מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בזוגיותהילה18/02/2011
שלום, אני גרושה + 2 ה 4 שנים האחרונות חייתי עם גרוש . במהלך התקופה כול שלושה ארבע חודשים קיים ניתוק לשבוע שבועיים. ריב על כלום בדר"כ מתחיל ממני "למה אתה לא מתייחס" או משהו דומה ואז תלוי אם הוא בתקופה לחוצה בעבודה זה יכול מיד לגיע לפרידה ואם לא יש מריבה. אני יודעת שבאיזה שהו מקום דרשתי יותר מידי וכשהו בעבודה מאוד לחוץ לו וישנם ימים שהוא מושפע מהעבודה ואז ה"שקט" הזה גם בבית. עכשיו אנחנו כבר שלושה שבועות לא ביחד. בפעמים הקודמות הייתי מתקשרת אחרי שבוע ואז הוא לא היה מסכים לחזור ורק כש"הוא מחליט" היה מתקשר. הפעם די לחוות שוב דחיה אני לא בנויה לזה. אחרי הפעם האחרונה הלכנו למטפלת ואז בטיפול הוא אמר שהוא גורם לפיצוצים בכוונה והוא יודע בדיוק איך לגרום לזה והסיבה לכך זה כשיותר מידי טוב לו. הזוי בעיני.
המטפלת אמרה לי שאני חייבת לקבל את זה עד שהוא יטפל בעצמו וזה מגוחך בעיני אולי הפעם הזו שהוא כביכול ביקש את הניתוק הזה אולי זה סופי . את הטיפול הפסקתי אחרי מס' פגישות שמתי לב שהוא קצת לא כנה .
לא יודעת מה לעשות יש בינינו נתק מוחלט מצד מצפה הבעיה שאני בחוסר וודאות וקשה לי. מצד שני אולי זה לא בשבילי .
אודה לעזרתכם , עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריב אחד יותר מדי?
דורית כהן19/02/2011הילה היקרה, תיארת מאוד יפה את העליות והירידות של הקשר שלכם.
שניכם גרושים, ובמצב כזה שניכם מכירים היטב את הלחצים ואת המכאובים שיש בזוגיות.
אני מתרשמת שבאותה מידה שאת חווה את הקושי שבניתוק ואת אי הוודאות מה יקרה, כך הוא חווה את הקושי בלחץ שאת מפעילה עליו להעניק לך תשומת לב בכל מצב, גם כאשר את יודעת שהוא לחוץ כל כך בעבודה. הוא לא עומד בכך ונמלט מסיר הלחץ, ונפרד כדי לקבל קצת שקט.
אין לדעת מתי זה יהיה עבורו פשוט יותר מדי. יתכן שהוא יחזור בעצמו הפעם, אבל כל עוד אינכם מטפלים בשורש הבעייה - הוא ימשיך לסבול מאותה תופעה, ולהגיד אז לעצמו - לא רוצה את הלחץ הזה בחיים שלי יותר. כל פעם שיקרה ריב נוסף כזה - יש סכנה שזה יהיה עבורו (בדיוק כמו שזה עבורך עכשו) ריב אחד יותר מדי...
אינני מציעה לך לחזור לדפוס הקבוע שלכם שבו את זו שיוזמת את הפיוס.
לדעתי אם הוא יחזור ביוזמתו הפעם, תבקשי ממנו לבוא איתך לטיפול זוגי - מציעה להחליף הפעם, כי זה לא עבד בעצם בפעם הקודמת, כדי לטפל בבעיות הללו מן השורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בזוגיות
הילה10/03/2011היי דורית. כמו שכתבתי וכמו שהמלצת לי הפעם לא התקשרתי ...עבר חודש וחצי וזה פשוט לא עובר לא יוצא לי מהראש. יכול להיות באמת שזהו. נגמר ושום דבר לא ברור לי . אני לא מבינה מדוע בגלל כזה דבר קטן אפשר לחתוך מערכת יחסים של 4 שנים קשה לי להמשיך הלאה וזה פשוט לא עוזב אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ואיך חוזרים?
דורית כהן12/03/2011הילה היקרה, אינני יודעת מה להציע לך. אני פשוט חושבת שאילו הוא היה רוצה לחזור - הוא כבר היה עושה זאת. אז אולי מבחינתו זה היה באמת ריב אחד יותר מדי והוא לא יכול היה לראות איך הוא יוצא ממעגל הקסמים הזה של הלחץ. צר לי על הכאב שאת חווה, ואני מקווה בשבילך שאולי בשלב מסויים הוא כן יתגעגע ליחסים שהיו ביניכם וייזום משהו.
אולי את יכולה לברר מה קורה איתו דרך חבר משותף. אולי את יכולה לרמוז שאת מתגעגעת ולקוות שזה יגיע אליו.
יתכן - ואת מכירה אותו היטב - שיש אצלו עניין של אגו, אולי הוא מרגיש שהצדק איתו ובגלל זה הוא לא נוהג להתקשר ומחכה שאת תיזמי את הצעד הראשון.
עלייך לעשות את מה שאת חושבת לנכון, בסופו של דבר. אם את מרגישה שאת ממש מפסידה את הגבר הזה ולא רוצה להיות באי וודאות ולהצטער על כך אחר כך - עשי את החשבון שלך, אלו החיים שלך ואת צריכה להקשיב בעיקר לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויית המעליות
טל רמז דורי13/03/2011הילה יקרה
זה נשמע שבן זוגך היקר משחק בכפתורי המעלית ואת עולה ויורדת איתו קומות בלי יכולת לצאת מהמעלית ולבדוק את מפת הצרכים שלך.
כמה מקום באמת היה לך בזוגיות הזו?למה את מוצאת עצמך נטרקת שוב ושוב אל מול חוויות לא פשוטות כפי שתיארת?
זה ממש לא חייב להיות ככה ויש דרך לסגור את הפרק הזה בלי לשהות בעמדת השבורה.
מאחלת לך את הטוב ביותר
טל רמז דורי- מטפלת בפסיכודרמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)