מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בתוך קשר זוגיאביטל17/02/2011
שלום רב,
אני יוצאת עם בחור מדהים כשבעה חודשים. הוא בן 37 ואני בת 34 כמעט. שנינו באים מן המגזר הדתי-לאומי.
הוא כל מה שרציתי: חכם, בעל לב טוב, אמיתי, מוסרי, חם.
יש לנו קשר שיש בו אהבה, הבנה, שותפות אמיתית, תחומי עניין משותפים, תקשורת טובה, הומור ועוד המון המון דברים טובים! חיכיתי הרבה שנים ואני מאד מאד מאושרת איתו.
אלא שלאחרונה מתעוררים בו ספקות וקשיים, שמכניסים כובד והיסוס ליחסים: הוא טוען שהוא מרגיש שיש לנו בעיה, שאנחנו לא מצליחים להגיע לעומק מספיק בינינו. הוא אומר שהוא רוצה להתחתן רק עם מי שתהיה חברת הנפש שלו ואהבת חייו והוא עדיין לא מרגיש שאני האדם הראשון שהוא רץ אליו כשיש לו מה לספר.
הדבר הזה טורד מאד את מנוחתו וכמובן שנוטל ממני כל שלוות נפש.
אני לא יודעת איך אפשר לייצר לו את מה שהוא שואף אליו, איך אני יכולה לעזור לו בזה.
יש לציין, שאני אדם פתוח מאד, החברים שלי טוענים שאני יכולה "לפתוח קיר", אני חולקת את מה שעובר עלי, גם בקשר, עם אנשים שונים ואפילו מתייעצת עם פסיכולוגית.
הוא, לעומת זאת, אדם סגור מאד. הוא לא משתף ולא חולק את מה שעובר עליו כרגע עם אף אחד בעולם, חוץ ממני.
אני דואגת מאד, מפחדת שהקשר ייגמר ולא יודעת איך להביא לפתרון של הבעיה הזו.
מה עלי לעשות? איך אפשר לעזור לו וגם לי לפתור את הפלונטר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל-
בני17/02/2011חבל מאוד שבגלל שטויות שהמוח ממציא תפספסו את הקשר שלכם,
לא פלא שרבים מהמגזר הדתי לאומי מגיעים לגיל מבוגר כ"כ ועדיין יש להם ספקות,
קחי אותו מהר ליועץ טוב, שיציל את שניכם מאבדון,
לדעתי אתם צריכים לעשות רשימה מפורטת מה יש לכם בקשר, מה יש בו, ומה יש בך, אם הרשימה מספקת אתכם, וישנה בעיה אחת או אפי' ארבע בעיות, אבל בסך הכל יש את כל מה שרשמת בהודעה, וזה הדדי, כלומר גם ברשימה שלו יש את אותה תוצאה, אז אוי ואבוי לכם אם אתם נפרדים על שטות של עומק ביחסים, די כבר ! עד מתי ?
מי מתחתן עם עומק ? אמא שלך ? אבא שלו ?
מתחתנים כשיש התאמה ברב הדברים, ואם יש משיכה, אהבה, הבנה, כבוד והערכה, אז יאלה למה מחכים, כל יום שעובר זה רק יילך אחורה, ראו הוזהרתם !
ושלא תביני אותי לא נכון, אם הבחור שלך רוצה עומק, אז ניתן לו עומק, ירצה פיל לבן ניתן לו, אבל הלו, זה לא בא ברגל, צריך לעבוד, להשקיע, עוד לא התחברתם כמו שצריך ורב הדברים כבר בהישג ידכם, תארי לך לאיזה רמות תגיעו אח"כ,,,
אנשים חושבים שחתונה כובלת, זהו יותר לא ניתן להשתולל, לעשות דברים, להתפתח !!!, להיפך, התפתחות האדם היא בצוות, בזוגות, כשהיו זוג ויהיה לכם קשר בריא וטוב, אז השמיים הם הגבול !
תקני את הספרים בשיטת "אימאגו" - ותבינו לאן ניתן להגיע בעבודה זוגית,
בהצלחה ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, בני. מסכימה איתך בכל מילה
אביטל17/02/2011אני רוצה מאד להתחתן איתו ויודעת ובטוחה שיהיה לנו טוב. הבעיה היא, שאני לא לבד בקשר הזה...
אני מנסה לעשות את המקסימום בשבילי ובשבילו. נתפלל לטוב... מבטיחה לעדכן אם וכאשר יהיו בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל-
בני18/02/2011תודה.
תציעי לו ללכת ביחד לרב שרלו, או לכל הפחות להתייעץ איתו טלפונית או דרך האתר מורשת, הוא עונה בטוב טעם ובסבלנות,
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, זה נגמר
אביטל01/03/2011אתמול בערב זה נגמר, אחרי שבעה חודשים וחצי נפלאים יחד. הוא לא יכול יותר, הוא טוען שהוא כבר משתגע בתוך עצמו מרוב מחשבות וטוען שהוא עשה את כל מה שהוא יכול לטובת הקשר. אני ממש לא מסכימה. אדם, בחור בן 37, שהוא במהותו אדם סגור מאד, שמחפש בתוך קשר טוב, אוהב, פורה ומזין את הדבר היחיד שאין לו, שהוא גם לא לגמרי מצליח להסביר אותו לעצמו (עומק, או משהו בסגנון), שלא מספר ולא מתייעץ עם נפש חיה בעולם ומנסה מתוך עצמו למצוא את הפתרונות - לא עושה כל מה שהוא יכול לטובת הקשר ולטובתנו.
אני כל כך כואבת ולא מאמינה איך הדבר הזה התרסק לי מול העיניים. אני אוהבת אותו ויודעת ומאמינה שיש בינינו כל כך הרבה טוב יחד, שיחד אנחנו יכולים להזיז הרים ולנצח את כל הקשיים שבעולם.
מתוך היכרותי עם הבחור, הוא כל כך עקשן ועם ראש בקיר שהוא לא יחזור.
אני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל-
בני01/03/2011אני מבין את האכזבה שלך מניתוק הקשר איתו, אבל הרי את ידעת כל הזמן שמשהו שם לא עובד. את כתבת > "שלא מספר ולא מתייעץ עם נפש חיה בעולם ומנסה מתוך עצמו למצוא את הפתרונות" רק על זה הייתי פוסל אותו מלהקים בית בישראל, ולדעתי התנאי היחיד שאת צריכה לשים בפניו באם ירצה לחזור, זה המוכנות שלו ללכת לאנשי מקצוע או רבנים שמקובלים על שניכם כאישיות מכוונת, כדי ללמוד כמה דברים מניסיונם ומחכמתם !
אז למה שלא תקבלי את הצעתי לגשת לרב יובל שרלו, גילוי נאות אני קורא בשקיקה את תשובותיו באתר מורשת, ומתרשם שמדובר באדם מאוד איכותי שיודע גם להתנסח בצורה מיוחדת ומדהימה,
רק שתדעי שכל קשר כזה או אחר שמסתיים,,, מקדם אותך הלאה למטרה של הבן זוג האמיתי שלך, ובעצם סולל את הדרך לאחד ויחיד שמחכה לך ורק לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל
מוניקה הרשקוביץ01/03/2011אביטל יקרה,
קראתי את דברייך, לאורך כל ההתכתבות שלך עם בני, וכמן כן קראתי את תשובותיו.
בני הוא אחד ממשתתפי הפורום הקבועים שלנו. הוא איש חכם ובעל ניסיון חיים אשר ניחן גם ברגישות, ובתשובותיו הוא מביא לידי ביטוי את כל הנ"ל, כמו גם בתשובותיו אלייך.
ובנוגע לפרידה...
אני מבינה לליבך.
חיכית הרבה זמן, כפי שכתבת, לאיש המתאים לך, לשותף הראוי, איתו רצית להקים משפחה ואת חשה שאת בשלה לכך. האמנת שהנה מצאת את האיש הזה, חשת שהקשר שלכם הוא הקשר המושלם עבורך ומגשים את חלום הזוגיות, שתמיד היה לך.
בן-זוגך, למרות גילו, כנראה עדיין לא בשל, לא "סגור" על עצמו.
למרות הקושי שאת חשה ולמרות שאולי קשה לך כרגע ל"תפוס" זאת בהיגיון מאחר והרגשות מאפילים, טוב שאחרי תקופה לא ארוכה שאתם יחד, הוא נהג בהגינות וביושר והעלה את נושא ה"עומק".
טוב שלא "בזבזת" זמן רב יותר על קשר שלא היה מוביל אותך ליעדך, לחתונה ומשפחה.
כעת, תוכלי לסלול עבורך את הדרך ליצירת הזוגיות המתאימה לך, עם איש בשל לכך הראוי לך, כפי שגם בני כתב לך.
מאחלת לך אושר, זוגיות ומשפחה משלך, כפי שתמיד חלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה-תודה-
בני01/03/2011מחמם לי את הלב לקרוא את מה שכתבת עליי, אני מודה לך על ההתייחסות,
תודה לך, את ראויה לכל הברכות והתשבחות,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)