מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה שוב להיות היחידהאופטימית07/02/2011
זה הולך להיות ארוך במיוחד אבל זה רק תמצית הדברים-אני מגוללת כאן מסכת של 4 שנים
בעלי ואני נשואים 7 שנים עם ילדים אנחנו אוהבים ושנינו "אנשי משפחה".היחסים בינינו היו מלאי עליות ומורדות אבל ברגע שבעלי התחיל לאסוף עשרות מעריצות ולהתעלם ממני זה הפך לאסון ואין לי מושג איך הקשר הזה שרד בכלל.
היתה תקופה ארוכה מאד שזה החמיר עד שזה הפך אצלו לאובססיה חולנית ואני כמעט נהייתי חולה מכעס. הוא היה שקוע בעניניו (כשהוא היה בבית ממש מול הפרצוף שלי הוא היה פשוט הולך לאיבוד כל היום והלילה במחשב וטלפון) ואני הייתי שקועה בלרדוף אותו ולכעוס.מה שהחמיר את המצב.אני הייתי כועסת ובוכה והוא היה מעניש בהתעלמות טוטלית לשלושה ימים.אני הייתי מתחננת והוא היה מסתגר יותר.זה היה קורה כמעט כל הזמן (הערה חשובה:הבגידות לא הגיעו למישור הפיזי)
בשלב מסוים החלטתי לשנות גישה בהתחלה עזבתי לכמה ימים בעקבות מריבה מה שהשאיר אותו המום ואחרי שחזרתי והוא התנצל והשתדלתי לא להציק לו בנושא או לעקוב אחריו ומצד שני להפסיק להיות סמרטוט ולעמוד על שלי בנושאים מסוימים. והכי חשוב להתעלם מה"סצנות" שלו או אפילו להתעלם בעצמי ממנו מה שגרם לו להפסיק עם זה. עם הזמן(תהליך של כשנה וחצי לפחות) הוא ירד באובססיביות ואפילו ניסה להפסיק עם הקשרים והקשר בינינו השתפר והשתפר היום דברים נראים אחרת וטוב לנו ביחד
אבל
הבעיה שתפסתי אותו שוב מספר פעמים מדבר עם בנות (לא באינטנסיביות של פעם) ונותן להן להתאהב בו ולהרגיש שיש קשר ביניהם לא שיש לו בעיה לאבד קשר כזה,בשבילו זה לא משמעותי הוא יכול להשיג מאה אחרות(ראיתי במו עיני) הוא פשוט מחליף!
בכלל כל צורת השיחה שלו עם נשים היא פלרטטנית וגם כשלא מפלרטט אין לו שום גבולות ולא אכפת לו כשכל מיני בנות נדבקות (מכירה את כל אלה שבדיוק ב12 בלילה מטרידים אותן אנשים מפחידים בפייסבוק והן חייבות את עזרת המושיע?) אז עכשיו הוא הפסיק לענות-לפחות כשהוא בבית אז עכשיו יש רק צלצולים מעיקים או הודעות באמצע הלילה.
זה בלתי נסבל,ודי נראה לי שהוא נהנה מזה שזה מטריף אותי-אבל כשהתנהגות מסוימת לא משתלמת לו הוא מפסיק אותה.הצלחתי לגרום לרוב המכריע של הדברים להעלם-אפילו עניין הבנות הפך למינורי אבל עדיין לא נעלם לגמרי
מצד אחד זה יופי שבשבילו זה סתם צורך בתשומת לב או משהו כזה ולמרות המלים היפות אף אחת לא באמת חשובה לו אבל לי זה מפריע עד כאב ואני לא מוכנה לחיות בשלום עם התחביב הזה שלו-אני מבחינתי כבר לא מאמינה לשום"ידידות" שהוא יכול עד מחר להגיד שזה תמים אני יודעת שלא
הנישואים האלה היו כבר כל כך הרוסים ובכל זאת השתקמו כי אני מאמינה שהכל אפשרי
אבל אני כל כך עייפה וזקוקה לעזרה
מישהו יכול לעזור בעצה? (אפשר גם עצה נועזת או מקורית) אני רוצה לחזור להיות האחת והיחידה בלי מעריצות מסביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם הדחופה-אני בטוחה שיש פתרון
אופטימית07/02/2011ולא מתכוונת לפרידה ,אני יודעת שהוא אוהב אותי אני חושבת שהוא נהנה שאני מקנאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתכם הדחופה-אני בטוחה שיש פתרון - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/02/2011אופטימית יקרה,
ראשית, כל הכבוד לך על התנהלותך!
דווקא בשעת משבר, כאשר היית לבד בתוך ה"ביחד", מתוסכלת ומיואשת, כאשר לא הבכי, לא התחנונים ולא הכעס הצליחו לחדור את המסך האטום אשר בעלך בחר להעמיד ביניכם, כאשר חייך התנהלו בניגוד גמור לערך/צורך חשוב עבורך, ערך המשפחתיות (כפי שכתבת, אתם "אנשי משפחה"), גילית תושייה ובעזרת תעצומות נפש אדירות החלטת לקחת את חייך בידייך, לעשות מעשה ולשנות את כללי המשחק, והצלחת!
נראה כי יש בך יכולות להתמודד עם קשיים רגשיים ונפשיים בעזרת השכל הישר שלך, אומץ ליבך, החלטיותך ונחישותך. יכולות אלה טבועות במבנה אישיותך, ובעזרתן, באמת הכל אפשרי!
בתחילת דברייך כתבת " היחסים בינינו היו מלאי עליות ומורדות אבל ברגע שבעלי התחיל לאסוף עשרות מעריצות ...". מתי ולמה הוא התחיל ל"אסוף מעריצות"? האם קרה אירוע כלשהו בעקבותיו הוא התחיל לנהוג כך?
אני מתרשמת שהתנהלותו מונעת מרצון וצורך שלו להיות מוקף בתשומת לב חיובית בלתי-פוסקת. ה"מעריצות" שלו מספקות לו צורך זה בכל שעות היממה, הן ממש זקוקות לו, ל"מושיע", כפי שכתבת.
כמו כן, יש לו, כנראה, צורך גדול בריגושים, לכן הוא מחליף את ה"מעריצות" הנ"ל אחת לכמה זמן, "מעריצה" חדשה מביאה עימה ריגוש חדש. גם הפלרטוטים המאפיינים את התנהלותו מספקים לו ריגושים ותשומת-לב.
כאשר פנית לרגשות שלו, כעסת, בכית, בקשת, התחננת, הייתה זו תשומת-לב, אמנם, אך לא נעימה/חיובית מבחינתו, ולכן הוא התעלם ממך, לעומת זאת, כאשר נעלמת לו לכמה ימים, או כאשר את בוחרת להתעלם ממנו ומונעת ממנו תשומת-לב לחלוטין, הוא מייד "מתיישר", כפי שכתבת, "כשהתנהגות מסוימת לא משתלמת לו הוא מפסיק אותה."
יותר מכל הוא זקוק לתשומת-לב אוהדת/חיובית ממך.
כדי שכל כולו יהיה רק שלך, נסי לעטוף אותו בתשומת הלב החיובית והאוהדת לה הוא נזקק.
נסי לרתום אותו לעשיית דברים משותפים הגורמים לריגושים, אותם הוא צריך.
כאשר תגייסי אותו לעשייה משותפת המספקת לו את הצרכים הנ"ל, הוא יהיה עבורך בלבד מתוך רצון להמשיך ולזכות בתשומת הלב שלך ובריגושים, שני הדברים שמניעים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מוניקה-ולעניין הטריגר להתנהגות
אופטימית08/02/2011תודה רבה על תשובתך המושקעת ועל הפירגון הרב
זה מעודד ונותן כח
מה שאת אומרת באמת נשמע לי נכון וקולע-אני אעשה את זה.
