מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התרחקות . חוסר שיחה . אך אהבה גדולהנוי08/02/2011
שלום . שמי נוי ואני כבת 17 ,
אני וחבר שלי ביחד כבר שנתיים , יש לציין שזו אהבה ראשונה שלי ושלו , בשנה הראשונה הייתי נפרדת על דברים שהפריעו לי . כמו קינאה , אובססיה , תלותיות וקיצוניות רבה מצידו.
הוא היה נפגע קשות . בוכה שנחזור הפרידות לא ארכו יותר מיום . אך קרה מצב שנפרדתי ממנו והרגשתי מחסם אליו בכדי לחזור , הוא ממש התחנן . בכה , הבטיח ביקש. אך הרגשתי שזה לא נכון להמשיך את הקשר . הוא אמר שלאחר השיחה הזו לא יהיה בנינו יותר קשר . [ מכיון שלא הסכמתי לחזור ] הוא נפגע מאוד והתחיל להתרחק ממני . בפעם הראשונה מאז הקשר באותו התקופה הרגשתי בחסרונו העז , לא ידעתי איך לתקן את הנזק שאליו גרמתי . חייגתי אליו . הוא לא ענה .. שלחתי לו הודעות . הוא לא ענה . רק אחרי יומים קיבלתי ממנו תגובה . וממש בכיתי דמעות שנהיה ביחד כי הבנתי את הטעות שלי ושהוא הגבר שאני באמת רוצה להמשיך איתו לכל חיי .
חזרנו - אך לא קיבלתי את הקשר שרציתי ושהיה בחזרה . דבר ראשון הקנאה נעלמה כלא היתה . האובססיות , הקיצוניות , הכל . וגם השיחות הרבות שהיו בעבר במהלך היום כבר לא התקיימו . הוא מצא ידידות לדבר איתן ולי היו ידידים מאז ומתמיד . אך לעולם לא היה מי שתפס את מקומו ותמיד היה לי את הרצון לדבר ולהתקרב אליו.
הצגתי לו את רגשותי כמה וכמה פעמים . הוא מבטיח שישנה את התנהגותו . אך ללא כל שינוי זה ממשיך . שתי שיחות קצרות ביום מה שלומך והיכן את . מתראים רק שלושה פעמים בשבוע . טוען שאין לו זמן ושהוא רוצה שנתגעגע .
אני מרגישה שאני לא בסדר העדיפויות הראשון אצלו , אך כשאנו נמצאים יחד . זה שתי נשמות תאומות עם כל האהבה והחיבור שאפשר לחלום עליו .
הוא אמר שהריחוק כתוצאה מהפגיעה בעבר. הסברתי לו כמה אני מצטערת .
אך עדיין הקשר לא חוזר לקדמותו .
אני אוהבת אותו מאוד . והוא אותי . אני אובדת עיצות והרבה פעמים שורה עלי עצב רב לפתע . האם אפשר להחזיר את הקשר למה שהוא היה ? ...
האם זה תלוי בי ? .
אניני יודעת . אשמח לתשובה כי אני אובדת עיצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפשר לקשר להיות איפה שהוא היום
עדי בדיחי09/02/2011שלום נוי,
ראשית אני רוצה לציין שאת נשמעת בחורה מאוד בוגרת ומודעת לעצמה. את צעירה- ואת יודעת להגיעל תובנות בוגרות- כל הכבוד לך.
לגבי מה שכתבת לנו כאן- אני מבינה את הקושי שלך, פתאום לקבל משהו אחר לגמרי ממה שהתאהבת בו לראשונה. תכונות שאז הפריעו לך כמו קיצוניות, אובססיה, וקנאה- היום את רוצה אותן בחזרה. מעניין לראות שאותו בחור שאותן תכונות הפריעו לך אצלו, ואולי תרמו לפרידה, היום לא נמצאות שם- ואת בכל זאת מתגעגעת אליהן.. לאהבה אין כללים..
הפגיעה שלו כנראה היתה מאוד קשה. הוא גם אמר שאחרי הפרידה ההיא לא יחזור להיות קשר- ואמנם חזרתם, אך אכן הקשר לא ממש חזר למה שהיה אז. כנראה, וגם בשל גילכם הצעיד ואהבה ראשונה, הפגיעה שהוא חווה היתה קשה, והריחוק שהוא משתמש בו היום הוא פשוט כלי להגן על עצמו מפני עוד פגיעות. יתכן והוא לא מראה לך קנאה, אובססיביות וקיצוניות- דווקא כי זה מזכיר את מה שהיה אז, ויגרום לקשר לחזור כמו שוהא עם אותו אופי ואותן תכונות קשר- ואז הוא חשוף יותרץ ניס להבין שכשאנחנו נפגעים אנחנו יכולים גם להתנהג נורא מוזר, אבל זה מנגנון ההגנה של כולנו.
אני מציעה שתנסי להתמקש ברגעים שאתם כן יחד עליהם את מדווחת כרגעים נהדרים. נסי להבין, שכדי לאחות את הפצעים (גם שלך), דרוש הרבה הרבה זמןץ לפעמים ממש הרבה זמן.. וזה בסדר , כי איחוי איטי הוא גם איחוי טוב יותר. אז אני לא יודעת אם זה תלוי בך, אבל את כן יכולה לעזור ופשוט להיות שם, בשלב שבו הקשר נמצא. נסי לחשוב על תחילת הקשר שלכם, בכל קשר בהתחלה יש חששות ולא בטוחים, וכאן על אחת כמה וכמה- כאשר היתה פגיעה בעבר. לכן דרושה הרבה סבלנות ודרוש המון זמן הסתגלות מצידך למצב החדש. נסי לא להשוות למה שהיה אלא להיות עם הקשר איפה שהוא נמצא כעת ולתת לו להיבנות ולגדול מחדש.. בקצב שלו- זאת התרופה הכי טובה.
בן זוגך יבחין בסבלנות שלך, ויתכן, וזה אפילו יאיץ את ההתקרבות שלו אלייך. בשורה התחתונה- לא בכוח, לא בלחץ. פשוט להיות שם, לאט לאט לבדוק איך הקשר זורם, וכמובן להתמקד בפגישות שלכם (3 או יותר בשבוע, זה לא משנה.. 3 זה עדיין הרבה מאוד! ואולי שווה להיפגש פחות כדי להתגעגע). להרגשתי - עצם כך שהוא איתך- מלמד על כך שרוצה להיות איתך, ורוצה להתגעגע- תני לו את הזמן והמרחב. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)