מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר מערכת זוגית אחת לאחרת...שרון13/02/2011
אז ככה.. הייתי עם מישהו שנה וחודשיים, מישהו שאהבתי אותו והוא אהב אותי... הוא נתן לי הרבה חום ואהבה- דרך החושים הרגשתי את זה. רבנו הרבה, לאחר 5 דקות הוא תמיד ניגש אליי והשלמנו, או התקשר... אך המערכת יחסים היתה כבדה לי- הבן אדם בגדול לא התאים. סיחלית חשבנו דברים שונה, הבננו, ראינו... אני הבנתי שזה הבן אדם- אין מה לעשות או שאני מקבלת אותו או שלא (אי אפשר לשנות בן אדם, אפשר לשנות סיטואציות מצבים לדבר...) הוא כל הזמן ניסה לשנות אותי, בטינות בריבים בחוסר הבנות... בקיצור החלטתי שהבן אדם לא מתאים לי. למרות שריגשית- במה ש"בא מהבטן" היינו אותו אחד.. אבל על זה אי אפשר לבנות חיים שלמים ומשפחה. עזבתי אותו.. (בהפעם השלישית אגב.. לאחר 2 ניסיונות כושלים שנשברתי ולא יכולתי .. מפחדים מסויימים אולי) הוא לקח את זה קשה.. התקשר בפעם אחר פעם כ 50 פעמים ברציפות, בא אלי יום אחד בהפתעה.. והכל מנסיונות להחזיר. ואני הייתי מוטשת, כמו בזמן היחסים כך גם מזה. הוא ראה רק "הוא" עצמו: "הוא" הבין.. "הוא" רוצה.. הוא הוא והוא... ואני כמה פעמים שלא ניסיתי להגיד שאני לא יכולה, זה לא נקלט. בגלל זה גם אני לקחתי את זה קשה- היה לי קשה כי הרגשתי שהוא סבל.. ידעתי שאצלו זו מן אובססיה (גם אני עברתי דבר כזה פעם- ויודעת עד כמה צלקתי זה יכול להפוך..) לאחר כל שיחה נוספת איתו לקח לי יומיים להרגע..
תוך כדי כך הכרתי אדם אחר, גבר שכרגע אני יוצאת איתו- וטוב לי. מעניין לי, נעים לי, היחס שלו הולם- הוא מהלל אותי...עוזר, פה כאן ועכשיו. ואני יודעת שזה הבן אדם הנכון והטוב... אבל עבר מעט זמן וקשה לי... אני בן אדם שמאוד נקשר.. וכנראה שנקשרתי להוא גופנית.. קשה לי, אני עם הראש פה והנפש במקרים מסויימים מרגישה נקשרת, טוב לי... אבל גופנית אני עדיין עם ההוא.. קשה לי.. אני עדיין נזכרת בו (קשה לי בפרידות מסויימות כך או אחרת) אני יודעת שעבר ממש מעט זמן (לפני פחות מחודש נפרדתי- לפני פחות משבוע הוא החזיר לי את הדברים- אז היתה השיחה האחרונה.. במשך שבועיים לפני זה הוא שחק אותי עם הנסיונות שלו) וגם פחות מחודש אני יוצאת עם החדש... טוב לי ורע לי לפעמיםן... רע לי כשאני נזכרת- טוב לי כשאני עם הבחוד החדש כאן ועכשיו... (מן הסתם אף אחד מהם לא יודע מהשני) אני מבקשת חיזוק, כמה זמן יעבור, כמה זמן צריך לעבור כדי להתנתק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הראשון נכנס לך עמוק למוחות העתיקים
דורית כהן14/02/2011שרון היקרה, היטבת לתאר את המורכבות של מערכת היחסים הקודמת, שמצד אחד נקשרתם רגשית וגופנית, ומצד שני הגעת למסקנה השכלית שהוא אינו הבן זוג המתאים לך.
יעזור לך אם תוכלי להבין איך המוח שלנו בנוי, ואגיד זאת כאן בצורה מאוד סכמטית - יורם יובל מתאר זאת היטב בסיפרו הנפלא "סערת נפש": אנחנו חווים בראש ובראשונה תחושות גופניות ורגשיות. אלה נוצרות במוח הזוחלי ובמוח הלימבי - שהינם מוחות "עתיקים" יותר מאשר קליפת המוח - קורטקס - שהינה התפתחות מאוחרת יותר מבחינה אבולוציונית. זה אומר שקודם קורה דחף או תחושה גופנית, עליה מתיישב רגש מסויים ורק אחר כך - ישנה המחשבה, שמקורה בקליפת המוח שנותנת פרשנות ומשמעות לתחושות הגופניות ולרגשות.
כלומר ההחלטה השכלתנית וההגיונית שלך לעזוב אותו נתקלת בשדרים רגשיים הפוכים משאר חלקי המוח, שרוצים להמשיך לקבל את מה שהם אוהבים...
באותה מידה הם לא "משתפים פעולה" עם החבר החדש שלך. שאר חלקי המוח שלך עדיין קשורים לחבר הקודם שנכנס אצלך עמוק ללב (במונחים שלי - התיישבו לך במוח הזוחלי והלימבי...) ואת מוצפת בזכרונות תחושתיים שכל מה שהם יכולים לעשות זה לבחור מה יותר טוב להם - בלי להסביר למה ובלי להיות מושפעים מן ההגיון.
לכן חשוב לפנות מקום ולרוקן את הזכרונות התחושתיים וזה לוקח זמן. לכן אומרים שזמן מרפא. ככל שהחבר הקודם נכנס אלייך יותר עמוק - כך זה יקח יותר זמן, אפילו שאת מאוד רוצה שזה יצליח לך עם החדש. ככה אנחנו בנויים. זה יכול לקחת לך מחודשים ספורים ועד כמה שנים...
אני יודעת שזה לא מעודד.
נדמה לי שהסיכוי שחברך החדש יתפוס אותו מקום תחושתי וגופני אצלך הוא די קטן, כי ככל שאני מבינה את המערכות שלנו בגוף ובמוח - על מנת שהוא ייכנס עמוק לליבך - וגופך יקבל אותו - זה צריך היה לקרות עוד בהתחלה, עם העזרה הרבה של הריגוש הראשוני שיש בהיכרות חדשה - בליווי "הפרפרים בבטן" - כל התחושות הראשוניות הללו עוזרות להחדיר את הדמות החדשה הנכנסת לחיינו עמוק פנימה, כמו שקרה לך עם החבר הקודם, יש להניח, אם תיזכרי איך היכרת אותו ועד כמה היו לך פרפרים בתחילת הקשר איתו.
ואם זה לא קרה כך עם החדש, מלווה בפרפרים, בעיקר משום שליבך היה תפוס, נדמה לי שזה לא יקרה בעוצמות שהיו לך עם החבר הקודם. מצטערת שאני כל כך לא מעודדת היום, אבל זה נסיון חיי מלווה בהסבר המדעי שכתבתי לך בתחילת התשובה.
אם מישהו מןהקוראים נשאר עד כאן - אשמח לשמוע דווקא דעות שונות ונסיון חיים אחר, שיעודד יותר את שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שרון14/02/2011דורית תודה רבה על התגובה!!!!
האמת היא ששמעתי הרבה על כך שההתאהבות הריאשונית חשובה יותר לגברים מאשר לנשים.. אישה יכולה להתאהב עם הזמן ככל שיותר מתרגלת לבן אדם, והתחלה של חברות היא טובה יותר בעבור האישה... כך גם לי יש חברות שבהתחלה הם כיבדו את בן זוגן בתור בן אדם, תקופה מסויימת כמעט ברחו (חברה מהצד החזיקה וחיזקה..) ולאחר זמן מה התאהבו, וכל אחת מהן אומרת שזוהי הדרך הטובה ביותר, כך גם אני בחרתי בשביל עצמי את האמת... רק שעליי "במקרה " גם נפל עומס כבד מה"חבילה" הקודמת...
ויש רגעים של יאוש... והאמת שהפרידה עצמה הטישה אותי כי הוא ישב לי על הוורידים ו"שתה ממני דם".. כמו לאורך כל מערכת היחסים- דרך ריבים ואני הייתי פשוט "גמורה" כך שגם אהבה לא מי יודע מה פרחה לה...
אני מדברת ספציפי על ההרגל הגופני.. בזמן שבפועל "על אוטומט" מה שהסברת לי, אני עדיין משתגעת, בזמן שגם באותם הדקות אני גם יודעת ב-וו-ד-א-ו-ת שזה לא הבן אדם בשבילי... למרות ש"ההרגל" לא רוצה להאמין לכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכיר קצת את המקרה שלי רק הפוך
A18/02/2011היה מישהו שאהב אותי מאוד ואני יודעת את זה בודאות....-ריגשית-גופנית.....אבל משום מה המוח שלו נלחם בו ולבסוף לאחר האבקות עם עצמו הוא החליט שהוא לא רוצה איתי קשר. עד היום אני בטוחה שהוא עוד אוהב אותי ויש מצב שאני הייתי גם אהבת חייו. משהו עצר אותו...אני לא יודעת אפילו בדיוק למה..אולי זו בכלל הבעיה שלו ולא שלי...אולי של שנינו...אבל אני חייבת להגיד שנורא קשה לשכוח ולהתנתק מאדם שכל כך אהבת גופנית-ריגשית....אפילו שהמוח מנסה להפסיק את התחושות....זה נורא נורא קשה...עם כל הכאב..אני עוברת את אותו הדבר וכל התקופה האחרונה אני פשוט מדוכאת לחלוטין.... המלחמה הזאת בין הרגש לשכל היא פשוט הרסנית....ועל עצמי אני יכולה להגיד לך שהמציאות קשה ביותר..
סליחה שאין לי דברים כל כך מעודדים לומר לך (וגם לעצמי) אבל זו האמת (לפחות מבחינתי..)
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)