בעל משפיל ומכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל משפיל ומכה
    רונית אשטמקר
    03/02/2011

שננו בגילי 33 עסוקים בעבודה בלי לחץ כל אחד מאוד אוהב את העבודה נשואים 4 שנים +ילד בן שנתיים בעלי רצה כל כך ילד.שהוא שיגע את כל מי שהיה מסביבו כלומר ההורים החברים האחים .אני לא רציתי בהתחלה והסיבה הייתה שהוא היה משפיל אותי תמיד מבלי סיבה מוצדקת היה מקלל אותי בלי סוף,ומכה אותי מידי פעם
    וכל זה התחיל כמובן עוד לפני החתונה יצאנו 4 שנים.איך לפני שהכל כבר היה סגור הוא התחיל להרים ידים (וגרנו גם ביחד כדי שנכיר טוב יותר)בקיצר לא הסכמתי להתחתן אבל אחרי המון שיחות מיצידו והוא שכנע את המשפחה שלי שהוא ישתנה והוא ילך לשיעורים איך לעמוד ולא להכות כמובן בהתחלה זה היה מצויין איך זה חזר אחרי החתונה (לא כל המשפחה הייתה בעד החתונה )בכל אופן הייתי כל כך בטוחה שהוא ישתנה הוא בכה בכל שיחה ואמר לי שאני אהבת חייו ואין כמוני השתכנעתי והתחתנתי
    יכול להיות שפחדתי מהפדיחות אם אני אדחה וגם כל החובות שאני נשארת אם אני מבטלת וגם חשבתי שהוא גבר שיודע מה הוא רוצה מהחיים הרגלים שלו באדמה וזה מה שאני צריכה.וכמובן הייתי מקבלת מידי פעם מכה מימנו ויותר זה היה מילולית תמיד הייתי נירדמת עם בכי חשבתי שזה מגיע לי כי אני אישה לא טובה
    וכמובן הסכמתי לילד חשבתי שהוא היה אבא טוב בעל טוב אבל כמובן שזה לא עבד ככה תמיד צץ לו משהו במשפחה בעבודה שצריך צומת לב לפנינו ורק שנאה אני מרגישה כלפיו .עד היום סבלתי והחלטתי לספר למשפחה מתברר שיש כאלה שלא רוצים להתערב כי בפעם הקודמת שהם התערבו לא שמעתי לעצתם ועד היום בעלי לא מדבר איתם ובכושי יש קשר בינינו והשאר חושבים שזה שנורמלי לקבל מכה פה ושם מהבעל ויש כמה שתפסו את הרגלים והגיעו ישר לבית לשיחה כמובן שהוא נוכך הוא בהתחלה פחד והבטיח שהוא מפסיק כי הוא אוהב את הילד ואותי והוא מבטיח להשתנות מאז עברו חודשיים שהוא לא מכה אותי ולא משתמ במילים אני כל כל מפחדת כל יום שזה יחזור
    האם יש מצב שהוא ישתנה באמת?או שגבר שמכה תמיד יכה?
    הוא לא מוכן ללכת לטיפול זווגי ואפילו אם אני אלך לבד הוא לא מוכן האם יש מצב שאנחנו לא צריכים כי המצב באמת הסתדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל משפיל ומכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• או שאתה עוזר לעצמך או שאני הולכת

עדי בדיחי
    04/02/2011

הי שירה,

את מתארת לנו מצב מאוד קשה- פיזית לצערי וגם רגשית. ממה שסיפרת, אני מבינה שמראש את כן ידעת למה "את נכנסת", ואילולא ההבטחות, וגיוס המשפחה לצידך, לא היית נישאת לו. אבל משהבטיח וכנראה הוא היה מספיק אמין בעינייך- התחתנתם, ואף הבאת לו ילד. ובכוונה אני כותבת שהבאת לו ילד, כי גם כאן נכנעת ללחציו.
    הנושא הזה של אלימות נגד נשים הוא נושא מסועף ומורכב, ובכל זאת, אני כן אגע בנקודה בה את חשה אשמה, שמגיע לך ואת אשה לא טובה- זה בדיוק מה שמכות גורמות לאנשים מוסימים, בעיקר כאלו בתוך זוגיות- להרגיש. האשמה הזאת רוצה לספר: אני אשמה, זה הכל בגללי, ולכן גם הכל תלוי בי ואני אוכל לשנות אותו. ברגע שהוא שם עלייך את האחריות למצב הנפשי הבעייתי שלו- את מקבלת אותה ללא רבב ואף מצליחה להרגיש אשמה, על עוול שלא את ביצעת אותו. כשאנחנו מרגישים אשמים, זה לא סתם, לא פעם זה בעצם אומר שאם אני אשמה- אני גם אחראית על שינוי המצב והדבר הזה בידיי. זאת נקודה אחת למחשבה.

נקודה נוספת, היא העובדה שאת (כן) אשה חזקה, בכך שאת יכולה ויודעת לגייס עזרה לצידך כפי שעשית לפני חודשיים. אני לא יודעת אם חודשיים זה הרבה זמן או קצת זמן לאור הדפוסים שלו, האם זה בשורה טובה שכבר חודשיים אינו מכה אותך או לא. הרבה אנשים שישמעו את הספיור שלך יתכן ויגידו לך לארוז את עצמך, את הילד, ולעוף. אבל. הייתי רוצה לשאול אותך-עד כמה את אוהבת אותו (כי על זה לא דיברת כאן הרבה), האם את רוצה את הנישואין האלה (נגיד אם לא היתה אלימות), האם את מאמינה שיש סיכוי שעם עזרה מתאימה הוא יצליח להיגמל מהאלימות שלו.

ונקודה אחרונה- שהיא בגדר קו אדום- הנושא של גמילה וטיפול- בעינייך קודם כל- צריך להיות בראש ראשי סדרי העדיפויות שלך, אם את באמת מעוניינת שהאחריות למעשיו יעברו לידיים שלו. את לא אמורה להיות שק החבטות, ואת אינך יכולה להיות הקורבן בסיפור הזה. יאמר לזכותו שיש לו מצפון והוא מרגיש רגשות אשם וחרטה, ומבין שיש לו בעיה- בעבר הסכים ללכת לטיפול. שימי את זה על השולחן- או שאתה הולך לטיפול, או שזהו.

את צריכה להיות נחרצת וחד משמעית, דווקא בשל החשש שלך שהאלימות תחזור. לצערנו, כן מדובר בבעיה נפשית, כמו משהו שלא ניתן להשתלט עליו.. וכדי כן לעזור לו להשתלט- את צריכה להיות חזקה ולומר לו חד משמעית (אם את רוצה להישאר בקשר הזה)- או טיפול או להתראות. אחרת, לצערי, את תמשיכי לחיות בחשש הזה ותשאלי מתי המכה הבאה תבוא.

מקוה שעזרתי לך.. אשמח אם תשובי לעדכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו