איך נכון לדבר על זה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך נכון לדבר על זה?
    אמלה
    17/02/2011

שלום,
    לפני כחצי שנה התחלתי קשר ראשון רציני מאז הגירושים שלי שהיו לפני יותר מ3 שנים. אחרי חצי שנה ציפיתי להיות במקום אחר בקשר ואנחנו עדיין לא שם. אופי הקשר הוא מפגשים פעם-פעמיים בשבוע ולא מעט שיחות טלפון במהלך היום- בסה"כ טוב לנו יחד.
    קצב ההתקדמות בקשר הוא איטי,עדיין לא פגשתי את ילדיו והוא לא פגש את בנותיי. הוא חושב שנכון להתערבב כשנהיה בטוחים בקשר ושאף אחד לא יפגע. מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ בעניין ורציתי שההיכרות תבוא מהרצון שלו, אבל אחרי חצי שנה נראה לי שהגיע הזמן. רוצה שההתקדמות תבוא מתוך הדדיות ולא בגלל שאני מבקשת. בנוסף החלטתי להמשיך בקשר למרות שהוא לא מעוניין בילד נוסף ואני כן כי זאת הפעם הראשונה שהיה לי רגש חזק שלא היה לי בעבר. איך ממשיכים?האם ממשיכים? איך נכון לדבר על זה? על מה מצביעה ההתקדמות האיטית שלו? האם אחרי חצי שנה הוא לא אמור לדעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך נכון לדבר על זה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך נכון לדבר על זה? - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    17/02/2011

אמלה יקרה,

זוגיות בריאה מושתתת על ערכים מהותיים כמו פתיחות, כנות, שיקוף ושיתוף.
    האם שיתפת את בן-זוגך בתחושותייך? האם הוא מודע לכך שאת היית רוצה שתכירו זה את ילדיו של זו, כבר כעת, כמו שאת יודעת שהוא מעדיף להמתין עד שתהיו בטוחים בקשר?
    ציינת שאת רוצה שהזוגיות תתפתח מתוך רצון הדדי, ולכן את "לא רוצה ללחוץ", אולם, בפועל קצב ההתקדמות בקשר הוא אך ורק על-פי המוכנות, הנכונות והרצון שלו.
    בנוסף, את רוצה ילד נוסף, פרי אהבה של זוגיות חדשה בחייך, והוא לא מעוניין בילדים נוספים.
    למרות שציינת שטוב לך איתו, ולמרות שזה לך הקשר הראשון מזה זמן שאת חשה רגשות משמעותיים לבן-זוגך, אני חושבת שלא נכון עבורך לוותר כך על עצמך, על רצונותייך ועל חלומותייך.
    שאיפותייך ומשאלותייך (לפגוש את ילדיו, להכיר לו את בנותייך, ילד נוסף) מהקשר הזה אינן שוליות וחסרות חשיבות, אלא משמעותיות עבורך ועבור עתידך ולכן לא נראה לי שאפשר ל"החליק" אותן ול"זרום" עם הדברים על-פי מה שנכון עבורו.
    אני מציעה לך ליזום שיחה, פנים מול פנים, ולשתף אותו בתחושותייך ובצפיותייך.
    אני מאמינה שאם את יקרה לו, הוא ישקול את הדברים לעומק.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו