מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצהmoon03/02/2011
בעלי ואנוכי נשואים כשנה, (ביחד כבר 3 שנים) לא גרנו ביחד לפני הנישואים, והשנה הנוכחית הייתה קשה במיוחד,עם כל ההכרות של מעבר לגור ביחד הייתה קשה.
לבעלי הייתה ועדיין ישנה אובססיה למחשבים (יותר נכון התמכרות) זה מתבטא בכך שהוא יכול לעביר 20 שעות ביום בלשבת על מחשב ולא לזוז, זה בעיקר סרטים, וידאו, פורומים דיוניים וכן בלוגים. הדבר מוביל לאי תקשורת בינינו מה שמוביל עוד יותר לכעסים מצידי.
בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו בזמן שהוא על המחשב הוא פשוט מתעצבן ואומר בכעס, "כן , מה את רוצה"
מה שאומר מבחינתי לפעמים אני פשוט מפחדת לומר לי דברים או להפריע לו באמצע . חשוב לציין כי אני עובדת רוב שעות היום, וכשאני מגיעה הביתה ורואה את בעלי על המחשב זה פשוט גורם לנו לחוסר תקשורת כי אנחנו מדברים רק במיטה לפני שהולכים לישון וגם זה בתקווה שהוא לא על המחשב.
בעקבות זאת נהייתי קצת דרשנית, והכוונה היא שהתחלתי לדרוש ממנו לבצע את מעט מטלות הבית כי אני לא באמת מספיקה לעשות את הכל. ולרוב המצב הוא שכשאני חוזרת הביתה ,והמטלות לא נעשות אני פשוט כועסת ומתחילה לדרוש ממנו שיעשה את זה מייד, וזה כמובן יוצר מתח ואי נאימות בנינו.
חשוב לציין שהוא סטודנט, והתמכרות שלו גורמת לו לעוד יותר לחץ לקראת המבחנים, היות והוא לא לומד אלא מבזבז את זמנו על המחשב, הוא לא מרוכז. כנראה מצב של בעיית קשב וריכוז שלא אובחנה.
אתמול ניהלנו שיחה לגבי העניין הזה, והוא כמובן התחיל להגיד לי תירוצים למה הוא יושב על המחשב רוב הזמן, כי משעמם לו , ואין לו מה לעשות וכל פעם שהוא רוצה לצאת איתי או שאני עייפה, או שאני עובדת, ואנחנו כבר לא עושים דברים שהוא מאוד אוהב לעשות (חייבת להדגיש כי ניסיתי לבדוק איתו מה הוא רוצה/אוהב שנעשה ביחד אך רוב הזמן הוא פשוט אוהב לבלות).
אני מבינה שזה איזשהו שלב של תחילתה של שחיקה בזוגיות כי גם החשק המיני שלו ירד, בעבר הייתה לנו בעייה מינית כלשהי, מה שלא איפשרה לנו קיום יחסים תדיר, כיום הבעיה כמעט ולא קיימת, אבל זה השאיר צלקות אצל בעלי מה שמעיד כי לא כל כך חושק בי. דבר הגורם לי לחשוב כי כבר אינו אוהב אותי ולא איכפת לו ממני .
השאלה העולה היא:
האם זו באמת השחיקה בזוגיות, אבל אצלנו היא מגיעה קצת יותר מוקדם מהרגיל ?
האם הוא מנסה לברוח ממשהו - זבמן שהוא שקוע כל כך במחשב כי ברור לי שמשהו מפריע לו.
-הערה חשובה נוספת- הוא אמר לי שהוא מרגיש שמחשב משתלט לו על החיים והוא ביקש את עזרתי בכך, וכשהתחלנו להתחיל לחפש עזרה, וקבענו פגישה הוא פשוט לא הלך ואמר שהוא יעשה את זה בזמן שלו, כשהוא חושב לנכון (מה שמפחיד אותי זה שהעזרה הזו לא תגיע כלל ויחסינו יתדרדרו)
אני לא יודעת האם עליי להשאיר את המצב כפי שהוא או להתחיל לעשות משהו בנידון,
שכחתי לציין כי שנינו לקראת סוף שנות ה20 לחיינו - וכמובן שיש בנינו אהבה גדולה, אך לצערי אני לא יודעת לאן היא אבדה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרונות
עדי בדיחי04/02/2011שלום moon,
אני מבינה את מה שאת חווה, ובכל זאת אני רוצה שכן תנסי להתייחס ביותר רצינות למה שהוא אומר לך בשורה התחתונה: כל פעם שהוא רוצה לצאת את עייפה, או עובדת, פעם הייתם עושים דברים שהוא אוהב- היום לא. במילים אחרות- הוא כן רוצה בך, כן רוצה בזמן שלכם ביחד. מאוד יכול להיות שהוא לא יודע להמשיג במילים מה בדיוק הוא רוצה (ולכן לא הצלחת להבין ממנו מה בדיוק הוא רוצה חוץ מלבלות), ולכן הוא מבטא עצמו במעשים: לשבת כל היום מול המחשב ולא להענות לדרישותייך לבצע מטלות. אפרופו דרישות- כשהן באות כדרישה, כפקודה, מראש את מעליו, והוא אמור להיות כפוף להוראות שלך, עד כמה שאת לא מתכוונת להיות מפקדת- הוא כנראה כן תופס את זה ככה, ולכן גם מתנגד. אם תשאלי אותו מה הוא מוכן לעשות מבין כל מטלות הבית שאת לא מספיקה- אולי תקבל תשובה (ומציאות) אחרת..
לגבי השחיקה- את יכולה לקרוא לזה ככה, למרות שאני לא חושבת שהשחיקה שאת מתכוונת אליה זה מה שקורה. אני חושבת שבכך שאמר לך שאת עייפה כשהוא רוצה לבלות יחד, הוא בעצם גם אומר לך- המצב הזה יכול להשתנות, בואי תזמיני, תיזמי, תעשי, אני אבוא. נסי כן להתאים את עצמך אלייך בבחינת לו"ז וסוגי בילוי- כי מה שחשוב לך זה לא הסנוקר שהוא אוהב.. מה שחשוב לך זה הביחד. את תופתעי לגלות שאם את באה לקראתו, ומאפשרת את הבילוי שהוא מעדיף- לא רחוק היום בו הוא יבצע שטיפת כלים, או יעזוב את המחשב (אפילו לכמה רגעים כדי לדבר איתך).
כאשר אין תקשורת והיחסים מעורערים, או במשבר- טבעי שהחוסר הזה יתבטא גם בחוסר משיכה מינית. אנחנו כבני אדם מעוצבים ככה שכשיש משבר- אנחנו מתרחקים. הריחוק מתבטא בתקשורת, בריחוק רגשי ובריחוק פיזי- כדי לא להיפגש עם המקום או האובייקט הכועס.
יתכן מאוד והוא בורח מתקשורת איתך אל המחשב (אגב לפי מה שתארת לא בטוח שזאת התמכרות טהורה, יתכן ויותר נוח להאשים את המחשב כשהיחסים ביניכם פחות טובים). אם כן לדעתך מדובר בהתמכרות (כזאת שגורמת לו לסדר את הלו"ז לפי המחשב, כזאת שמונעת ממנו תחומים חשובים אחרים, קימה בלילה למחשב, או בקיצור- רוב היממה מול המחשב כאשר לא מעניין אותו כלום פרט אליו)- אם כך המצב, את כן צריכה לעשות שינוי ולהודיע לו שהוא חייב לקבל עזרה, שאת לא מוכנה להמשיך במצב הזה ולהיות דווקא פה יותר דרשנית. אבל- זה חייב להגיע אחרי שהצלחת לבלות איתו ולהעביר זמן איכות איתו, בדרך שלו ובזמן שלו- על מנת לקרב אותו אלייך ובכך לתת לו הרגשה שאתם באותה סירה- ואז קבלת העזרה והיוזמה שלך לכך- לא תיתקל בהתנגדות כ"כ נחרצת. אולי הוא יפנה אלייך שוב "תעזרי לי", ותשובתך תהיה- תסמוך עליי, בוא נעשה את זה יחד. ככה הרבה יותר קל והמצב פחות מביא לחרדה. אגב לקבוע פגישה ולקבל עזרה- כדאי שתציעי לו שתצטרפי אליו.. לתת לו הרגשה שזאת בעיה של שניכם.
מקוה שהדברים הועילו, ואשמח אם תחזרי אלינו לעדכן בהתפתחויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)