אש קטנה? יש טעם לחכות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אש קטנה? יש טעם לחכות?
    מילי
    18/02/2011

שלום אני בת 21,

למרות גילי הצעיר עברתי הרבה חוויות לא נעימות בחיים, אם זה בקשר עם המין השני ואם זה באופן כללי, כל החויות הללו גרמו לי להתבגר מהר יחסית והיום בגילי אני מבינה הרבה דברים שהרבה בנות בגילי לא מבינות.

לא מזמן התחלתי להתכתב עם גבר שגדול ממני ב10 שנים, זה גבר שאני הכרתי בעבר מרחוק, כלומר ראיתי מרחוק ושמעתי עליו. בהתחלה היינו מתכתבים די יבש כלומר היינו מדברים על מוזיקה וכאלה בשלב מסויים השיחות שלו התפתחו למשהו רציני יותר החלנו לדבר על יחסים בין גבר ואישה, הוא סיפר לי על כל הדברים שקרו לו בחיים.. על הבעיות שיש לו כרגע, על החזרה לבית ההורים, על שלילת הרישיון, על איבוד העסק וכו'. אני בעצמי סטודנטית באמצע הדרך. בשלב די מאוחר חסית הוא ביקש את המספר שלי, התקשר אליי דיברנו כמעט שעתיים והיה ממש נחמד, בכל התכתבות הוא דואג להגיד לי כמה אני מיוחדת וכמה אני יכולה להיות אישה מושלמת, כל הזמן הוא רומז לי למשהו רציני.

אנחנו מתכתבים גם עכשיו והוא מתקשר ממש לעיתים רחוקות (פעם בשבועיים.. לפעמים יותר), הוא כמובן תמיד אומר לי נצטרך להיפגש באיזשהו שלב בעתיד אבל אני לא כל כך מבינה למה הוא מחכה... נכון שיש לו מגבלה שזה הרישיון וחשוב לי לומר שהוא גר רחוק ממני.. אני פשוט לא הגעתי למצב שבו היתי כ"תלוייה באויר".. בכל זאת מה כולה להיות הסיבה לזה שהוא לא עושה משהו בענין.. אני כמובן רמזתי לו בעקיף... אני לא יודעת אולי זה מצב שבו אני אמורה להמשך הלאה ולנתק קשר?
    אי מבינה שהוא מחזיק אותי על אש קטנה ולא יודעת איך אני אמורה להתנהג היות ובחיים לא הייתי במצב הזה ומחזרים אף פעם לא חסר..
    אני כבר רמזתי לו פעם שהגיע הזמןן להיפגש.. ושאלתי אותו אם הוא בכלל רואה את עצמו נכנס לקשר.. הוא בתגובה אמר לי שמבחינה נפשית כן אבל יש לו מגבלה וזה הרישיון שאין לו...

העניין הוא שאנחנו בוכרים ואצלנו בדרך כלל אין קשר בלי חתונה אחרי חצי שנה של זוגיות... הוא אומר לי כל הזמן על זה שהוא רוצה להתחתן עם האישה המתאימה עבורו... פעם אחת מזמן שאלתי אותו מה התוכניות שלי והוא ענה "לחזור להיות עצמאי ולהתחתן.. אני מקווה שזאת תהיה את..."

כמו שאמרתי המשפחות מכירות ויש הרבה באמצע ששנינו לא רוצים שיתערבו כי הם יכולים רק לסכסך... לכן קבענו שהכל נשאר בינינו עד שלא נפגשנו ולא החלטנו מה קורה...

כשאני חושבת על זה בעצם אף פעם לא דיברנו על זמן לפגישה, תמיד הכל היה בגדר של "חייבים להיפגש בזמן הקרוב כי ככה לא מחליטים" והוא בחיים לא נתן לי תחושה שאני כבולה אליו.. הבעיה היא שאני אולי מהתלהבות שסוף סוף הכרתי גבר מבוגר עם אופי כמו שאני אוהבת.. יותר מידי משלה את עצמי..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אש קטנה? יש טעם לחכות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסי להבין ממנו מה הסיבה להשתהות שלו

דורית כהן
    19/02/2011

מילי היקרה, היכרות ויטואלית כמו שתיארת יכולה לגרום להמון ריגוש ופרפרים, דווקא בגלל שכל עוד אינך פוגשת אותו - הדמיון והפנטזיות עובדות "שעות נוספות" ומעצימות את התקוות ואת הרגשות המתלווים לכל העניין.
    לכן, יפה כתבת בסוף במכתב שלך שאולי את משלה את עצמך.

העובדה שהוא לא מציע להיפגש מעוררת חשד.
    יתכן שהוא לא חשף בפנייך הכל, וכי יש לו מה להסתיר.
    יתכן שהוא התסבך כלכלית ופשוט אין לו כסף משלו ואז הוא לא יכול להרשות לעצמו לחזר אחריך כמו שהיה רוצה - עלויות הנסיעה, לשלם עלייך למסעדות ולבילויים. זכור לי שגבר מסויים סיפר לי שהיתה תקופה של עשר שנים (!!!) שבה הוא היה נתון בחובות והוא פשוט לא נפגש אז עם בחורות וחיכה עד ישיחזיר את כל החובות ורק אז יצא לדייטים, בגיל 30 פלוס. הוא לא היה מסוגל להזמים מישהי לדייט ביודעו שאין בא]שרותו לשלם עליה. גברים מסויימים מתפדחים מכך שאין להם מכונית בגיל מסויים והלאה. הם מרגישים שזה מפחית מערכם כגברים.
    השאלה היא איך את מרגישה ביחס לנקודות שהעליתי? האם את רוצה להיפגש איתו למרות האפשרות שהוא מסובך כלכלית? חישבי לטווח רחוק האם זה מתאים לך?
    אם אין לך בעייה עם זה - אולי תעלי את הנושא איתו ותספרי לו שהנושא הזה לא מפריע לך וכי את מתחילה לפתח כלפיו רגשות וחשוב שתיפגשו פנים אל פנים ותראו לאן זה מוביל. הביאי בחשבון שאולי פגישה מקרוב (את כותבת שראית אותו רק מרחוק) לא תהיה כל כך מלהיבה בשבילך, ואולי "תשחרר" אותך מן ההרפתקה הרגשית הזאת.
    ואם זה כן יהיה מוצלח עבור שניכם, תוכלו לבחון בצורה יותר מציאותית איזה סוג קשר אפשרי לכם בתקופה הקרובה.
    מאחלת לך המון הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית-שאלה קטנה

A
    20/02/2011

כשמדובר בגבר עם בעיות כלכליות...למה בדיוק מתכוונים? ז"א מה זה בדיוק מצב כלכלי שנחשב עד כדי כך לא טוב שגורם לגבר לא ליזום פגישה עם בחורה שהוא מעוניין בה? זה מאוד מעניין אותי לדעת...לדוגמא: גבר שמרוויח למשל 8,000 ש"ח בחודש עם מכונית סבירה ממוצע לחלוטין....יכול להיות שאין לו מספיק כסף בשביל כל מה שנדרש כדי להפגש עם בחורות?

אני רצינית לגמרי,מחכה לתשובה ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר וירטואלי

מילי
    20/02/2011

היי דורית, תודה רבה על התשובה
    אני כמובן מודעת לזה שאולי פנים מול פנים אני אתאכזב,והעניין שלמרות כל הבעיות הכלכליות אני מרגישה צורך להכיר אותו, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני מציבה לו אולטימטום או הופכת לנודניקית כי הרי כבר רמזתי לא פעם ולא פעמיים שאנחנו אמורים להיפגש ואף הוא בעצמו אמר לי הרבה פעמים בצורה גלויה שאנחנו צריכים להיפגש באיזשהו שלב..
    העניין הוא שאני לא מבינה למה הוא מחכה? אז נכון שיש לו בעיות כלכליות ואין לו רישיון כרגע אבל מה הסיבה לחוסר עקביות בקשר הוירטואלי שהתפתח בינינו ?
    אני חושבת שאם גבר רוצה מישהי או יהיה עקבי בשיחות ובהתכתבויות שלו.. ובתקופה האחרונה הוא פשוט לא כל כך כותב לי... ואני בעצמי לא רוצה להגיע למצב שבו אני מתחננת בפניו ליחס.. זה לא האופי שלי.. לכן אני לא כותבת..
    או אולי אני טועה וזה בסדר שאנחנו כמעט שבוע בלי שום קשר?
    עוד עניין שלפעמים יש לי תחושה שהראתי לו קצת יותר מידי התלהבות לקשר הזה מה שגרם לו להיות בטוח שאני תמיד אחכה לו ושמותר לזלזל... איך מתקנים זאת?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי אינך צריכה להמשיך ליזום

