מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד של אמאלילך17/02/2011
שלום לכן,
אני מכירה את בעלי כבר שנתיים וחצי
ומההתחלה ראיתי שהוא קרוב מאוד למשפחה שלו
הוא עזב את הבית של ההורים רק כשהוא עבר לגור איתי כשהוא היה בן 35
בהתחלה היינו ישנים אצלהם סופי שבוע ואחרי החתונה התעקשתי על זה שהמנהג הזה ישתנה, אחרי הרבה מאוד ריבים איתו באמת הפסקנו לישון שם
אבל ההורים שלו ובמיוחד לאמא שלו קשה לקבל את זה , וכמעט כל פעם פעם שאנחנו באים לשם בערב יום שישי מתחיל ריטואל קבוע מצד המשפחה שלו של שיכנועים למה כדי שנישאר לישון שם, וגם בעלי תומך ברעיון של לישון שם מידי פעם
אני מאוד מתנגדת לזה גם כי אני כבר יודעת שברגע שנישן שם פעם אחת זה יפתח עוד פתח ללחצים יותר קשים וגם פחות נוח לי לישון בבית שהוא לא שלי, אין לי שם פרטיות, אין לי נוחות ולא בא לי לראות אותם על הבוקר יום שבת
הבעיה שלי היא עם בעלי שלא מבין את מה שאני מרגישה למרות אין סוף של שיחות
וגם עם המשפחה שלו שלא מוכנה לשחרר אותו
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד של אמא - תגובה
מוניקה הרשקוביץ17/02/2011לימור יקרה,
טוב שאת יודעת לעמוד על שלך, לא "נכנעת" ללחצים המשפחתיים ולא משתכנעת לעשות משהו שאת חשה שלא מתאים לך ולא נכון עבורך.
נראה שאת אישה חזקה, החלטית ונחושה היודעת לעמוד על שלה.
יישר כח!
באשר לבעלך...הוא עזב את בית הוריו בגיל מאוחר ומבוגר יחסית וגם מעבר זה נעשה לטובת מגורים משותפים איתך. לא ברור לי למה הוא נשאר והמשיך להתגורר עמם למרות היותו "ילד גדול".
אולי זה הצורך בנוכחותם הפיסית בחייו, אולי זו הנוחות שכרוכה במגורים בבית ההורים ואולי זה החשש לגור לבד או עם שותף זר.
למרות שבעלך ביחסים קרובים עם משפחתו הגרעינית, הוא איש בוגר, ובתהליך הטבעי של החיים הוא עזב את בית הוריו לטובת המשפחה שהוא הקים יחד איתך. אם אתם לא גרים רחוק (ומפנייתך אני מבינה שלא), אני לא רואה סיבה ממשית ומחייבת אשר בגללה עליכם ללון אצלם בערב שבת.
בדומה לקו ההחלטי והנחוש אותו מציגים, תמיד, בפני ילד, כאשר לא מוכנים בשום פנים ואופן לספק את גחמותיו, כך עלייך להמשיך ול"החזיק" בהחלטתך הנחושה.
עם הזמן גם בעלך וגם אמו ומשפחתו ידעו שממילא אין טעם להעלות את הנושא מאחר ועמדתך ברורה, ידועה מראש ואינה ניתנת לשינוי.
בבוא העת, כאשר ייוולדו ילדיכם, אני מניחה שבעלך יקבל, ביתר קלות, את הלינה בביתכם בלבד, ואולי חמתך תשמח לבלות עם נכדיה בשעות היום בלבד, ולישון בלילה בשקט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)