מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התערבות הוריםניר12/02/2011
שלום רב,
בעוד כחודשיים אני מתחתן. אנחנו זוג מזה כשלוש שנים. מאז ומעולם הוריה היו מעורבים בזוגיות שלנו, כנגד רצוני. המקרה האחרון אירע אתמול. הגענו לארוחת ערב. אמא שלה שאלה אותי:'מה נשמע?' ואני עניתי:'בסדר גמור. הכל טוב'. תשובתי לא היתה מספקת עבורה ואז היא אמרה:'אתמול דיברו על אנשים שכמוך, שעונים בקצרה, דיברו, אך לא לטובה'. עבר. המשכתי. אביה הגיע והחל לומר לי שאני לא בסדר. כששאלתי 'למה' הוא ענה: 'אתה יודע למה'. באמת שאינני יודע ולכן שאלתי שוב. לאחר מס' דקות הוא התרצה ואמר שהוא מאוכזב ממני משום שלפני כחודש, במפגש ההורים לפני החתונה, לא דאגתי להזמין מקום מראש ולכן יצא שהוא ואשתו (שהגיעו בזמן משום שאנחנו איחרנו) נאלצו להמתין בחוץ 'כמו צוענים' (לדבריו) למשך כשעה (בחוץ=בחלק החיצוני של המסעדה, החלק הקר יותר. היה יום גשום וקר). עניתי לו ש'אני לא טוב בארגון אירועים' (השיחה היתה מורכבת יותר) והוא הגיב:'מסכנה הבת שלי שהיא יוצאת עם בחור כמוך, דגנרט'. כך הוא אמר. עניתי:'בסדר, אני דגנרט'. העניינים התפתחו עד שהגיע לנקודה שבה הוא אמר לי:'תצא מהבית שלי, עכשיו!'. קמתי ללכת ואז הוא התחרט ואמר:'תישאר'. ברור שלא הסכמתי. הוא סגר את הדלת בפניי. ואז הגענו לכך שהוא עומד מולי כשאני אומר לו שלא יחסום את דרכי כי אני רוצה לצאת והוא בתגובה נתן לי ראסיה קטנטונת והלך לחדרו. הזוי!!! הבת שלו (ארוסתי) לכל אורך המקרה לא פצתה את פיה (היא כ"כ פוחדת מהוריה עד שהיא אינה מעזה לצאת כנגדם). רגע לפני שיצאתי פניתי אל האמא ואמרתי לה שלא ייתכן שבכל פעם שאני בא הם תוקפים אותי ועושים לי אמבוש. זאת הרגשה נוראית. האמא כבר סילקה אותי מביתה לפני כמה שנים וקראה לי בשמות גנאי. אני בהחלט מבין שהעניין הוא פחות 'פאק' שלי (סליחה על ההתבטאות, לא מצאתי אחרת) אלא שלהם, ובכ"ז, בעוד כחודשיים אנחנו עומדים להתחתן (כעת אני בספק), האם את זה אצטרך לסבול לאורך חיי הזוגיים? עד היום אני די סובל. האם יש לכם, חברי הפורום, עצות? אשמח לקבלן.
בברכה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
דפנה12/02/2011הסיטואציות שאתה מתאר מאד הזויות... אין שום סיבה שתשלים איתן ויותר מזה אם מפריע לך שההורים של זוגתך (אישתך לעתיד) מאד מעורבים אז תעשה משהו בעניין!
הייתי במקומך מנסה לפתור את הדברים מול בת זוגתך, ההשפלה שהוריה מעבירים אותך היא מקוממת ובהחלט רצוי שהיא תתערב בעניין ותנסה לפתור את המצב בינכם...
שיהיה בהצלחה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להמשיך לספוג את הרעל הזה
דורית כהן14/02/2011ניר היקר, סליחה על העיכוב בתשובתי.
מה שאתה מתאר הוא מערכת יחסים שממש לא מתקבלת על הדעת! מה שמדאיג אותי הוא שאתה סופג את היחס המזלזל שלהם ונכנס לאותה עמדה חסרת אונים כמו ארושתך מולם. אני מבינה שאינך רוצה להסתכסך עוד יותר, אבל אני חושבת שיש דרך נוספת.
נראה לי שאתה אדם שקול, ולא מתפרץ. אני מקווה שאני צודקת.
לדעתי - שווה לקיים שיחה עם ארושתך ולהציג בפניה - לא בכעס - איך אתה מרגיש בנוכחות הוריה. אולי לבקש את הסכמתה לערוך איתם שיחה מסוג אחר, שבה אתה תהיה היוזם במקום שתהיה מובל על ידיהם לפינה בלתי אפשרית, כמו שתיארת לנו.
בשיחה הזאת איתם - בלי להתלהם ובלי לצעוק - הגדר את גבולותיך. אמור להם מה אינך מוכן לשמוע מהם, כמו המילה "דגנרט". הסבר להם שאם וכאשר בעתיד תרגיש נוח ורגוע ואהוב ומוערך אצלם - אז יש סיכוי שתרגיש רצון לשתף אותם ביותר מאשר "הכל בסדר".
אמור להם איך אתה מרגיש בביתם. יתכן והם יעריכו אצלך את האומץ לעמוד על שלך ולשים להם גבולות. אני מאוד מקווה. חשוב שלא תשפיל אותם אלא בעיקר תדבר על מה אתה לא מוכן לספוג יותר. נסה לכבד אותם לאורך כל השיחה. זאת משימה לא פשוטה לכל אדם, וברור שזו משימה כבדה לאיש צעיר עם ההיסטוריה שאתה מספר עליה. אם תשלוט על עצמך בשיחה ולא תתפרץ ולא תענה להם - אלא רק תגיד את אשר על ליבך - ותשאיר להם חומר למחשבה - יתכן ושיחה כזאת תשנה את מערך היחסים שלכם והם יכבדו אותך יותר. תתייעץ על כך עם ארושתך מראש.
אני חושבת שכל עוד הם ממשיכים להשפיל אותך - אינך חייב להמשיך להגיע אליהם. אם ארושתך רוצה להגיע אליהם - זו זכותה, כמובן.
בהצלחה!!! אני מזמינה את שאר משתתפי הפורום להציע רעיונות לניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)