נמאס לי.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נמאס לי.
    תוהה
    17/12/2007

בעלי ואני בקשר כשנתיים(בין כחברים ובין במסגרת הנישואים). בלי הקדמות קיטשיות- אבל באמת שרוב הזמן טוב לנו ביחד ואני מאמינה וחושבת שיש לנו זוגיות מיוחדת מאוד. מה שמאוד מציק לי, והייתי שמחה לקבל עצות איך להביא לידי סיום, היא העובדה שהוא מאשים אותי (להרגשתי) בכל דבר. נשרף האוכל, לא מצליח להתרכז בעבודה, לא ישן, כן ישן, מעשן, מתוסכל, לא מרגיש טוב וכו' וכו'...כמעט אין דבר שאין לי חלק באשמה שלו. במקביל אני ה"טוב. האור. זו שנתנה לי חיים" וכו'. זה לא שזה רק רע(המרכאות כציטוט לא כציניות). אבל זה כבר מתחיל באמת לעלות לי על העצבים ואני רוצה לעשות צעדים, אפילו בלי שהוא ידע, ע"מ שזה יפסק. מה גם שזה פוגע גם בי ולדעתי- גם בזוגיות.
    תודה,
    מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת אחריות

דורית כהן
    17/12/2007

בן זוגך על פי תיאורך, הוא אדם שתולה באחרים את האחריות למה שקורה בחיים שלו, לטוב ולרע. כאשר משהו רע קורה - הוא מאשים, אשר נעים לו וטוב לו, הוא משבח ומהלל וזוקף לזכותך את כל האושר שלו.
    לדעתי, למרות שהמצב השני הוא ודאי מאוד נעים לך, שני המצבים אינם בוגרים, וככל שבעלך יתנסה בלקיחת אחריות על מה שקורה לו בחיים, לטוב ולרע, כך התופעה הזאת שאת מתלוננת עליה תפחת.
    זאת אפשרות בכיוון שלו.
    אפשרות התמודדות מן הכיוון שלך, היא פשוט לא להעמיס על עצמך את האשמה, לא לתת ל"גשם שהוא מוריד - להרטיב אותך". ככל שפחות תיקחי על עצמך ותתבאסי ממילותיו, אלא תבחני את משפטיו רק ברמה של התוכן ותתעלמי מטון הדיבור- עליך לומר לעצמך נוכח ההאשמות שלו - זו לא אחריות שלי - במידה וכך את חושבת, כמובן, ופשוט להדוף את ההאשמה, בלי לעשות מכך עניין. ובמקרה שאת חושבת שיש לך אחריות מלאה או חלקית על משהו שהוא מאשים אותך בו - קחי אחריות! אמרי לו שהוא צודק, עשית טעות בנושא זה וזה, היי ספציפית, (כולנו עושים טעויות), אמרי בדיוק על מה את לוקחת את האחריות ועל מה לא. זה לא עושה אותך "לא בסדר". טועים אז מתקנים, והחיים ממשיכים בלי בעיות. אולי משהו מן הגישה הזאת ידבק גם בו, כי נראה לי שאחת הסיבות מדוע הוא אינו לוקח עדיין אחריות קשורה לבית בו הוא גדל (ניחוש שלי) - שבו כנראה כאשר מישהו עשה טעות הוא חטף על כך ביוקר והרגיש שהוא מאוד לא בסדר. יש בזה משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממממ

תוהה
    17/12/2007

לא חשבתי על זה מהצד הזה, אבל יכול להיות. העלת לי פה כמה נקודות חדשות ומעניינות שאנסה לחקור לעומק.
    לגבי לקיחת אחריות- אני כבר לא יודעת מתי יש לי חלק באשמה ומתי לא. הרי קשר תמיד ניתן למצוא. דוג'? הוא קם כדי לדבר איתי, חזר לחדר עבודה וכשהוא חזר נפל לו משהו ונהרס. הרי אם לא הייתי מדברת איתו והוא לא היה קם אלי, לא היה נשבר...וכו' וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו