מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רכושנות בקשרגיל12/02/2011
אני רכושני וקנאי בקשר.חברה שלי חושבת ככה לפחות, ואם זה ככה אני לא אוהב את זה. הפרספקטיבה שלי מאוד שונה משל חברה שלי (אנחנו הרבה זמן ביחד). מסיבות למשל. זה פשוט (מצטער על המילים) בית-זונות, המוסיקה, הריקודים, הלובש - מבחינה סוציולוגית בשביל זה נועד המקום (כמו שירותים לצרכים). מה יש לך לחפש במקומות האלה בתדירות רגילה? היא אומרת שהיא אוהבת לרקוד. לא הספיק לי ממש.
מישהו התחיל איתה והיא הייתה ממש נחמדה אליו והצטלמה איתו, עוד משהו שנראה לי אבסורד גמור. היא מתנהגת כאילו היא לוקחת אותי כמובן מאליו.
היא לא בוגדת בי ואני בטוח בכך במאה אחוז.
אנחנו לעתים קרובות רבים בנושאים אלה. אני לא יודע אם זה נובע מחוסר ביטחון שלי או מתוך רכושנות או לא יודע מה. וזה הורס את הקשר שלנו, ואני רוצה שתיהיה מאושרת, אני מאוד אוהב אותה [גם אם אני לא איהיה איתה].
זה הגיע לרמה שהיא מחביאה ממני דברים ואז משקרת לי -- פגע באחד מאבני היסוד של הקשר, שזה אמון וזה כבר בלתי נסבל.
אני לא יודע מה הדבר הנכון נורמטיבית ומה טוב לקשר. נראה שאף אחד מאיתנו לא מוכן להתפשר. אפשר עזרה?
תודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכושנות בקשר - חוסר בטחון עצמי
דורית כהן14/02/2011אבי היקר, לפי תיאורך מערכת היחסים שלכם כבר סובלת מן השלב השני של קנאה ורכושנות: על מנת להימנע מסצנות של קנאה היא התחילה להסתיר מפניך כל מיני דברים, וכמובן שזה מעורר את חשדנותך, אז אתה בודאי מתחקר אותה בהמון שאלות וזה מעצבן אותה, והיא לא מנדבת יותר מדי מידע, וזה גורם לך להרגיש שהיא בכוונה מסתירה ממך דברים. זהו מעגל קסמים!
לדעתי זה אכן נובע מחוסר בטחון עצמי שלך.
תחשוב על כך שגבר שמאוד בטוח בעצמו - יכול לשחרר את בת זוגו ליהנות ולבלות מבלי לחשוש שמישהו אחר ימצא חן בעיניה, כי הוא סומך על עצמו ועל כוח המשיכה שלו.
בגלל חוסר הבטחון אתה נוקט בעמדות שמרניות כלפי מסיבות, ופוסל אותן. יחד עם זאת אתה אוהב את בת זוגך ומבין שזה חלק מן ההנאה שלה.
לדעתי אתה חייב לעבוד על עצמך ע"י טיפול פסיכולוגי או ע"י אימון אישי - איך להרגיש יותר בטחון בעולם הזה, כי זה ימשיך לקלקל ולהרעיל את מערכת היחסים שלכם וירגום לפרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)