מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מאושרת115/02/2011
אני בכאוס גדול אני כבר לא מסוגלת להכיל את כל הכעס והתיסכול הזה אזלו כוחותי.
אני אישה בת 34 נושואה +2, אני לא מרוצה מהחיים שלי ביכלל נשואה 8 שנים.
בעלי : התחתנתי לא מהתאהבות גדולה ולא מהערצה גדולה בעלי הוא סה" בחור טוב אבל יש איתו הרבה בעיות .
הבעיות הן כאלו: הוא לא יודע להתנהל כלכלית אין לנו חשבונות משותפים מסיבה זו הוא כל החיים במינוסים והלוואות ותמיד כולם אשמים אני ההורים בעיקר העבודה שלו שאין לו שכר גבוה לטעמו הוא מרוויח כ8000 ₪ נטו לי יש חשבון משלי אני מתנהלת בצורה סבירה אני משלמת את כל הוצאות הילדים גן בית ספר בגדים תשלומים שוטפים של הבית דלק , אני מרוויחה כ6500 נטו .
מעת לעת יש לו הרגל מגונה שלהתעסק בכל מיני הגרלות קטנות הוא מוצי א על זה כספים וזה יכול להצטבר למשהו כמו 700 ₪ בחודש ליפעמים יותר ליפעמים פחות שהוא מתחיל לעשות זאת אז הוא כל יום עושה זאת ואז הוא משקר לי מאחר הבייתה ועודועכשיו הוא תקוע שוב לקח המון הלוואות גם ביגלל החיים שלנו ולי נימאס מאז שאני איתו הוא לא משנה את ההרגלים הכלכליים שלו תמיד מינוסים תמיד הלוואות ותמיד כולם אשמים.
בבית התיפקוד שלו עם עבודות הבית גם לוקה בחסר כל דבר צריך לבקש אין לא יוזמות והרוב נופל עליי.
עם הילדים הוא לא מטיל סמכות לא מחנך לא שם גבולות לא ממש מיתמודד- וגם כאן הכל נופל עליי.
אני מרגישה שנימאס לי מאוד אני רבה איתו צועקת מקללת הילדים סופגים אני רוצה להתגרש לא יודעת איך להתחיל לא רוצה שהילדים יפגעו גם איך אוכל לקיים אותם כלכלית לבד והמישקעים שיהיו להם אבל אני גם לא יכולה להמשיך ככה אני מרגישה שאני נימצאת עם גבר בעייתי – וגם אני לא מעריכה אותו וכך גם הרגשות.
בשנתיים האחרונות ניכנסתי לפרשייה עם גבר שעובד איתי לא קיימתי איתו יחסי מין לא ניפגשתי איתו מחוץ לעבודה אבל היינו בקשר ריגשי של מיילים טלפונים, הוא עובד איתי ואני לא מצליחה להשתחרר מימנו לגמרי כל הזמן רבים וממינו כבר הבנתי והבהרתי לו שאם לא יכול להיות בנינו משהו רציני לא נוכל להיות בקשר כי אני צריכה משהו אמיתי ורציני ברור לי שאין לא שום כוונה לספק את הסחורה ואז נחתך בנינו בצורה לא יפה ובמריבה גדולה ואז הוא ניכנס לקובייה שמתייחסת אלי כאילו אני לא קיימת אני כל כך פגועה מהכל מאוכזבת מימנו מהגבר האחר לא יודעת איך להתמודד עם הפגיעה שלו וגםלהצליח להמשיך הלאה ששנינמהחיים שלי שאני מרגישה שאני לא מצליחה לפתור עם בעלי את הבעיות כי הוא אדם כזה ואנחנו נמשיך באותה מתכונת מיצד שני להגרש איך אני אוכל לקיים את הילדים ולנתק אותם מאבא שלהם בגיל צעיר לפעמים אני חושבת שאני פשוט צריכה לחיות למענם וזה חשוב לי מאוד אבל ככה אי אפשר להמשיך אני צריכה עזרה דחופה ומהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאושרת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ16/02/2011"1" יקרה,
ראשית, כל הכבוד לך על התנהלותך בתוך כל ה"כאוס" בו את חיה. את מצליחה לנהל ולתפעל בית, לעבוד (אני מניחה שלא מעט שעות), לשלם את ההוצאות השונות ולגדל שני ילדים ובעל...
ניכר, כי יש לך משאבים/יכולות לא מבוטלים העומדים לזכותך ובעזרתם את מתמודדת עם מציאות חייך המורכבת. מעבר ליכולות של ניהול ותפעול (של הבית והעבודה על מטלותיהן הרבות), יש לך יכולת להתנהל נכון כלכלית. מה ש"מחזיק" אותך בתוך כל זה הן תעצומות הנפש הגדולות שניחנת בהן והיכולת לקבל ולהכיל את האתגרים השונים אשר החיים מזמנים לך, ואף לצלוח אותם.
בפנייתך העלאת שני נושאים עיקריים, אתייחס לכל אחד בנפרד.
הנושא הראשון, התנהלותו הלוקה בחסר של בעלך, במישורים השונים.
בניגוד אלייך, בעלך לא ניחן ביכולות הניהול והתפעול ולכן הוא אינו יוזם עשייה נדרשת בתפעול הבית ולא מגלה סמכות הורית מול ילדיכם. הוא מתקשה ב"קריאת" המציאות סביבו ולא מצליח להתמודד עם העומד מולו. כדי לרתום אותו לעזרתך, כדי שתוכלי ל"הוריד" מעל כתפייך מהנטל אשר את נושאת, כדי שהוא יתחיל לעשות למען הבית והמשפחה עלייך לגייס את עוצמותייך הנפשיות ולגרום לו להבין "מה יצא לו מזה". תני לו משימות הולכות וגדלות במשמעותן ובמורכבותן. בכל פעם שהוא יעמוד במשימות הללו חזקי אותו. הוא זקוק לחיזוקים ממך ולהערכתך.
כיום המערכת הזוגית ביניכם מבוססת על כעסים ותסכולים וכתוצאה מכך האווירה בבית לא נעימה ומתוחה. אני מאמינה שהוא יהיה מוכן לעשות לא מעט כדי לשנות זאת. לאט לאט הוא יבין שבהתגייסותו ובתרומתו הוא זוכה בהערכתך ובאמונך ואולי אף בחיבתך.
בנוסף לחוסר היוזמה וחוסר היכולת להיות נוכח ולהתמודד בבית, הוא אינו מכלכל את צעדיו מתוך בחינת המציאות ולטווח הארוך אלא מתוך דחפים וסיפוק צרכים מיידיים, בטווח הקצר. הדבר בא לידי ביטוי הן בחוסר היכולת שלו ל"הסתדר" עם המשכרות שלו והן ב"התעסקות שלו בכל מיני הגרלות קטנות", כפי שקראת לזה. מעבר לעובדה שה"תחביב" הזה שלו הוא על גבול ההתמכרות, ולכן הוא מתחיל ולא מצליח להפסיק ואף משקר לך, הוא פוגע ברווחה הכלכלית של המשפחה.
לעיתים, ההתמכרות באה לתת מענה לצורך של בריחה, חרדה, דחייה, בטחון עצמי נמוך, הערכה עצמית נמוכה ועוד.
לאור המצב ביניכם, אני מעריכה שביטחונו העצמי והערכתו העצמית נמוכים. חיזוקייך והערכתך לתרומתו לתפעול הבית, יהוו בבחינת תרופה הנותנת מענה לדרך בה הוא "תופס" את עצמו והוא ירצה ל"התמכר" לכך ולקבל ממך עוד ועוד.
עזרי לו גם בניהול הנכון של המשכורת שלו. הציעי לו להיוועץ בך לפני כל הוצאה שהוא מתכנן לעשות.
קרבי אותו אלייך. כאשר הוא יבין ש"משתלם" לו להיות שותף מלא, גם בעשייה וגם בשיח, הוא יירתם וכך תוכלי גם לנהל נכון את משכורתו ולהביא לרווחה כלכלית לטובת המשפחה.
בהמשך, מתוך הקרבה, השיח והעשייה המשותפת, תוכלו לנסות ולשקם את הזוגיות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה- תגובה
מוניקה הרשקוביץ16/02/2011הנושא השני שהעלאת, התחושה הקשה שלך בעקבות ניתוק הקשר שהיה לך עם האיש העובד יחד איתך.
אני מניחה, שמערכת היחסים ביניכם, לפחות מנקודת מבטך, נוצרה לאור מצב הזוגיות שיש לך עם בעלך. חיפשת, אולי באופן לא מודע, גבר שיוכל להשלים עבורך את כל אותם חוסרים וליקויים אשר את חווה בקשר עם בעלך. חיפשת מענה לצורך שלך בקשר זוגי המספק יציבות, בטחון, אהבה והדדיות. מישהו שתוכלי להעריך ויוכל לתמוך בך.
מקור חיפושייך אחר שותף לחייך, הצורך שלך באינטימיות ולחלוקה בנטל ברור כמו גם האכזבה שאת חשה כעת, לאחר שהקשר הזה הסתיים, אולם, לאור היותך נשואה ואם, עלייך לנסות ולהשקיע את מאמצייך בתוך הבית פנימה. אני מתרשמת שיש בך את היכולות הללו.
מאחלת לך כוחות והצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)