אנא עזרו לי - האם מדובר ברומן ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי - האם מדובר ברומן ?
    דניאל
    15/02/2011

הי..אני מרגישה נורא.. יש לי חבר שנה בערך , ומתחילת החברות אמר לי שיש לו ידידה בעבודה ... עם הזמן גיליתי סמסים לא ידידותים שהיא כתבה לו , שהיא חולמת עליו וכאלה דברים , כשהתעמתתי איתו אמר לי שהכול הלצה , לא קניתי את זה באמת , המשכתי לחשווד בו , הוא כמובןם הכחיש , לא מזמן ראיתי שכתב לה שהיא חסרה לו , ושהם לא מבלים יחד כמו בעבר , מיותר לציין שהיא נשואה .
    אני לא מקבלת ממנו את האמת , אני מרגישה שיש משהו מעבר , אני לא צעירה , בת 30 , ואנימפחדת להכנס לקשר שבכלל מנוהל עם עוד מישהי מהצד .
    מה לעשות? אולי אני טועה וזה אפלטוני?
    האם לסכן את הקשר שלנו ?
    באחת הסמסמים שהיא כתבה לו נאמר שההתרחקות עושה לנו בטוח טוב , מה אכפת לה? הרי אם זה אפלטוני זה א אמור להפריע ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להקשיב לאינטואיציות הנשיות שלנו

דורית כהן
    15/02/2011

דניאל יקרה, מכל מה שכתבת כאן, יש סיכוי סביר שאולי היה ביניהם (בעבר?) משהו מעבר לידידות רגילה. בכל מקרה זה די ברור שנוצרה ביניהם חברות קרובה ופמיליאריות גבוהה, ועל כן הסמסים ביניהם נשמעים לך קרובים מדי, כי אין ממש דיסטאנס ביניהם. לפעמים ידידות קרובה - גם אפלטונית - יוצרת סגנון התכתבות מאוד אינטימי, ללא מסיכות בין שני אנשים.
    השאלה היא האם זה היה רומן בשלב מסויים ונפסק לגמרי, או האם זאת היתה רק ידידות אפלטונית, ומה יש מזה כיום.
    אם זה היה רומן בעבר - זה לגיטימי - לפני שהוא הכיר אותך.
    אם זה תמיד היה רק אפלטוני - אז זוגות שונים מתייחסים לכך בצורות שונות. יש זוגות שלא מרשים זה זו שיהיו להם ידידים אפלטוניים מן המין השני, ויש זוגות שכן מרשים. אין כאן כללים, תלוי עד כמה זה מפריע.
    הביאי בחשבון שההסתרות ממש לא בריאות ליחסים כי הן גורמות לחשדנות ולהסתרות נוספות...
    בכל מקרה, אני חושבת שבדרך כלל לנו הנשים יש אינטואיציות חזקות לגבי מהות הקשר, ויתכן שעלייך להביא בחשבון שיש או היה משהו ביניהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקירתיי...

דניאל
    17/02/2011

האםלהגיד לו שראיתי את זה?הוא בפירוש כתב לה במייל שהוא רוצה לחזור לקשר קרוב , אני מפחדתשאהיה בתיענה , מצד שני אם אגיד לו שחיטטתי יפרד ממני.
    בפירוש היה כתוב שם שהוא מרגיש אינטימית לידה ושהיא חסרה לו... אני מפחדת שהיא בשבילו כנראה יותר ממה שאני מבינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאד לא בריא להפוך לבת יענה

דורית כהן
    18/02/2011

דניאל, יקרה, זה באמת לא נראה טוב כלל וכלל. אלו מילים שכותבים כאשר יש רגש כלפי מישהי.
    השאלה היא האם את מוכנה לחיות עם הספק הזה. הידיעה הזאת שלך עלולה להעכיר את יחסיכם, ולהבריח את האהבה בין אם תפתחי את העניין בפניו ובין אם לא.
    מה שבולט הוא הפחד שלך להתעמת איתו ולאבד אותו.
    זו לא נשמעת לי מערכת יחסים בריאה ומאוזנת שבה את מוכנה לבלוע ממנו דברים ולא להיות ישירה איתו הכל מתוך הפחד לאבד אותו.
    אני חושבת שגבר שיראה כמה את חוששת ותלוייה בו וזקוקה לו - יפסיק לאהוב אותך בתור שווה אליו. הוא יתחיל לראות בך "שקופה" - מובנת מאליה - וירשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה בלי לספור אותך. מאוד לא בריא ליחסים ומתכון בטוח לאבד בכל מקרה את ההערכה שלו ואת האהבה שלו. בסופו של דבר אנחנו לא אוהבים "בנות יענה" פתיות, שבולעות כל דבר...
    לדעתי, לאורך זמן, יש לך יותר מה להפסיד אם תעלימי עין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית עוד דבר...

דניאל
    20/02/2011

הפכד שלי שיגיד שחיטטתי לו בפרטיות שלו .... ושינסה לסבן אותי ולמצוא לי תירוצים , ברור שעדיף לא להיות חלשה מולו , אני כנראה מפחדת שיגיד לי לעזוב , אם יידע שחיטטתי לו ולא יטרח לתת הסבר על מה שהיה כתוב.
    את יודעת היה שם גם מכתב תגובה שלה , שאמרה לו שבטח זה מקרב ביננו שהם התרחקו.. הרי אם זה היה תמים , זה לא אמור היה להפריע ..
    היא כתבה לו בנוסף , שגם היא נזכרת לפעמים בשיחות ובמפגשים בינהם , האם ייתכן שמדובר בחברות גרידא ושאני מפרשת לא נכון ?
    לא נראה לי הגיוני שחבר שלי ישלח לקולגה / ידידה ששלו דברים רגשיים כאלו גם אם לא היה סקס.. זה מפחיד אותי לקשור את חיי עם גבר שאולי מוצא מקום רגשי אצלה ... אני מפחדת מהשקר שלו , אומר לי שהיא סתם חברה מהעבודה ושהיא בכלל לא חשובה לא , וזה ממש לא ככה , היה כתוב שהיא בין שלושת האנשים הכי יקרים לו .
    דורית, אם אפתחבפניו שראיתי וייפרד ממני בלי לתת הסבר רק כי חיטטתי מה זה מביע ?
    שלא אוהב אותי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד להתעמת

דורית כהן
    22/02/2011

דניאל יקרה, נראה לי שעלייך להחליט איך את רוצה לחיות - בחשדנות ובפחדים, ללא אומץ להתעמת איתו או להיות שלמה עם עצמך ולעמוד על דברים שחשובים לך.
    ברור לכל מי שקורא את ההודעות האלו שהדרך של העימות היא לא קלה ודורשת אומץ, כי היא כרוכה בסיכון. סיכון שהוא יכעס עלייך, שהוא יכחיש שהוא אפילו יעזוב בגלל כעס על שאת מחטטת לו ופוגעת לו בפרטיות.
    אבל, דניאל, יש כאן עוד נקודה למחשבה.
    אם אלה היו יחסים רומנטיים, והם אכן נגמרו, מה הבעייה שלו לדבר עליהם? למה הוא מרגיש צורך להכחיש ולהסתיר?
    אם את חושבת שכיום הוא לגמרי איתך וכל היחסים שלו עם אחרות כולל עם הבחורה מן העבודה הסתיימו - אז עלייך להתעלם מכל הסיפור ולהשאיר אותו מאחורה.
    אלא שיש משהו בפחדים שלך ובהסתרות שלו שנראה לי לא בריא בקשר.
    רק חשוב שתביאי בחשבון, שככל שאת תהיי חשדנית יותר, כך הוא ירצה להסתיר יותר. זה מתכון מאוד לא מוצלח ליחסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפחד להתעמת. . עבור דורית

דניאל
    22/02/2011

דורית יקירתי , אני לא ילדה , כבר בת 29 , כנראה שהפחד שלי הוא שאני טועה ושאולי לא היה בינהם משהו ואני מפרשת לא נכון .
    ושנית הפחד שלי שלא יטרח להסביר ויכעס שחיטטתי ויעזוב , ואז בעמם אבין שאולי טעיתי , ושאולי לא אוהב אותי כפי שחשבתי .
    אחרת לא ירצה שאעזוב ויסביר את עצמו .
    לשים את זה מאחור קשה לי , כי הוא טוען שהיא לא חשובה בעיניו והמייל מתאר משהו אחר...
    וקשה לי להתמודד עוד לפני נישואים עם חוסר פתיחות כזו ושקרים .
    האם בכול זאת עלי להתעמת איתו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת פתיחה לנישואין

דורית כהן
    22/02/2011

מוטב שתתעמתי עכשו עם המצב שבו את מדברת בגילוי לב על מחשבותייך והוא - במקום לתת לך תשובה אמיתית - יקח את הרגליים ויעזוב. בעצמך כתבת בתשובתך האחרונה שאת חוששת שהוא לא יטרח להסביר ורק יכעס ויעזוב - פירושו שאינו אוב אותך מספיק.
    אם הוא אוהב אותך מספיק - הוא ירצה להילחם על הקשר.
    החשש שלי -על פי תיאורך בלבד,הרי לא שמענו את הצד שלו עד כה - שיותר משהוא אוהב אותך - נוח לו עם מישהי שלא מתעמתת ובולעת ושותקת.
    אני חושבת שאף אחת לא רוצה שזו תהיה נקודת הפתיחה של נישואיה.
    תיפסי אומץ ותיצרי לעצמך את סוג החברות והזוגיות שאת רוצה שיהיה לך איתו (אם לא עכשו - אימתי?) ואל תבלעי. את נכנסת לנישואין האלו כמו בת יענה (נדמה לי שזה ביטוי שאת השתמשת בו באחת התגובות שלך).
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לדורית - נקודת פתיחה לנישואין

דניאל
    23/02/2011

כנרראה שהמייל הוא רק סימפטום , הבחור הוא וורקהוליק ברמות
    בעל חברה ולאחרונה חוזר בשעות 11 בלילה , קשה לי עם זה , ובייחוד בשל החוסר אמון , הוא לא נוהג להתקשר הרבה , ולמרות שביקשתי ממנו להגיע בשעות נורמליות יותר , הוא לא בדיוק עושה מאמץ וקובע פגישות לתוך הלילה.

הוא לא עונה לרוב שאני מתקשרת וחוזר אחרי כמה שעות ותמיד טוען שעסוק...

אני אמורה לפרגן לו לעסק כך אומר , אך עד מתי ? עד איזה גבול ?
    הרי איזו זוגיות ניתן לבנות בשעות כאלו ?
    בייחוד שאני יודעת שהיה לו פנאי לשיחות שאותן אולי ניהל עם הבחורה השניה.
    נורא קשה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייך לבחון מהם הצרכים הרגשיים שלך

דורית כהן
    24/02/2011

דניאל, אני חושבת שעלייך לבדוק עם עצמך מה חשוב לך בזוגיות - מהם הצרכים הרגשיים שלך, למשל, עד כמה חשוב לך להיות יחד, עד כמה חשוב לך שיתוף, התענינות בך, התחשבות. נראה לי שהבחור - ודאי יש בו הרבה תכונות מקסימות אחרת לא היית מתאהבת בו - אבל יתכן שהוא אינו מסוגל לספק לך את צרכייך הרגשיים, ואת זקוקה לאדם בעל אופי שונה. יותר קשוב לזולת, יותר מתחשב, יותר פתוח.
    לפעמים איננו מתאהבים באדם שמתאים לנו (מתאים לנו גם בטווח הארוך) וההתאהבות מסנוורת אותנו ואיננו רואים את הבעיות בצורה מציאותית עד שנעשה מאוחר מדי וכבר יש ילדים ואז זה הרבה יותר מסובך להתיר את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה

דניאל
    01/03/2011

כמובן שכנראה שיש לי צרכים רגשיים שונים בפועל ממה שהוא מעניק.
    הבעיה שלי היא כנראה שאני מפחדת להתעמת , מפחדת לשמוע שקרים שבכול מקרה לא ישביעו את רצוני .
    המייל שהוא כתב לה לא מוכיח שאכן היה מגע פיזי אבל מראה על קשר רגשי שלא נעים לי שלגבר שלי יש עם אישה אחרת .
    מפריע לי שהוא מציג בעיני אותה כמישהי מהעבודה שבעבר עזרה לא והיא לא משמעותית
    כשבמייל כותב לה שהיא בלב ובראש שלו , שהיא מאחד האנשים הקרובים אליו .
    אם אתעמת איתו רוב הסיכויים שיכחיש ויגיד שזה ידודיתי גרידא ושיאשים אותי שחיטטתי.
    אני מצד שני לא רוצה לוותר על עצמי ועל מה שחשוב לי שזו כנות .
    אם היא ככ חשובה לו והוא לא מוותר על הצורך בקשר איתה כנראהשיש משהו מעבר... אני לפני מבחן גדול וחשוב בחיי , ואני מפחדת להתעמת עכשיו כי אם זה יוביל ללפרידה אני כנראה אכשל בבחינה .
    מה אני אמורה לעשות ? לדעתך אם יגיד לי שאני זו שא בסדר שחיטטתי ולא ינסה להסביר משמע שלא אוהב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה - תגובה

דורית כהן
    02/03/2011

דניאל יקרה, בכל מקרה זוהי מערכת יחסים שככל שאת כותבת יותר פרטים, נראה לי ששניכם מאוד לא חופשיים ולא פתוחים זה עם זו.
    בגלל הבחינה החשובה - אולי כדאי לדחות את השיחה המעמתת איתו עד אחרי הבחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחינתהמצב...

דניאל
    04/03/2011

דורית , בחרתי להסתכל על המצב מעוד נקודה , שמתי לב שאנחנו מקיימים יחסים אינטימים אחת לשבוע , כבר הרבה זמן שאני מדברת איתו על זה , שזה נראה לי מעט , ניסיתי ליזום כמה םעמים אך התנועות גוף שלו הראו לי שכדאי שאפסיק , תירץ בעייפות וכו , כעת המינון הוא אחת לשבוע , הזוי , וקצת מביך להעלות את העניין הזה ...
    לו זה נראה כי זה לא חסר.. זה בצירוף של הסמסים והמיילים גורם לי להרגיש ממש רע.
    אני דווקא לא בטוחה בבגידה פיזית , אך הראש שלו מאותגר מעבודה בלבד והוא מלא בתשוקה רק מזה ,
    זה גורם לי להרגיש כאילו סקס זה הדבר האחרון שרוצה איתי ונמאס לי לדבר על זה , יוצא שרק לי זה חסר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת

דניאל
    07/03/2011

הי דורית , אני מרגישה ממש מתוסכלת הצעתי לחבר שלי שנחגוג יחד סדר פסח , הוא לא מבין למה צריך לפני שיש ילדים בתמונה לוותר על המשפחות , הסברתי לו שזה לא לוותר הוא בן 30 , ואני אמורה להיות המשפחה שלו.
    הוא לא חוששב שצריך לחגוג יחד , ועוד אמר לי שאם אני ככ רוצה אז שאבוא אליו , אחרי שעתיים של שיחה . כלומר לא ממש הזמנה נעימה .
    אני לא רואה את הדבריפם כככה . אנחנו כבר שנה יחד , בגילאי ה-30 , זו סוג של הצהרה מבחינתעי.
    ולי כנראה זה יותר חשוב מאשר לו , בנוסף לכול המיילים המטרידים והסמסים שסיפרתי , אני ממש מתוסכלת אני לא רוצה לכפוצ את עצמי . ,רוצה שזה יהיה לו חשוב גם .
    מה לעשות ? הוא קבע כבר שמתפצלים , וזהו כלומר אם לא אהיה איתו אין לו בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי - שוב חוסר מחוייבות מצידו

דורית כהן
    08/03/2011

שוב מסתמן אותו כיוון, שבו הוא לא ממש מחוייב ליחסים. אני מניחה שהוא מבין שעבורך הנושא של איפה מתארחים בליל הסדר הוא משמעותי ביותר וסמלי ליחסים שלכם, והדרך בה הוא מתייחס לכך מעידה שיש לו היסוסים.
    מכיוון שהכל מתקשר, נראה לי שמה שחשוב וממנו ניתן להבין הכי הרבה את היחס שלו כלפייך אלו לא כל כך המילים אלא יותר מכך - ההתנהגויות שלו בפועל.
    צר לי שאינני יכולה להיות יותר אופטימית בעיניינך.
    מאחלת לך זוגיות מלאה ומאושרת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי היקרה

שלי
    16/02/2011

לילי ,

אם היא כותבת לו כך...זה ברור כשמש שיש בניהם קשר ואם הבניהם קשר בעבר - זה בכלל מוסיף לבעייתיות.

אחותי - אני כותב לך כי אני רוצה להציל אותך. את רווקה עדיין לא התחתנת ...
    אם יש דברים בגו... (מה זה הלצה - לא קונה את הבולשיט הזה)
    כמו שנכתב לך תקשיבי גם לאנטוטאיציות שלך...
    פשוט קחי את הרגלים שלך ותברחי.. תצילי את עצמך כל עוד את יכולה...
    אני מדברת מנסיון - רק שאני נשואה עם ילדים ..
    האם תוכלי לבטוח בו יותר... האם תוכלי לשקם את זה.... גם אם כן תמיד זה
    ירדוף אותף וייסר אותך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

דניאל
    17/02/2011

מצאתימכתב שבו כתב שהיא חסרה לו ברמה האישית שעובר לידה בעבודה ומרגיש אינטימיות..ושחושב עלליה ומחייך..איך אדע שלאמדובר בגעגווע לחברות טובה? אם אפרד ממנו איךאדע שלא טעיתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עזרו האם אכן רומן?

דניאל
    17/02/2011

האם מדובר ברומןבהודע של דניאל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו