראות במיטבכם כל רגע שאתם יחד, הביתיות והנוחיות מפחיתות את ההשקעה בהופעה ובאסתטיקה. סקס בזוגיות מתמשכת הוא פחות מוצלח אצל רוב הזוגות, גם כי עד מהרה מוצאים את המסלול הקצר והבטוח לאורגזמה "יעילה" ומקצרים את הדרך למטרה הנכספת, ואז כל הכיף של סקס מפתיע וחדשני, כל ההתרגשות של גילוי גוף חדש, סגנון אחר - כל זה נעלם...ולא מפתיע שמן המקום הזה פרשייה חדשה הסעירה אותך כל כך.
אני מתרשמת שיש לך צורך עמוק בקשר בטוח, ולא בנקל תיפטרי מן הצורך הזה - למרות שחשוב לנסות להיעשות יותר עצמאית עם הזמן. מתוך הצורך החזק הזה שלך את עלולה לעשות טעויות בבחירת בני הזוג שלך. אני ממליצה לבחון שני דברים: עד כמה בן הזוג קשוב אלייך ומסוגל להעניק לך את צרכיך הרגשיים, ועד כמה הוא, כבן אדם נפרד, מוצא חן בעינייך, מושך אותך,מעניין, מרתק אותך, את נהנית מחברתו, יש לכם תחומי עניין משותפים ויכולת לשוחח על דברים לעומק, וכן האם יש לכם מטרות דומות בחיים.
אם החבר הנוכחי שלך עונה גם על האספקט השני שכתבתי כאן - שווה לבחון מה הבעייה במיניות שלכם. אולי אינכם "מדברים אותה שפה" בסקס? אגיד על כל בקיצור - (בקרוב אפרסם על כך מאמר) בנוסף לכימייה בסיסית, יש גם סגנון מיני לכל אחד, ואולי הסגנון שלכם שונה ולא כך כך נפגש. זהו דבר שניתן לפתח אותו ולהעשיר את השפות המיניות שלכם.
אם את"מחזיקה" אותו רק בגלל הבטחון והיציבות שהוא מעניק לך - זוהי טעות להישאר ביחסים איתו, ואין לך ברירה אלא לצאת לעיר הרווקים הגדולה...
מקווה שקצת עזרתי לעשות סדר במחשבות. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש עזרת לי, תודה
adili26/01/2011אני יודעת מה לעשות... תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)