מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מלכת הטעויות...מיכל06/02/2011
עדי היקרה.
ערב טוב ושוב אני חוזרת עם התנהגות שגורמת לי לחשוב כבנאדם הכי חלש בעולם.
לאחר לקיחת החלטה ולהתנתק מהחבר, עברו כשבועיים וגעגועים גרמו לי ליצור קשר בצורה כלשהי, ומהון להון שיחת טלפון ועוד אחת...ונפגשנו בסופ"ש
פגישה שמלבד כייף ותשוקה לא היה בה כלום
היה זה בילוי בלבד, לא שוחחנו בעצם עלינו אלא על כל שטות שבעולם
מלבד להצהיר כמה אנו מאוהבים לא היה שום דבר עמוק
בנוסף לאור המקרה לפני כשבועיים בביתו לא קיבלתי שום התנצלות או יוזמה כלשהי לתיקון הנעשה, הרגשתי שכנראה אני כל כך מובנת מאליה וזה הפך להיות מעין "לא צריך להתאמץ" והכל נסלח .ובנוסף רצה שאגיע שוב לביתו בתום הבילוי בסוף הלילה ,כמובן שסרבתי, אך הרגשתי כל כל מטומטמת בזה שניסיתי לשאוב אותו אליי בהסבר של תעשה את הצעדים המתאימים, אל תסתיר אותי וכיו"ב ...ואז הכל יהיה פשוט ונורמלי
כמובן שהוא לא בעניין ולמחרת הרגשתי שהוא נמנע מלדבר איתי מלבד שיחה אחת קצרה ומאוד "יבשה" וכמובן מעין התחמקות של אני צופה כרגע בטלווזיה...שום רגש .כלום.
מצב הרוח שלי ברצפה, אני מרגישה שאני מנסה להילחם על מישהו שלא מוכן לעשות כלום
היום ניסיתי לשוחח שוב והכל פשוט אטום, מלבד שיחות שקשורות לעבודה וכו'
שום הבעת רגשות , שום רצון לפגוש אותי.ואני עוד שואלת בטיפשותי:"התגעגעת"? אני מרגישה שאיבדתי את עצמי בקשר ההזוי הנ"ל
לא מצליחה להתנתק, כל יום אני מחליטה שזהו..כל דקה שלא אתקשר...לא אתייחס...אבל זה מעין תחושה שמשתלטת וגורמת להיות חלשה ולהתנהג כמו ילדה חסרת אופי
באמת מה שנכתב פה מעל ומעבר וקיבלתי את התשובות והכל תלוי רק בי ו... ו...
אבל למען השם זה לא עובר לי, יש לי כאבים פיזיים מכל הסיפור וזה נעשה פשוט קשה יותר
אני ממש משתגעת.אובדת עצות
באמת שקשה להרפות זה מעין חזק ממני
תודה וסליחה על אורך המייל והחפירות בפרטים..
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים חייבים לטעות לפני שממשיכים
עדי בדיחי08/02/2011הי שוב נועה,
אני מבינה ממה שאת כותבת שקשה לך מאוד להתנתק מהקשר, וגם- לקבל שהקשר הזה לא עבורך ועושה לך לא טוב. שוב קיבלת הוכחות שהוא לא מעוניין ברצינות-בך, שוב הוא מודיע לך שאינו מעוניין להאריך בשיחות, קרי "אני צופה בטלויזיה", וכו'. מצד שני, אם לא היית עושה את ה"טעויות" האלו - אולי לא היית מבינה עד כמה זה באמת לא בשבילך. לפעמים בראש אנחנו מבינים מצוין שמה שאנחנו עושים שגוי, אבל עד שזה לא פוגע במטרה- בלב, לא נעשה שינוי. וייתכן וזה מה שאת חווה או צריכה לחוות כדי להבין שאת חייבת, ממש חייבת, לצאת מהרצון לשוב לזרועות שלא היו מכילות אותך אז, וגם לא בעתיד (ולא כי את לא שווה את זה..). אפשר גם להסתכל על זה כ"וידוא הריגה"- אולי משהו בך רוצה להיות בטוח שאת לא מפסידה כלום בקשר הזה, וע"י ההוכחות שהוא מספק לך, הבחור- את עוזבת שלמה יותר את הקשר. קצת מעוות- אבל הרבה פעמים משם אנחנו פועלים.. למנוע תחושות פספוס ואשמה בהמשך.
אני מציעה לך את הדבר הפשוט, ולאחר מכן אולי משהו יותר עמוק- ההצעה הראשונה היא פשוט לחרוש את החברים, אינטרנט ומה שבא- ולהתחיל לצאת למקומות בילוי, לגלוש בפורומים, להתכתב, לנסות להתרגש מחדש, להכניס את עצמך, בכוח, גם אם את לא ממש בעינין, לסיטואציות חברתיות, המוניות גם בא בחשבון- כמו מסיבות, בילויים כאלה ואחרים- כדי לגרום לך להבין שאת אטרקטיבית בחוץ, וכדי לתת לך להרגיש שהביטחון שלך בעצמך עולה חזרה. כל דבר שיכול להסיח את דעתך ולתת לך אפילו את האשליה- שאת בקשר אחר (למשל, וירטואלי).
ההצעה השניה, היא, שאם את לא מזהה שאת מצליחה להתנתק ממנו- לגשת בכל זאת לאיש מקצוע, זה יכול להיות אימון אישי, טיפול, לא חשוב- להגיע לאיש מקצוע שיכיל את התחושות שלך ויעזור לך לזהות מה בעצמך גורם לך להישאב כ"כ, ולעזור לך גם להתמקד על דרך שתהיה לך בריאה יותר. זה יכול לקחת 3-4 שיחות, ואולי יותר- תלוי כמה את תרצי לפתוח. אני חושבת שפניה כזאת לייעוץ יכולה לעשות כמה דברים- החשוב ביותר זה לזהות ולהכיר את עצמך טוב יותר. ולהבין, באמת לנסות לאתר גורם, מה גורם לי להתנהג ככה, X או Y , אבל מעבר לרמה השטוחה הרציונלית. ז"א, לנסות להעלות גם תכנים שאולי לא היית מודעת אליהם. מעבר לזה, זה מאפשר לך לפרוק כמו שצריך את מה שאת מרגישה, את רגועה יותר, את מרגישה שמישהו מכיל אותך, ובזה עשית המון. להמשך , לקשר הבא- את כבר תגיעי אדם אחר בבחינת התובנות שלך.
אל תרגישי רע שקיבלת כאן הכלה/הדרכה איך לפעול ובכל זאת את מתקשה.. כפי שכתבתי, בראש הכל מסתדר פיקס. בלב- זה סיפור אחר ומורכב יותר.. תמשיכי לעדכן, אנחנו פה. טעויות הן לאו דווקא שליליות בבחינת מה שהן מלמדות אותנו. זה הרבה יותר עוצמתי, לפעמים , מללכת ישר ובדרך הנכונה.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד פרט טכני
עדי בדיחי08/02/2011אה, ויהיה כדאי להמשיך את השירשור המקורי, כדי שנוכל להבין באיזה הקשר הדברים נאמרים. רוב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)