מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר נישואין מתמשךניר17/02/2011
שלום ,
אני מתנצל מראש על האורך , קצת נתונים יבשים: אני ואישתי נשואים כבר 3 שנים עם היכרות של שנתיים לפניכן , כרגע אישתי בהריון בחודש שישי לאחר טיפולי פוריות (הריון ראשון).
הבעיה היא היחס של אישתי אליי - המון זמן (בערך מתחילת הנישואין ) אני מעיר לה שהיחס אליי הוא מתחת לכל ביקורת , אין שום גינוני חיבה , שום קירבה , שום התחשבות , כל פעם אחרי ריב יש את הקוצי מוצי וזהו . תיאורטית לא היתה לי בעיה עם כזה דבר לו זה היה חלק מהאופי שלה ויחס מגעיל היה נחלת הכלל ,אך משום מה היחס אל בני המשפחה שלה ובייחוד לאמא שלה הוא יחס של מלכים , אמא שלה האכילה אותנו הרבה קש בין היתר הרסה לנו את החתונה גרמה לאישתי להרבה מאוד מפחי נפש אך משום מה ולא משנה עד כמה אמא שלה נוראית היא תמיד תמשיך להתייחס אליה יפה ואליי לא .
הקש ששבר את גב הגמל היה לפני כשבוע , כאשר לפני כשבועיים אישתי התאשפזה לכמה ימים בבי"ח עקב דימומים ומאז היא כל הזמן בלחץ/היסטריה , בתחילה ,לאחר שהיא שבה הביתה ועקב הוראות מנוחה, כל מטלות הבית + דאגה לה נפלו עליי (בנוסך לכך שאני עובד כ 12 שעות ביום) כמובן שדאגתי ועבדתי וטיפלתי , באחד הימים כשחזרתי מהעבודה וראיתי שאישתי השאירה לי הרבה עבודץ שטיפת כלים הערתי לה שאפשר קצת להתחשב בי ולא להשתמש ביותר מדי כלים - מאז היא לא מדברת איתי בטענה שאני חסר איכפתיות כאשר אני מצידי אמרתי שהתחשבות פעוטה מסוג זה היתה צריכה להגיע ממנה בייחוד לאור העובדה שלא שמעתי ולו מילת תודה /הערכה/חיבה ממנה על כל מה שעשיתי עבורה - כמובן מיותר לציין שלאמא שלה היחס הוא עדיין כשל מלכים . אני ממש מתוסכל , אני לא יכול לסבול את אמא של אישתי גם בגלל היחס של אישתי אליי כשאני רואה שהיחס הזה הוא רק אליי וגם בגלל כל הדברים שהיא עשתה לנו , וכמובן שאני לא יכול לסבול את אישתי בגלל כל היחס הגרוע והמגעיל שאני מקבל.
אני כבר ממש לא יודע מה לעשות , לתגובתכם המהירה אודה .
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת בהקדם לייעוץ זוגי
דורית כהן19/02/2011ניר היקר, צר לי על מה שאתה עובר. אני חושבת שהיחס של אישתך כלפיך, אשר נמשך כבר הרבה זמן, לא ישתנה מעצמו, ועליך לעשות משהו על מנת לשנות את האווירה בבית.
אתה מדגיש עד כמה היא מסוגלת לתת יחס טוב - על פי היחס שמצויין שהיא מעניקה לאמא שלה, ועד כמה זה מאכזב אותך שהיא לא מתאמצת עבורך.
אני משערת שקרה משהו ביניכם שאיכזב אותה בתחילת הדרך. נסה לחשוב מה איכזב אותה. היזכר מהן התלונות הקבועות שלה וזה יתן לך כיוון מה חסר לה במערכת היחסים שלכם. אינני אומרת שעליך לתת לה את כל המ שחסר ואת כל מה שהיא מצפה לו, מבלי לקבל ממנה שום דבר ועוד לקבל יחס כה גרוע. מה שאני אומרת הוא שקודם כל תנסה להבין מה השתבש כל כך. אחרי שתבין - יש לך שתי אפשרויות: האחת - לקיים איתה שיחה (מתוכננת, מוזמנת, חס וחלילה לא מתוך ריב!), שבה תשתף אותה איך אתה מרגיש ומה אתה חושב שקורה ביניכם.
האפשרות השניה היא להיעזר בייעוץ זוגי. אני ממליצה על האפשרות השניה בתור דבר בטוח יותר, כי על מנת שהיא תקשיב לצד שלך בצורה פתוחה - צריך נוכחות של צד שלישי נייטראלי, אחרת הכעסים שהצטברו ביניכם יפריעו לה להקשיב לך באמת, והשיחה עלולה להידרדר.
המצב שאתה מאתר ממש קורא לייעוץ זוגי, ויפה שעה אחת קודם, בגלל שאתם עומדים לעבור שלב בזוגיות ולהיות הורים. זה כמובן שלב מלחיץ ושוחק הרבה יורת ממה שקורה לכם כיום, וחשוב שתגיעו אליו במצב הכי טוב שאתם יכולים מבחינת הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)