בן זוג חדש מעצבן בדבר אחד..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זוג חדש מעצבן בדבר אחד..
    שרון
    13/02/2011

יש לי בן זוג חדש כחודש- הוא מתיחס אלי מאוד יפה, אני רואה שהוא נמשך אליי וממש רוצה אותי- מאוד מאוד... אני החלטתי הפעם להתחיל זוגיות לא מהתאהבות מטורפת ופרפרים וכעבור זמן מתגלה מה "נפל" עליך בחבילה הכוללת של הבן אדם.. אלא מחברות והתאהבות שתגיע אחרי זה.. ככה לדעתי זה הכי נכון לבחורות... וזה מה שאכן קיבלתי. הכל טוב ויפה, הוא מתיחס אלי נפלא, בן אדם חכם ומשכיל ופרספקטיבי.. אני קולטת שהוא מסתכל עליי "מלמטה למעלה".. אני רואה שלפעמים הוא חסר בטחון לידי וזה מתבטא לפעמים בהתנהגויות אינפנטיליות של "ילד מפגר" (שזה כנראה מרוב התלהבות ממני, והוא "נפתח" לידי בכך) של עשיית קולות מטומטמים: קולות כאילו שהוא בוכה כמו ילד קטן, או סתם חזרה על דברים שהם כבר לא מצחיקים או קולות אחרים או כל מיני דברים כאלה מטומטמים... שאני מרגישה מטומטמת לידו כשהוא מתנהג ככה... (אני הייתי כזו פעם גם חסרת בטחון- אך לא ללא מודעות כלל!! עכשיו התגברתי והשתניתי..) אני יודעת שאני אמורה לסלוח לו בגלל זה, מתוך הבנה מינימום... וכבר הערתי לא (לא מרגישה אף בנוח "לדבר" איתו על זה-מגעיל אותי ההתנהגות הזאת כמו ילד מטומטם) פשוט מרתיע אותי. גם שאני נמצאת כרגע ביחסים אינטימיים עם בן אדם שלא התרגלתי אליו עדיין ועדיין לא התאהבתי (פעם ראשונה אפשר לומר שאני עושה "צעד כזה" למען עצמי- בד"כ המערכות יחסים שלי היו מתחילות מלהט ועובדה- לא נשארה אחת מהן. גם שלמרות שהכל טוב והרגש עדיין לא הגיע, אני מנסה "לשכנע" את עצמי להתאהב בו (בה"ש זה יגיע), אבל ההתנהגויות המטומטמות האלה פשוט מצמררות לי את כל הסבלנות והעצבים שבא לי פשוט להכנס בו על זה... שמן הסתם אני מתאפקת, והוא בקול חצי מבוהל- שואל אותי: "...מה...?" (מרגיש שמשהו לא בסדר)
    אני אוכל לדבר איתו על זה, אבל במצב שבו אני אהיה מאופסת על עצמי...
    איך להתגבר על התגובות האלה?????
    להמשיך לשכנע את אצמי שזה שזה פשוט יעבור ובסוף אני אתרגל???
    איזו גישה או מחשבה אני צריכה לנקוט לעצמי מבלי לערב אותו בכך????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג חדש מעצבן בדבר אחד.. - תגובה

דורית כהן
    14/02/2011

שרון יקרה, יש לי הרגשה שזאת אותה שרון מן ההודעה שעליה עניתי ב"הראשון נכנס לך עמוק למוחות העתיקים". האם אני צודקת?

גם אם כן וגם אם לא - אני מפנה אותך לאותה תשובה שעניתי לשרון ההיא, כדי להבין את החשיבות של הפרפרים הללו שעוזרים לדחוף את "המועמד החדש" עמוק פנימה לתוך ליבנו. ואם הם לא מתלווים לשלב ההיכרות איתו - הרבה יותר קשה להימשך פיזית, והרבה יותר קשה גם להתגבר על התנהגויות מעצבנות.
    אני חושבת שאת יותר מדי מתלהבת מעצמך שסוף סוף פעלת כמו שתיכננת ולא נתת לפרפרים לקבוע לך והלכת ובחרת בן זוג על סמך תכונות שיש בו.
    אבל אל תשכחי שכל בן זוג חדש שתכירי - לא תוכלי בתחילה להכיר אותו בצורה מציאותית, כמו שהוא. לאט לאט יתגלו דברים חדשים שלא ראית בו קודם.
    אם המגמה היא חיובית, ואת רואה שככל שאת מכירה אותו יותר זמן - את נקשרת אליו יותר ואוהבת אותו יותר וסולחת לו על הדברים שמפריעים - זה סימן שהוא בן זוג מתאים לך.
    אבל אם קורה ההיפך- וככל שאת מכירה אותו - לא נוצרת משיכה מספקת, והתנהגותו מעצבנת אותך - אין טעם להישאר. זה נראה לי כאילו את נצמדת לאסטרטגיה החדשה שלך ורוצה שהיא תצליח. אז זה עלול להיות כמו הפתגם - הניתוח הצליח אבל החולה מת...בתקווה שאת מבינה את כוונתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אני מבינה..

שרון
    14/02/2011

כן אני מבינה, תודה רבה לך, וכן אני אותה האחת ממודעה הקודמת...
    מקווה שהכל יהיה בסדר.
    שמתי די שזה תלוי גם במצבי רוח שבהם אני נמצאת בלי שום קשא אליו.. ההתיחסות אליו והתגובות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו