מה עושים...?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים...?
    מיכל
    01/02/2011

ערב טוב.

יש לי שאלה קצת שונה, בהמשך לפניותי הקודמות רציתי לומר שהתשובות וההתייחסות הועילה לי ואף חיזקה מעט.
    היום כשבוע וחצי לאחר הפרידה, שכל דקה נראית כנצח יצאתי לדייט, אך הראש לא מרפה וחושב על האקס ומשווה מי יותר טוב...לפני כחמישה ימים לא עמדתי בכעסים שלי ושלחתי מסר בנוסח של חבל שהכל לא היה אמיתי ועד כמה נפגעתי מיד קיבלתי טלפון שבחרתי לו לענות בכדי לא להיכנס לשיחה מיותרת ולאחר מכן הודעה של לא מפסיק לחשוב עלייך.
    אני משתגעת , לא מפסיקה לחשוב, עצבנית, בוכה, המון מצבי רוח
    השאלה היא כבר לא מה עושים כי באמת שקיבלתי את כל התשובות
    האם זה נורמלי להעסיק את הראש בדבר הזה 24 שעות , מרגישה כמו מכורה
    היום לאחר הדייט שלא נראה לי מכיוון שבתום הדייט הזמין אותי אליו הביתה מחר , מה שנראה לי כאחד שמחפש סטוצים בגיל 36 ואז התחלתי להשוות לאקס כמה היה אכפתי בדבר מסויימים וכמעט התפתיתי ליצור קשר אך עצרתי בעדי.
    מה לעשות? מה יהיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים...?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם לא היית מגיבה כך הייתי דואגת

עדי בדיחי
    01/02/2011

הי נועה,

ראשית אני רוצה לציין לטובה ולחזק אותך- כל הכבוד שאת מיישמת, וחושבת נכון. ביצעת צעד חשוב ונקטת בשיקול מתאים כאשר החלטת לחתוך את הקשר.

לגבי מה שהעלת כאן היום- מה שאת מתארת וחווה כרגע הוא מאוד טבעי. אם לא היית חווה זאת כך- זה היה בגדר "לא נורמלי". התהליך שאת עוברת כרגע, ניתן להקביל אותו לתהליך אבל מסוים. אבל על מה שהיה, על מה שאיננו, על מה שלא יהיה. אבל כי מדובר באובדן משמעותי- פרידה מאדם שהיית רגילה אליו, שהכיר אותך, לא היית צריכה להשקיע מאמצים גדולים בלמצוא חן- שהרי כבר עברתם את זה. האמון והביטחון - עד כמה שנבנו - היו שם, למעשה כל זה - אין אותו. הריק שאת נשארת איתו הוא עצום. הקושי שאת חווה עצום אף יותר- את זאת שהבנת ששניכם בתהליכים כנראה שונים, והיית אמיצה וסיימת את הקשר.

ההשוואה שאת עושה בין האקס לבין הנוכחי שיצאת איתו- טבעית והכרחית אף היא לבניית התמודדות טובה עם האובדן של הקשר. כשאנחנו משווים אדם חדש לאדם מוכר, בסה"כ, אם תסתכלי על זה הגיונית- את מנסה לדמות לאדם החדש דמות שכבר היתה לך מתאימה בעבר, נוחה וזמינה. האחרון שיצוץ לך - זה האקס. בעיקר- אם עבר רק שבוע וחצי. עם המישהו החדש סביר שתנסי להיזרק רגשית למקומות מוכרים, אהובים במובן מסוים, כואבים- כי אלו המקומות שהשאירו בך, בכל אחד, חותם. נסי לחשוב על דימוי של חותמת- בדיוק בשבלונה של החותמת הזאת- יכנס המישהו החדש הזה, וינסה להיות מתאים למידה הקודמת של האקס. מה שקורה לך הוא לגמרי אוטומטי ולא תמיד קל לשלוט על זה. אבל עם אימון נכון- את תצליחי. אם בכל פעם שאת נחשפת למצב מאיים כזה של השוואה או חוסר שליטה רגשית את תנסי לשנן לעצמך שזה מאוד טבעי וזה חלק מתהליך ההחלמה שלך- את גם תוכלי להרפות את השריר, ואולי גם לא לשלוח הודעה. טוב עשית שלא ענית לו, אפרופו.. בעיקר אחרי הפיתוי "לא מפסיק לחשוב עלייך".

לגבי התנסויות עם אחרים- הן חשובות לך, במידה הראויה לך ומה שירגיש לך מתאים. הן חשובות כדי שתוכלי כן להגדיל את זווית הראיה שלך לעוד סוגים של גברים. אני מכינה אותך לזה שהרבה גברים יוכלו להזכיר לך את האקס, אבל המטרה והאתגר שלך הוא לנסות לראות אותם כפי שהם, ולנסות דווקא לאתר את "הטוב השונה מהאקס", ולא במקום של השוואה "מה דומה ומי יותר טוב,". ברמה הרציונלית- נסי להתרחק ממנו גם ע"י "הזזת" המחשבות שלך לא ל-מה דומה, אלא מה שונה. איפה הוא טוב ושונה ממנו.

אני מחזקת ומעודדת אותך להמשיך להתנסות, לצאת, שמתי לב שגם גיל הבחור תואם לשלך, וזה מצוין. אני מעריכה את המאמצים שלך לשתף פה, ליישם, ולשאול- את תמיד מוזמנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו