העמדנו הזוגיות למבחן - והיא לא עמדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העמדנו הזוגיות למבחן - והיא לא עמדה
    שיר
    30/01/2011

שלום,
    אף פעם המערכת הזוגית שלנו לא הייתה במייטבה , לפעמים אני חושבת שהתחתנתי עם בעלי רק בשביל לצאת מהבית, מהשליטה החונקת של אבי .
    בעלי מקסים בחור מצוין , בעל טוב ואבא טוב.
    רכשנו דירה חדשה מקבלן ובמשך זמן בנייתה מטעמים כלכלים אנחנו גרים כבר שנה פעם אצל הורי ופעם אצל הוריו.
    רוב הריבים שלנו הם סביב כסף , הוצאות על הדירה ועל הילדים ועל זה שאני רוצה לצאת לבלות והוא לא . כנראה שבאיזה שהוא מקום בעלי מרגיש שאני לא מספיק "צייתנית" . התחתנו כשהייתי בת 22 והתבגרתי ואני עומדת יותר על שלי.
    הריבים נהיו בילתי נסבלים ובתדירות גבוהה. אני כבר לא יכולה לסבול אותו, הייתה לנו שיחה שבה דברנו על כך ששנינו לא מאושרים . בעלי אמר שיעשה הכל על מנת שלא נפרק את הנישואים ושמרגע שנכנס לדירה ניתן לנו עוד חודש ניסיון. הסכמתי אבל אני מרגישה שאני כבר אחרי קבלת ההחלטה. מפחיד אותי איך אסתדר כלכלית עם שני ילדים קטנים.
    מה עושים האם להשאר על מנת לשרוד כלכלית או לקחת סיכון / סיכוי לחיי זוגיות מאושרים יותר ? (מיותר לציין שאין ביננו כמעט יחסי אישות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות במבחן מוניקה אשמח לתגובתך

שיר
    30/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמדנו הזוגיות למבחן - והיא לא עמדה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    31/01/2011

שיר יקרה,

צר לי שכך את חשה בתוך שותפות, שאמורה להיות שותפות מעצימה, תומכת ומכילה. אולם, אני מאמינה שאף פעם לא מאוחר מידי, כל מצב נתון לשינוי/שיפור. אנו האחראים הבלעדיים לחיינו ולכן תמיד, הכל בידינו.
    מדברייך עולה, כי מזה תקופה ארוכה אתם חיים את חייכם, במציאות לא נוחה. אין לכם את "הפינה" שלכם, אין לכם את הפרטיות, שחשובה לכל, ועליכם לקחת בחשבון, תמיד, את המארחים שלכם.
    אני מניחה, שגם אם בתחילת הדרך הייתם ה"זוג המושלם", הקשיים האובייקטיביים אשר אתם חווים במהלך שנה זו, היו מערערים את זוגיותכם, על אחת כמה וכמה אם מלכתחילה הקשר הזוגי שלכם לא עמד על בסיס איתן ויציב.
    מהמעט שספרת כאן עולה כי יש לך, כנראה, נטייה לקחת החלטה ולפעול מתוך חסמייך/פחדייך/חוסר יכולת ורצון להתמודד עם המציאות. את בוחרת בדרך של בריחה. ציינת שנישאת כדי לברוח מאביך ומשליטתו החונקת וכעת את שוקלת לברוח כי את לא מוצאת שפה משותפת עם בעלך. יחד עם זאת, נראה כי את בוחרת בקפידה את "שביל הבריחה שלך" ועושה רושם שברחת באיש ראוי ליצירת שותפות לחיים, כפי שכתבת "בעלי מקסים בחור מצוין, בעל טוב ואבא טוב."
    למרות האווירה הנוקשה שספגת בבית הורייך, תחת התנהלותו השתלטנית של אביך, השאירי את עברך במקומו. אל תנסי לפרוק עול מול בעלך.
    ציינת שהתבגרת, חלק מתהליך ההתבגרות הוא ההתמודדות. לכן, רגע לפני שאת "ננעלת" על פירוק הזוגיות ובורחת שוב, עצרי, לטובת עתידם המאושר של ילדייך, לטובתך ולטובת בעלך, למען המשפחה שיצרת עם בעלך ולמען הזוגיות שלכם בתוכה, ונסי להתמודד עם המציאות יחד עם בעלך, ולא נגדו. נראה כי האיש אוהב אותך ואושרך חשוב לו.
    אני מאמינה, שאם תחליטי לתת לכם הזדמנות אמיתית, תמצאו את הדרך זה לזו, הרי בכל זאת בחרת דווקא בו, ב"נתיב הבריחה שלך", כנראה שבזמנו חשת שהוא ראוי לאמונך.

מאחלת לכם מעבר מוצלח למעונכם החדש, שתהא זו תחילתה של דרך חדשה עבורכם כמשפחה מאוחדת אשר בבסיסה זוגיות בריאה.

אשמח באם תחליטי לשתף בהמשך בדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במחן

שיר
    31/01/2011

מוניקה,
    תודה, תשובתך כל כך עמוקה...
    לא חשבתי על זה שאולי יש בזה משהו שאני כל פעם למעשה בורחת.
    נתת לי חומר למחשבה.
    אני ממש מעריכה את זה וברור לי שבודאי אשוב להתיעץ ולעדכן.
    שוב תודה רבה!
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו