מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עזרה...אלמונית15/02/2011
היי אני בת 30 אמא לבן 2 ולבן חודש ימים ... אני ממש אחרי לידה בעלי חסר אחריות, בעל עסק לשעבר שמסתבר שצבר הרבה חובות שלא ידעתי עליהם... אני כרגע עם שני ילדיי אצל ההורים שלי כי ניתקו לי את החשמל ואת המים בביתי באשדוד עקב החובות שלו... אני כותבת ועיניי דומעות.. סליחה .. הבן אדם פשוט מתעלם חי בעולם משלו עד לפני שבוע היה בא לישון אצל הוריי אבל ברגע שהבין כנראה שהם לא מוכנים לשלם את החוב שלו הוא מעין עושה דווקא כבר יומיים הוא לא מגיע יושב עם חברים... אני לא יודעת מה לעשות קשה לי ועם זאתרוצה לצאת מזה רבתי " השתוללתי" כבר אזלו כוחותיי.. בינתיים הדירה סגורה (דירה בשכירות) שהורים שלי משלמים עלייה אני חייבת לעשות החלטה בחיים שלי למה זה כל כך קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/02/2011אלמונית יקרה,
מציאות חייך אינה פשוטה וצר לי על כך.
אני מסכימה איתך. בעלך מתנהג בחוסר בגרות. הוא מתנער מהאחריות המוטלת על כתפיו כבעל משפחה.
לא רק שהוא זה שהביא עליכם את המצב הזה, בעקבות התנהלות כלכלית לא אחראית ולא שקולה, שערמה חובות, אלא שהוא גם לא שתף אותך במצב העסק וכלל לא היית מודעת לכך שתאלצי להתמודד עם מחסור כלכלי. כעת, הוא ממשיך בהתנהלותו ה"סוליסטית", הוא לא נמצא אתכם ולא מנסה לטכס עצה ופתרון יחד איתך ועם הורייך או עם אנשי מקצוע, היכולים להציע פתרונות למצבכם. הוא מביע חוסר שביעות רצון מהחלטת הורייך, שלא לשאת בעול חובותיו, כמו שנער מרדן היה נוהג. הוא מכריז "ברוגז", "בורח מהבית", ומבלה בחברת חבריו.
עם כל הקשיים הגשמיים והנפשיים הרובצים על כתפייך, ועם שני ילדים קטנים, אשר נמצאים תחת אחריותך (עושה רושם שהבלעדית), עלייך לקחת שתי החלטות חשובות. הראשונה, כיצד להתמודד עם המצב אליו נקלעת ואיך לצאת ממנו הכי מהר ועם כמה שפחות אבידות, נפגעים ומחסור. השנייה, האם להמשיך את חייך המשותפים עם בעלך.
לגבי המצב הכלכלי אוכל להציע לך לפנות לעמותת "פעמונים". זוהי עמותה אשר מתנדביה יכולים לסייע ולייעץ בתחום ההתנהלות הכלכלית. המפגשים עמם והייעוץ הניתן על-ידם אינו כרוך בתשלום.
נושא המשך החיים המשותפים עם בעלך לאור התנהלותו, הינו נושא מורכב ורגיש יותר, ובוודאי כאשר יש לכם שני ילדים קטנים.
האם בעלך התנהל בחוסר אחריות ובחוסר שקיפות תמיד?
במידה והתשובה היא "כן", אזי האפשרות של פרידה קיימת תמיד אך הייתי מציעה למצות לפני כן את כל האפשרויות. אפשר, למשל, לשקול אימון או טיפול, על-מנת לנסות ולפתור התנהלות לקויה זו.
ייתכן שיש מקום גם לאימון לזוגיות או טיפול/ייעוץ זוגי לאחר שהוא ילמד להתנהל כפי שמצופה מאדם בוגר ובעל משפחה.
מאחלת לכם המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)