מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוניקה! אני פשוט חייבת את עזרתך!!A07/02/2011
את לא מבינה...פשוט לא מבינה מה קרה אתמול בשעה 11 בלילה.....התקשרתי אליו!!
דיברנו...הוא התענין בי,הסביר לי כמה אני חכמה ושהוא סולח לי וכו'.....אני הרגשתי קצת מתח מיני...אפילו שלא דיברנו על התחום הזה בכלל....ואז הוא בעקיפין כזה אומר לי שהוא
נשוי....אבל! אני בטוחה ב-100 % שהוא שיקר! היה שם סטירה מסויימת שהסגירה אותו שזה שקר אבל שיחקתי אותה כאילו אני מאמינה לו.....עכשיו,לראשונה בחיי אני קולטת משהו ואני לא מבינה איך לא קלטתי את זה קודם! הבנאדם הזה קצת לא כל כך..
איך להגיד את זה...? מערוער בנפשו...הוא לא יציב....אני עדין מאוד אוהבת אותו...אבל פתאום אני מבינה והאמת יש בי סוג של הקלה....זה לא שאני לא הייתי בסדר והכל....אני חושבת שהוא עובר תקופה לא קלה ואמא שלי אומרת שהוא אפילו מיואש.....אני הרגשתי שהוא מדבר איתי באופן שונה ממה שהוא דיבר איתי לפני שנתיים....כאילו שעובר עליו משהו....
הרי אמא שלי הייתה האחרונה ששמעה אותו כשהוא דיבר איתה בטלפון וכבר אז היא אמרה שהוא חלש ושהוא בנאדם קצת מוזר....והיא אפילו ריחמה עליו קצת וחשבה שהוא קצת מסכן...והיא ממש שמעה איך הוא לא היה מסוגל לדבר איתה...הוא פשוט רעד...
אני יודעת שהוא אוהב אותי. גם אמא שלי מאז שהיא שמעה את הסיפור ובמיוחד שהיא שמעה את איך שהוא דיבר איתה ואיך הוא רעד....בטוחה שהוא מאוד אוהב אותי...
אני חושבת שהבנאדם כבר לא יתחתן לעולם. אני קלטתי אותו. הוא מפחד פחד מוות מכל הקטע הזה של חתונה...הוא פשוט לא בנוי לזה....ואמא שלי הסבירה לי שעל אחד כמה וכמה שהוא לא מסוגל להיות עם מישהי אחרת בגילו,כי אשה בן 29 נניח כבר רוצה להתמסד וזה...ואין מצב שהוא יצליח לממש לה את זה...
עכשיו,אם כבר הוא היה רוצה מישהי...הוא היה רוצה אותי...הוא לבד עכשיו,אני יודעת והוא אובד עצות...הייתה גם איזה הודעה בפייסבוק שלו שבאמת נשמע שם מדוכא עכשיו כשאני חושבת על זה.....
עכשיו,הוא כרגע שיקר שהוא נשוי כי שוב פעם הוא לא מסוגל להתמודד איתי.....כנראה שהרגש שלו נמשך אלי אבל השכל שלו אומר שלא ואני עדין לא מבינה למה....?
אמא שלי אמרה לי שבטח אחרי השיחה ביניינו הוא התהפך בן השמיכות....
כרגע,הוא אמר שהוא נשוי אבל!! אני בטוחה שאם עכשיו הוא חושב שאני כביכול חושבת שהוא נשוי-אז בטח אני אמשיך הלאה וכבר אמצא לי מישהו אחר ואז אני כבר אשכח ממנו.
עכשיו,גם אם זה הוא לא יוכל להשלים!!
אני חושבת שהוא משתגע עכשיו...אני אוהבת אותו ונמשכת אליו....את זוכרת איך הוא
הפגין אז משיכה כלפי? ולא משנה כמה הוא ניסה להסתיר...
אני יודעת שהוא בטח יודע שאני האחת בשבילו...אני הכי הכי יפה מכל בחורה שהוא יכול להשיג...באמת,אני אומרת לך,מוניקה....אני יפהייפיה ואני מעל מטר 70....אני פשוט נראת כמו דוגמנית...(אני לא משתחצנת,אבל חשוב שתדעי...)
והוא האמת לא נראה משהו...אבל בכל זאת,אני רק שומעת את הקול שלו ואני נטרפת...בחיי......:(
אני לא יודעת מה להיות ביניינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה את,מוניקה? בבקשה...
A07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה! אני פשוט חייבת את עזרתך!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/02/2011A יקרה,
ראשית, כל הכבוד לך!
התגברת על הפחדים והחששות שהיו לך, "הלכת" עם הלב שלך, עם הרצון שלך, עם התחושות שלך ויצרת עימו קשר.
לגבי התגובות והאמירות שלו בשיחה... לפני שהתקשרת אליו "התבשלת" היטב עם עצמך לגבי מה יהיה בשיחה זו, לו, לעומת זאת, לא הייתה הזדמנות ל"התכונן" לשיחה איתך, הוא, בוודאי, היה מופתע מאוד.
ייתכן כי תגובותיו ותשובותיו נבעו מההפתעה, אך עלייך להביא בחשבון גם אפשרות אחרת, שאינה בהכרח פחות טובה עבורך.
קיימת האפשרות שהעלאת, שהוא "יתהפך בין שהשמיכות" מספר ימים ואז יתקשר במטרה לנסות לחדש את הקשר ולהתקדם איתך למערכת יחסים רצינית יותר, אך קיימת גם האפשרות שזה לא יקרה, ולא משנה הסיבה (פחד ממחויבות, קשר אחר וכד').
אם את חשה, לאחר השיחה, כי יש טעם לאפשר לו מספר ימים לחזור אלייך, המתיני אותם, במידה ולא, המשיכי בחייך ומצאי לך איש ראוי ליצור עימו זוגיות בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו....
A08/02/2011אני עכשיו בעצמי גם התחלתי להתבשל ופתאום קלטתי עוד משהו!! אני בטוחה-בטוחה-בטוחה-.....שהכל אצלו היה מעטפת כזו...הוא ניסה לשחק אותה "קריר" בעל "בטחון עצמי" "גברי" "בוגר".....אבל הייי..........אני מכירה אותו......אני בטוחה שבפנים עמוק בתוכו הוא נטרף כשהוא שמע את הקול שלו....וואלה,יפה שהוא ניסה...חח אני חושבת שלא הלך לו....אין,אין,הוא מת עלי....חוץ מזה אני באמת גאה בעצמי (: את לא מבינה מה גודלה העצום של הלבנה העצומה שירדה לי מהלב עכשיו!!!!
הייתי בטוחה שאני אבכה אחרי השיחה ואז מצאתי את עצמי מחוייכת (: זה לא יאומן!!!
תקשיבי,לא משנה כבר מה יהיה,יתקשר-לא יתקשר......אני את שלי עשיתי (: שיחקתי אותה! חח איזה אושר......
כבר לא עד-כדי-כך אכפת לי......בכל מקרה סגרתי פה מעגל...בכוחות עצמי....ואם הוא לא יתקשר,אני אמשיך בלב שלם הלאה......
למרות שאני בטוחה שהוא מתחרפן עכשיו בכל מובן המילה.....
תודה תודה לך מוניקה!!!!
אשמח לשמוע אם יש לך משהו נוסף לומר....את מדהימה!!! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לנשום! דחוף!!!
A09/02/2011הוא התקשר עכשיו!!!! ואני אשכרה ל א ע נ י ת י ל ו !!!
אני לא מבינה מה קרה לי? מה קורה לי?! אבל.......אני לא רוצה אותו.
איך?? כאילו....אני לא מבינה מה הדבר הזה שמתרחש פה עכשיו......כאילו אני בחלום....אני מבולבלת לגמרי......אני קצת מרגישה שאני לא במציאות....אני פשוט....
מוניקה....? מה לעשות עכשיו...?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לנשום! דחוף!!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/02/2011A יקרה,
עד שיצרת עמו קשר היית בטוחה שהוא האיש עבורך, רצית אותו והתאווית אליו, חשבת עליו בשעות העירות וחלמת עליו בשנתך.
אזרת עוז והתקשרת ומאז... לא רצית בו יותר וחשת שאת מעדיפה לסגור ולחתום פרק זה בחייך ושאת מוכנה להמשיך ולהתקדם הלאה בלעדיו.
אצלו הדברים התרחשו אחרת, לאחר פרק זמן ארוך מאוד של ניתוק, חזרת לפתע לחייו ומאז, אני מניחה, הוא חושב עלייך...
הפעם הוא היה זה שהספיק לחשוב מה הוא רוצה והפתיע אותך.
גם הפעם אני מציעה לך לנהוג, אך ורק, על-פי תחושותייך ורצונותייך. אולם, לפני שאת מחליטה, "תנשמי", תירגעי מההפתעה הזו, שהוא עשה לך, ורק כאשר תרגישי שאת מסוגלת לקחת החלטות מתוך שיקול דעת ולא מתוך סערת רגשות, עשי זאת.
קחי לך כמה זמן שאת צריכה. הפעם ההחלטה שתיקחי והפעולה שתנקטי תהיינה סופיות. לא תוכלי להתחרט בעוד שנתיים...
למען ההגינות ולמען שלוות הנפש שלך, גם אם תחליטי שפרק זה בחייך באמת חתום ונעול, שתפי אותו בהחלטותייך ובתחושותייך וסיימי את הפרק הזה בחייך בצורה יפה ומכובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שאני שוב.....
A09/02/2011רוצה אותו.
כן,אפשר לומר שאני אוהבת אותו,ז"א-אני אוהבת אותו.
אבל אני עדין מפחדת שהוא בעצמו לא רוצה אותי עדין במאה אחוז....וזה עדין מפחיד אותי....זה מוזר,תמיד יש את החשש הזה......תארי לעצמך שהוא יתקשר רק כדי לומר לי כמה דברים וזהו?! זה יהרוג אותי עוד יותר!! סתם לשמוע את הקול שלו שוב?! זה יכאיב לי!!
אני חושבת שזאת הסיבה האמיתית שלא עניתי לו. אני כל כך מפחדת מהסיטואציה הזאת.......!
תעזרי לי! בבקשה! זה כבר הפך לעניין גורלי עבורי!!
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר!!
A09/02/2011אולי הוא לא נשוי,אבל יכול להיות שיש לו מישהי בכל זאת.....ואולי הקשר שלו איתה חזק מידי כדי שיפרד ממנה בשבילי....???
אני באמת שבורה לרסיסים.....:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ10/02/2011A יקרה,
נראה כי יש לך נטייה (לא חיובית..) לנהל "שיחה" עם הבחור הזה בינך לבינך...להסיק מסקנות לא נכונות מה"שיחה" הזו ולהרגיש רע.
תני לו להשמיע את דבריו. או שתצרי עמו קשר, שוב, ותאמרי לו שראית שהוא חפש אותך ואת חוזרת אליו, או שתמתיני לשיחה נוספת ממנו. עד שלא תשמעי מה יש לו לומר לא תדעי היכן הדברים עומדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר נגמר-בצורה הזויה אבל ממש הזויה
A11/02/2011אני עד עכשיו לא מבינה מה בדיוק הלך ב"שיחה" הזאת ביניינו.....אני בטוחה שזה נגמר סופית....אבל אני לא מבינה עדין איך לנתח את הצורה שבה זה נגמר.......אני חושבת שיש מצב שאני זאת ש"הכנסתי לו מתחת לחגורה" מה שנקרא.....והראתי לו בעצם שאני לא שמה עליו אבל! בצורה חכמה...
א. הראתי לו כמה התקדמתי בחיים.
ב. הייתי אדישה כלפיו...לא כועסת,לא אוהבת,לא נוטרת טינה...סולחת ודיי יבשה...
ג. גרמתי לו להאמין שאני מאמינה שהוא באמת נשוי ואיחלתי לו "מכל הלב" מזל טוב...
ד.באמת אמרתי לו תודה רבה על הכל בצורה יפה.
וזה באמת היה נשמע כנראה מהצד שלו שזה מה שבאמת המצב אצלי כנראה...
אז אני חושבת שזה יצא ככה אפילו בלי ששמתי לב...כנראה מרוב שפחדתי להגיד לו שאני באמת אוהבת אותו זה פשוט נראה קצת כמו ההפך...מרוב שאני בעצמי נלחצתי זה יצא ככה.... אבל איך אומרים?? לא בוכים על חלב שנשפך. תכל'ס זה דיי מגיע לו! שנתיים הבנאדם הזה רצח לי את הלב!! אני באמת אהבתי אותו...אבל הוא התעלל בי נפשית גם אם הוא לא התכוון...זה היה המצב...לא הצלחתי לעבור לקשר אחר...הוא דפק לי את החיים עד ימים אלה....
עדיף שזה נגמר ככה! לפחות שמתי סוף לפרשה הזאת...ואני בטוחה שעכשיו כשהוא באמת מבין שהוא א י ב ד א ו ת י .....זה יכאיב לו בסופו של דבר...כי הוא לא נשוי ולא בטיח והוא גם לא יתחתן לעולם...אם הוא היה מתחתן עם מישהי זו הייתה אני....אחרת הוא כבר היה מתחתן עם מישהי אחרת מזמן...וזה מה שמגיע לו,שיראה שהמשכתי הלאה...הזכרתי לו את קיומי,כדי להכאיב לו ,להזכיר לו אותי ולהגיד לו בעצם:"היי! אני כאן!! אני בסדר! התגברתי והתבגרתי!! ואני כבר לא רוצה אותך!" תמשיך להאמין שאתה ב"מערכת יחסים"....
אבל הוא משקר-רק-לעצמו.
גם אם הוא יתקשר עוד 200 פעם זה נגמר!
אני באמת החלטתי להמשיך הלאה עם החיים שלי ולמצוא מישהו בוגר ולא אחד בן 33 שמתנהג כמו ילד קטן שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו ומשחק לי בנשמה.
בכל אופן,אני לא מתחרטת על כלום....זה היה שווה את זה....סגרתי מעגל.....
אשמח לשמוע מה יש לך לומר,מוניקה.....(: ושוב המון המון המון המון תודה לך על ה כ ל !!!
(-;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר נגמר-בצורה הזויה אבל ממש הזויה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ12/02/2011A יקרה,
לאחר שנתיים בהן כאילו שמת עצמך על HOLD, לא הצלחת לפתח מערכת זוגית כי עדיין היו לך רגשות לבחור הזה ומחשבות עליו ועל מה יכול היה להיות ביניכם אילו הדברים היו קורים אחרת, החלטת, לאחר לבטים, לעשות מעשה וליצור עימו קשר.
השיחה הזו היוותה עבורך סגירת מעגל, כפי שכתבת, ושחררה אותך מהכבלים שכבלו אותך למה שהיה ביניכם, ולמחשבות, שרדפו אותך.
כעת, כאשר את שלמה רגשית ושכלתנית עם העובדה שהקשר הזה היה ונשאר בעבר, תוכלי להמשיך את חייך וליצור למענך, יחד עם איש מתאים לך, מערכת זוגית נכונה וטובה.
העובדה שלקחת החלטה, לא פשוטה עבורך, ועמדת בה, בכבוד, מעידה על היותך אישה בוגרת, החלטית ונחושה. זכרי זאת, תמיד, כאשר תעמדי בפני צומת בחייך.
בהזדמנות זו ברצוני להודות לך על הפרגון ועל מילותייך החמות בפורום, כאשר צירפת את תגובתך ל"אופטימית". שמחתי להיות בשבילך ועבורך, שמחה שיכולתי לעזור.
מאחלת לך זוגיות בריאה ומאושרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ....כמה דברים....
A14/02/2011קודם כל בבקשה,הכל אמת ואני עדין חוזרת ואומרת תודה (:
בקשר לבחור....את יודעת,אפילו שאפשר לומר שאני שלמה עם זה...אני עדין לא יכולה לדעת בודעות שהוא לא מרגיש אלי משהו...אני יודעת שזה אמור להיות לי לא חשוב כבר אבל בכל זאת....עצוב לי,לא משנה מה....כבר שמעתי לא מעט סיפורים על גברים שאפילו התחתנו עם אישה אבל עדין אהבו אישה אחרת....הכל קיים....לא משנה מה,אני בטוחה שהוא יזכור אותי כאהבת חייו....גם אם עכשיו יש לו מישהי וגם זה לא בדיוק ממש בטוח...אני לא חושבת שזה הגיע לרמת האהבה שהייתה לו אלי....יש מצב שאני כבר באמת לא ירצה אותו אבל הוא יצטער על זה וזה כבר יהיה מאוחר מידי...את יודעת כמה סיפורים כאלה קורים? תאמיני לי....אני עוד לא יכולה לדעת מאיפה זה יבוא לי.....הוא יכול גם עוד כמה חודשים להתקשר ולהיות נלהב כלפי ושבור...כמובן,אי אפשר לנבא את העתיד אבל הכל יכול להיות......באהבה אין כללים וחוקים....ואני חושבת שמה שהכי שובר אותו וימשיך לשבור אותו זה העובדה שהוא מכיר אותי מאז שאני בת 16 והיום אני כבר עוד מעט בת 21 והוא.....מעולם אפילו לא שכבנו........אני יודעת שהוא תמיד חלם על הרגע הזה...הרגשתי את זה...גם אני אז רציתי אבל זה היה "אסור" וזה רק עשה את זה עוד יותר חזק ביניינו.....מבחינת גבר לאהוב מישהי ולא לממש את זה במובן הפיזי זה נורא קשה......אני בטוחה......כל הקשר הזה היה אפלטוני ומרגש...רק יחידי סגולה חווים חוויה כזאת...(כך בכל אופן שמעתי..) לפעמים אני נזכרת ברגעים יפים שהיו לי בקרבתו וזה עצוב כזה.....לא יודעת....עצוב שזה נגמר....:( כמה שאני אהבתי אותו...הוא בעצם היה האהבה הראשונה שלי......:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)