זה בטוח לא יזיק
שאלת איזה ארוע היה הטריגר להתנהגות-זו שרשרת ארועים:
1-לידת הילד הבכור
הוא התוודה בפניי לאחרונה שעם כל אהבתו לילד הוא הרגיש שתשומת הלב נלקחת ממנו ושהרגיש מאז מצוקה מסוימת. לא כעסתי כי שמעתי על תופעה כזאת. (האמת מאד הערכתי את אומץ הלב בווידוי זה)
2-אחרי 9 חודשים הוא קיבל עבודה רחוק מהבית
ובמשמרות ונשאר לגור בין 3 ל4 ימים כל שבוע במקום העבודה
במשמרות הצהריים והלילה היה לו את כל הזמן שבעולם וגם משעמם-מה שהוסיף שיעמום ובדידות למשוואה נוסף על קשיים מסוימים בבית(בוא נאמר שלצערי אני פחות מסודרת מאמא שלו שהיא מין סופר וומן וגם אין לה ילדים קטנים בבית ואנחנו גם באים מרקעים ומנטליות שונים מאד)למרות שהיו לו כבר מכרה או שתיים הקשר היה בגדר הסביר
3-הקש ששבר את גב הגמל היה לידת הילד השני
כחודשיים לפני לידת הבת(הבן היה בן שנתיים וקצת) התחילו דברים להסתבך -לי התחילו מצבי רוח הורמונליים מדי פעם ופתאום ממש פתאום התחילו לו שיחות טלפון מסתוריות בשעות מוזרות ,המון הודעות טקסט מסביב לשעון וכו' והוא שהיה כל כך אוהב וסבלני הפך לחסר סבלנות ומרוחק
לגבי ה"מעריצות"-היו לו עשרות ואני לא מגזימה יום אחד גיליתי שבלילה אחד הוא ניסה לפתוח בשיחה עם לא פחות מ 34 !!!! אנשים במסנג'ר שלו מתוכם רק 2 גברים.כמעט כולם שוחחו איתו. עם 4 בנות לפחות הוא שוחח במקביל למשך רוב הלילה עם אחרות השיחות היו קצרות יותר מי חמש דקות ומי שעתיים.
יום אחד ראיתי אותו מתכתב בצ'ט עם 8 אנשים במקביל ובלי להתבלבל ותוך כדי כך גם פותח כל מיני דברים בפייסבוק ומדי פעם עונה לטלפונים והודעות.
אני לא יודעת מה זה יותר גאונות או טירוף?
לזכותו ייאמר שלפני כמעט שנה הוא התעקש לקנות אוטו כדי להגיע כל יום הביתה-שעה הלוך שעה חזור וכך הוא אכן עושה.
ואתמול הייתי נחמדה וכשבאתי לשבת לידו הוא הניח את האייפון בצד ולא נגע בו יותר להפתעתי הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מוניקה-ולעניין הטריגר להתנהגות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/02/2011אופטימית יקרה,
עם בואו של הילד הראשון הזוגיות מקבלת מימד נוסף, מימד של הורות, והופכת להיות חלק ממשהו רחב יותר, חלק ממשפחה. שינוי זה מלווה בקשיים גשמיים ונפשיים של כל אחד מבני-הזוג.
ההתמודדות עם הקשיים הנ"ל, המתקיימים במישורים מקבילים בו זמנית, אינה פשוטה ולעיתים, כתוצאה מהעומס הפיסי והרגשי, המוטל על כל אחד מבני הזוג, הזוגיות נדחקת הצידה ונוצר ריחוק.
גם אתם חוויתם קשיים דומים, ובעלך נאלץ להתמודד עם תשומת לב מופחתת.
המרחק הפיסי אשר נכפה עליו, במסגרת עבודתו, לא היה קל עבורו, ובצרוף היותך עמוסה עם הילדים, הוא "ברח למחוזות זרים" כדי לספק לעצמו את הצורך בתשומת-לב.
במהלך החיפוש שלו אחר תשומת הלב, לה הוא נזקק, התגלו אצלו יכולות מדהימות (אני "הולכת" על הגאונות...) אותן תוכלי לגייס לטובת המשפחה.
עושה רושם שהוא אוהב אותך ואת משפחתכם ושחשוב לו להיות נוכח ברמה יומיומית (ולכן הוא התעקש על הרכב), ולזכות בקרבתך ותשומת-ליבך.
עשייה משותפת, תמיכה הדדית ושיתוף יספקו לו את תשומת ליבך וקרבתך, ימקדו אותו בך, וכך תכבשי, חזרה, את מעמדך, כאישה היחידה בחייו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)