דורית כהן
    21/02/2011

מילי יקרה, כל מה שאת מוסיפה עכשו מחזק לי את ההרגשה שעבורו הקשר איתך נותן לו איזו אשלייה וריגוש רומנטי מסוים, אבל - אולי בגלל שהוא מכיר את המשפחה - הוא לא יכול עכשו לעשות שום צעד רציני. יתכן שעבורו זה ברור שאם הוא מתחיל להיפגש איתך - זה צריך להיות חיזור רציני, כי משפחתך מסורתית וכו'.
    העובדה שכבר שבוע הוא לא יוצר קשר מעידה שאו שיש לו מישהי אחרת, או שהוא הגיע למסקנה שהוא לא יכול להרשות לעצמו לפתח את הקשר שהוא היה רוצה איתך - כנראה בגלל המצב הכלכלי. כמו שכתבתי לך קודם - אולי זה קשה לך להבין זאת כי את צעירה וכי את אישה - עד כמה הסטטוס הכלכלי חשוב לגבר והוא חלק מן הדימוי העצמי שלו.
    אני חושבת שאכן את צריכה להפסיק ליזום, ולהתחיל לחשוב גם בכיוונים אחרים חוץ ממנו. אם משהו אצלו ישתנה - ואת חשובה לו - הוא ימצא את הדרך אלייך. לדעתי עשית מספיק כדי להראות לו שאת מעוניינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילי יש לי הרגשה

ענת
    21/02/2011

שהגבר שעליו את מדברת הוא מישהו
    שאני מכירה דיי טוב האם את יכולה לתת
    איזשהו רמז מזהה שאדע האם אנחנו מדברות על אותו אחד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמז כמו מה? שם?

מילי
    21/02/2011

אם את מעוניינת לקבל פרים תני לי את המייל שלך.. ומראה האם מדובר באותו אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השם שלו במקרה

ענת
    21/02/2011

שרון ?
    אם כן כנראה שמדובר באותו אחד
    ואם לא אז התאור שלך מתאר מישהו נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שמוו איננו שרון..

מילי
    22/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית אני לא מבינה

מילי
    22/02/2011

כפי שאמרתי לך כמעט שבוע לא התכתבנו ופתום אתמול הוא כותב לי "מה שלומך? נעלמת לי לגמרי.." עניתי לו יבש "הכל מצויין" ואפילו לא שאלתי מה שלומו... הוא חש בקרירות שאני מפגינה וכותב לי לי את נשמעת ממש מרוחקת... הוא ניסה ליזום שיחה.. אני מצידי ניסיתי להיות יבשה איתו.... הגעתי למסקנה שכנראה הכי נכון עבורי זה לא לסמוך עליו יותר מידי. אני לא התרגלתי להרגיש כמישהי על "הולד", תמיד אני מוקפת מחזרים ולא מתאים לי לחכות למשהו שאני לא יודעת...
    אני אענה לשיחות, ולהתכתבויות שלו אך לא אזום לבד... אולי אני ארשה לעצמי לכתוב לו מדי פעם לבד וזהו...
    אם אני אראה שהוא עושה צעדים רציניים יותר ואני עדיין ארצה ואהיה פנויה אני אתן לעצמי צ'אנס, אבל אני לא אסגור את עצמי ולא אעצור את חיי עבורו....
    את צודקת ונראה לי שבאמת כבר הראתי לו מה אני רוצה וחושבת עכשיו הכל בידיים שלו...
    אני מקווה שאני פועלת נכון..
    אשמח לתגובה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשו את ריאלית יותר

דורית כהן
    22/02/2011

מילי יקרה, נראה לי שאת פועלת עכשו נכון ומתחילה לדאוג לעצמך ולהיות יותר מציאותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דורית... עזרת לי מאוד

מילי
    22/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו