מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה!A04/02/2011
כשגבר מנתק קשר עם מישהי בטענה ש"זה מערער אותו בקשר עם בת-זוגתו" (הגבר הזה מכיר אותי בערך נניח 3 שנים ועדיין שומר איתי על קשר חסר הגדרה) וכשהחבר שלו אומר לי לאחר הניתוק הפתאומי..."הוא לא צריך אותך על הראש שלו,הבנאדם כבר יותר מבן 30! הוא מנסה להתייצב בחיים שלו ואת מפריעה לו!" (כמובן שהחבר שלו גס רוח בהרבה לעומתו,אני לא חושבת שהוא היה מתבטא ככה..)
ולפני הניתוק הזה בינינו הרגשתי בטון דיבור שלו קנאה ומשיכה כלפי...) ואז כשהעניינים התחממו במקצת...הוא נכנס לבהלה אמר לי שהוא "מאוהב!" (לא בי...) אבל זה נשמע לי מופרך..... ולא היה מסוגל לתקשר איתי ואז החבר שלו אמר לי את מה שאמר...
הגבר הזה כל היום "מחפש" כל הזמן כביכול ב"מערכת יחסים" מתוסבך משהו......
מה זה אומר? אני הייתי בטוחה עד אותו רגע שהוא מת עלי!
היה ביניינו קשר אפלטוני מטורף!
חסר הגדרה אבל מטריף!
ולא רק בקטע של משיכה...בכלל עד אותו רגע היינו ממש החברים הכי טובים מה שנקרא...ואני נראת מעולה...מוזר ברמות..
מה אתם חושבים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררי עם עצמך מה את רוצה ממנו
דורית כהן05/02/2011A היקרה, מה שאת כותבת נשמע אכן מוזר ובלתי רגיל. בגיל 30 נדמה לי שרוב האנשים כבר מחפשים קשר רציני ורוצים להתמסד עם מישהי. אני חושבת שאם זה לא קרה ביניכם 3 שנים - כנראה שהוא לא שלם עם הקשר איתך ורוצה להתקדם הלאה, אלא שהקשר איתך שהוא לא לכאן ולא לשם - לא רק ידידות אפלטונית ולא ממש זוגיות -לא איפשר לו להתנתק ולעבור למישהי אחרת, ואולי בגלל זה הוא עשה לאחרונה את הניתוק הזה ממך.
האם ערכת איתו שיחה שבה הבהרת איך את מרגישה כלפיו? אם את אוהבת אותו והוא מתאים לך בתור בן זוג לחיים - אולי את צריכה למצוא הזדמנות ולהבהיר זאת מולו. עושה רושם ששניכם נמנעתם לעשות שיחה רצינית על היחסים שלכם. יש מצב שהוא לא העיז לעשות צעדים בכיוון שלך מחשש שאולי את לא באמת רוצה אותו. יש גברים שמאוד קשה להם ליזום מחשש לדחייה.
לסיכום - שווה שתבהירי לעצמך קודם כל מה א ת רוצה איתו, ואז אם אם ממש אוהבת ורוצה אותו בחיים שלך בתור בן זוג לכל דבר - עירכי איתו שיחה לבדיקת האופציה הזאת ביניכם. אם את לא באמת רוצה אותו אלא רוצה להחזיק אותו צמוד אלייך כי זה תורם לך בינתיים - אז אפשר להבין למה הוא רוצה לעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין...
A05/02/2011אני לא יודעת אם קראת את ההודעות הקודמות שלי כשדיברתי עם מוניקה...
אבל קודם אני רוצה לשאול אותך משהו...
את מתכוונת שאם הוא לא התחתן עד עכשיו (והוא קרוב כבר לגיל 34 עכשיו...אם לא ציינתי קודם את הגיל העכשוי שלו...)
אחרי כל הסיפור הזה ביניינו....כנראה שהוא לא ממש התנתק ממני רגשית?
אולי הוא לא מצליח להתחתן כי הוא עדין מרגיש שאני היא זאת שהוא באמת אוהב..?
יש בזה משהו כשאני חושבת על זה....ובאמת אחרי כל מה שקרה דיברתי אליו בצורה לא מעט פוגעת...והוא באמת בנאדם מאוד רגיש....
גם מישהי ששמעה את הסיפור ביניינו שהיא בת 56 ויש לה ילדות נשואות...אמרה לי לפי מה שהיא שמעה שהיא בטוחה שהוא אהב אותי...אפילו מאוד....והיא הסבירה לי שאם הוא היה כל כך "מאוהב" במישהי שהיא לא אני..כמו שהוא אמר....הוא כבר מזמן היה נשוי ואולי כבר עם ילד/ילדה....
באמת משהו פה בלי מובן....וגם אם אני כותבת לו מכתב יש לי דילמה מאוד מ-א-ו-ד גדולה....אני לא יודעת איך לנסח את המכתב....לאיזה כיוון בכלל.....מה לכתוב....ואני גם מפחדת מאוד מהתגובה שלו...(אם בכלל..את יודעת...)
מה את חושבת?
ושוב תודה רבה רבה לכולכן שאתן עוזרות לי כל כך!!! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו כשאני חושבת על זה..
A05/02/2011הייתי ונשארתי רצינית לגביו.
אפילו...אני חושבת....שאם הייתי יכולה....הייתי מתחתנת איתו...למרות גילי הצעיר 21....אני מבחינתי חושבת שאין אדם שמתאים לי יותר ממנו...מצידי..הייתי עוברת לקיבוץ ניר-עם בנגב....רק כדי להיות איתו (: (אני חיפאית..)
שם הכרתי אותו....בבאר-שבע....
אוף..אני משתגעת. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בנושא
A20/02/2011יש לי הרגשה שצדקת בקשר לזה שאמרת שיכול להיות שהוא חושש מדחייה ממני....ולכן הוא לא יוצר קשר...אני חושבת שאת די צודקת כי שוב פעם גם בשיחה האחרונה הזאת שהייתה לי איתו לאחר שנתיים של ייסורים זה יצא כאילו שאני בכלל לא מעוניינת בו אפילו שלא התכוונתי ושוב-שוב,שני הצדדים ממשיכים להיות פגועים....עד כמה אהבה יכולה להכאיב?
מיאושת לגמרי.
צריכה עזרה..
תודה כל אופן..
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)