2 אחיות שונות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• 2 אחיות שונות
    אוחי
    17/02/2011

שלום.
    אני נשוי + 3 ילדים .
    לאשתי יש אחות קטנה ממנה נשואה עם ילדים שגרה בקרבתנו .
    חמתי שגרה בקרבת ילדיה (אשתי ואחותה) התאלמנה ומאז בריאותה מתדרדרת .
    אני ואשתי עוזרים לחמתי בכל דרך אפשרית אבל שמתי לב שחמתי לא מקבלת כל עזרה מאחותה של אישתי ואף לא פונה אליה לעזרה וכול העול נופל עלינו במיוחד על אישתי .
    ניסיתי לשוחח עם אישתי על כך והיא לא רואה בזה בעיה וטענת שאם אני לא רוצה אני לא חייב לעזור , אף אחד לא מבקש ממך או שאני מחפש לריב עם אחותה .
    בקיצור איך אני משכנע את אישתי להעביר חלק מהאחריות והעומס גם לאחותה גם מבחינת התענינות , טיפול רפואי וכן גם מבחינת הוצאות כספיות שונות ?
    מאחר ונראה לי שמצב בריאותה הולך ומחמיר וכל העומס והאחריות יפול לבסוף עלינו במקום שיתחלק בין 2 האחיות .
    אשמח לקבל הצעות לכך .
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 אחיות שונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוחי-

בני
    18/02/2011

אשריך שאתה עוזר יותר מכפי יכולתיך, גם אם לא תקבל את שכרך בעולם הזה, מובטח לך שכר בעולם הבא,
    דע לך שבכל משפחה יש את אלו שעוזרים ואת אלו שמתעלמים, גם אני חשבתי פעם כמוך שכולם צריכים לשאת בנטל, אבל בראש השנה האחרון הבנתי מסיפור שקרה במשפחתי שאין צדק בעולם הזה,
    חמותי הובהלה לבית חולים במהלך היום הראשון של ר"ה שהיה למי שלא זוכר שלשה ימים רצופים, והיחידה שהסכימה להצטרף זו הייתה אשתי, שזה אומר שלשה ימים רצופים בין קירות בית החולים כי אנחנו שומרים שבת, האחות הראשית הסבירה לאשתי את העובדה הבאה > לא משנה כמה ילדים יש במשפחה, תמיד יהיה אחד שלוקח על עצמו את העול ואת האחריות לעומת שאר הקרובים, כי ישנה דעה הרווחת שאצל משפחות מרובות ילדים יש יתרון בכך שכל אחד נושא בנטל, והנה לך העובדה המצערת שזה כלל לא נכון, אם כי כמובן יש יוצא מהכלל,
    אז תמשיך לתמוך באשתך, ולהעריץ אותה על כך שהיא מכבדת את הוריה ללא תנאי, אתם אנשים נפלאים שראויים להערצה,
    ואם אני בקצב,,, אני אגלה לך שמי שמכבד את הוריו, זוכה לאריכות ימים, וכי למה ? הרי יש הרבה מצוות שהשכר שלהם הוא שונה, ומדוע בכיבוד הורים השכר הוא אריכות ימים ???
    התשובה פשוטה מאוד, כשאת/ה יושב עם הוריך ומבזבז זמן כביכול,,,אז בא הקב"ה ואומר, אל תדאג- אני יאריך לך את הימים והשנים על חשבון הזמן שכביכול הפסדת,,,
    שבת שלום ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו באמת

ירוני
    18/02/2011

תודה .
    נראה לך שצריך לשתוק ?
    נראה לך שזה הגיוני שרק אנחנו נשא בהכול כולל הוצאות כספיות ואחותה תגיע לחלוקת הרכוש בלבד ?
    אינני מאמין שאתה חושב כך ושלם עם המצב .
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוחי-

בני
    18/02/2011

תסלח לי בסה"כ רציתי לתת לך תמיכה מרחוק, אח שלי אתה עושה כבר את המצווה החשובה הזאת, אז תעשה אותה עם שמחה,
    ברור שאחותה צריכה וחייבת בכיבוד הוריה, אבל הדרך שבה אתה הולך תפיל בסופו של דבר את הבית שלך, וחבל,
    תשלח מישהו מהמשפחה שידבר על ליבה של אחותה, שיראה להם עד כמה זה לא בסדר, זה זכותך לבקש ולהתריע, אבל מצד שני לאשתך קשה מאוד לשמוע ביקורת ע"ז, כי היא חושבת שהיא עושה מעשה טוב והיא לא מסוגלת להבין את הכעס שלך,
    שוב פעם אני רוצה שתדע, שכל מה שאתם עושים ואפי' עם חוסר חשק מצידך וגם את זה ניתן להבין, כי מדוע רק אתה חייב לשאת בעול, ולשלם לבד את כל ההוצאות, אבל בכל זאת מצווה עושים גם כשלא משתלם כלכלית, וככל שתתאמץ יותר קח תקבל שכר יותר גדול,
    לגבי חלוקת הרכוש, אם יש לך כוח להלחם עם המשפחה, או שאתה חושב שניתן להגיע להבנות בנושא, תקיים דיון עם כל הנוגעים בדבר, ותחלקו תפקידים,
    אתה יכול לומר לאשתך שאתה מאוד מעריך אותה, אבל זה בא (אם זה באמת בא,,,) על חשבון הזוגיות שלכם, ולכן אתה מבקש ממנה לךהוריד הילוך, ולשתף את אחותה או לקחת מטפלת שתעשה במקומכם את העבודה השחורה, ועל חשבונה של האלמנה,
    שבת שלום אח שלי אל תכעס עליי,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו