מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואים לא מאושריםמיכל17/02/2011
אני (24) ואשתי (21) נשואים כבר שנה וחצי אנו באים מן המגזר החרדי כך שלא יצא לנו להכיר אחד את השני מידי לעומק לפני החתונה. אך הכרנו לאחריה. מעולם לא חוויתי אהבה של אשה ולא ידעתי מה אני אמור להרגיש כשאני נאהב במערכת יחסים בריאה. דבר אחד אני יודע אני לא אוהב את אשתי היא משעממת אותי ושקטה מידי וחסרת ביטחון. קשה לי עם זה שאני יודע שזה לא בשליטתי. הייתי רוצה לאהוב אותה יותר מכל דבר אחר בעולם. אבל אני לא יכול. אני פשוט לא מתחבר אליה. באופן אוטומטי העיניים שלי כל הזמן בולשות לכיוונים אחרים אבל אני לא טיפוס שיבגוד ולכן אני מתוסכל לחלוטין. ואין לי לאן להוציא את התסכול הזה. השאלה הגדולה שלי היא האם יש לי תקווה מעבר לאופציה של להתגרש ממנה האם אפשר ללבות אהבה שלא הייתה האם נגזר עלי לחיות באומללות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי-
בני17/02/2011שנה וחצי זה מעט זמן בשביל להחליט על הרמת ידיים, אני מבין ממך שאתה בחור איכותי שרוצה לאהוב ומוכן להשקיע את כל כולך בקשר הזוגי הנוכחי שלך, והשאלה שאתה בעצם שואל האם יש לי סיכוי לאור זה שאשתי כך וכך, אם הבנתי אותך נכון, אז רק שתדע שאהבה בניגוד לתשוקה,,, אפשר לרכוש עם הזמן, ע"י נתינה ללא תנאי, ועוד
לכן צא ולמד כיצד עושים זאת, הבורא ברא אותנו מלכתחילה שונים כדי שבעבודה זוגית נצליח לחבר בין שני העולמות הללו עד כמה שאני מסוגלים, ואת השאר כבר יעשה רבש"ע בעצמו,
כאן מתועררת השאלה האם זו היא הבת זוג שלי שאיתה עליי לעבוד ולתקן את מה שצריך לתקן ?
הרבה זוגות בכל העולם ולא משנה מאיזה רקע שואלים את עצמם מידיי יום האם עליי להשקיע בבן זוג שלי ? או שיותר קל לעבור כביש ולמצוא בן זוג שיותר מתאים לאופי שלי וכו',
בגלל שאתה דתי, אני מניח שיהיה לך יותר קל להבין את התפיסה הזו, > שיש מי שמסובב את העולם והמתנה שקיבלת כוללת גם חסרונות, כדי שאתה בעבודה קשה תוציא יקר מזולל, החיים הם לא פיקניק, וגם לפיקניק צריך להתכונן, תקבל באהבה ותודה לה' על זה שזכית להתחתן עם אשה בריאה, ושמוכנה לך מששת ימי בראשית ומחכה שרק תשא אותה אל על, תשקיע את כל מרצך באהבה ונתינה ללא גבול, תחמיא לה, תעריץ אותה על מעשיה, תעצים את כשרונותיה, ותראה איך הבטחון שלה מתחזק ועם המון סבלנות אתה תקבל בחזרה דברים שלא חלמת שקיימים בה,
שלומי, זאת הדרך הנכונה קח את המשימה היפה והמאתגרת הזו, וצא לדרך,
תמיד תוכל להתייעץ כאן, או ללכת ליעוץ מסודר, כיום ישנם מטפילם רבים במגזר החרדי והדתי, ואתה יכול לבחור משהו כלבבך שיצעד אתכם ביחד למטרה המשותפת של קשר זוגי בריא שנותן צמיחה לבני הזוג וגורם להם להיות מאושרים ביחד,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להיעזר בייעוץ מקצועי
דורית כהן19/02/2011מיכל היקר,
צר לי לשמוע על תחושותיך בזוגיות הזאת.
אני יכולה להסיק אם כך שמעולם לא התאהבת בה? לא עברת את החווייה של השתוקקות אליה (אני מתכוונת השתוקקות דווקא אליה ולא התשוקה לסקס - לא משנה עם מי)?
אם אני צודקת, ולא היתה התאהבות, אזי חסר שלב "התנעה" שיתניע את הרגשות ואת ההימשכות ויאפשר להתקרבות לקרות.
מצב אחר הוא אם כן התאהבת בה בחודשים הראשונים, אלא שלאחר מכן, כאשר התחלתם לחיות יחד, רגשותיך החלו להיעלם.
לפעמים מה שמכבה את האהבה הוא סקס גרוע. לצערי הרב, יש הרבה זוגות חרדיים שמגיעים ללא ידע למיטת הכלולות, וקורות שם חוויות מאוד מאכזבות לשני הצדדים, בגלל חוסר ידע והבנה מצד אחד, ובגלל ציפיות לא ריאליות מצד שני.
מה שאני יכולה להציע זה להיעזר בייעוץ זוגי - אם בתוך המגזר שלכם ואם מחוצה לו, על מנת שמישהו מקצועי יוכל לזהות מהן הבעיות ולהציע לכם פתרונות. יש הרבה בעיות שניתן לתקן אותן - גם בתחום האינטימי, ומאוד יתכן שמה שקרה לכם הוא תוצאה של חוסר ידע כפי שהסברתי. וכמו אצל זוגות לא חרדיים - יש סיכוי שאם יאותרו הבעיות ותקבלו את הכלים המתאימים - האהבה תוכל לשגשג,למרות כל מה שאתה מרגיש כיום. זה לא משהו שבטוח יקרה, אבל נדמה לי ששווה להתאמץ על כך, ולדעת שעשית הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)